24.11.2015 Şirket Haberleri

ARBUL: Kay Konfeksiyon'dan olan 1.5 mn TL ve Başsu Örme Tekstilden olan 2.8 mn TL alacak Şirketin hakim ortağına devir ve temlik edilmiştir. Bu devir ve temlik işlemi Hakim ortağın şirketten alacağına mahsuben yapılmıştır. Finansal kamu borçları ile ilgili ödeme yapılandırma görüşmeleri devam etmekte olup finansal yapısını güçlendirmeye çalışmaktadır.

ASELS: ASELSAN ve TAQNIA DST şirketi arasında Suudi Arabistan'da ortak şirket kurmaya yönelik çerçeve ön anlaşması 22 Kasım'da yapılmıştır.

AVISA: Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Personeli Vakfı üyelerine ait birikimlerin Bireysel Emeklilik Sistemine Aktarım Hakkında Yönetmeliği çerçevesinde, aktarımı tamamlanmıştır.

AVTUR: Bağlı ortaklığı Atlas Konaklama'nın 9 aylık bilançolar üzerinden kolaylaştırılmış usulde devralınarak birleşilmesine karar verilmiştir.

BAKAB: Şirket ortağı 20 Kasım'da 2.42-2.52 TL fiyat aralığından 117 bin adet hisse almıştır.

BMEKS: Hisse geri alım programı kapsamında 23 Kasım'da 2.09-2.10 TL fiyat aralığından 153 bin adet hisse alınmıştır.

BRYAT: İştiraki Borusan Makina ve Güç Sistemleri'nin 22.95 mn TL'den 79.3 mn TL'ye çıkarılması kapsamında nakdi olarak 10.6 mn TL ile sermaye artışına katılmaya karar verilmiştir.

DARDL: Atıl durumdaki Enez salça fabrikasında ton balığı konservesi üretimine karar verilmiştir.

EGCYH: Tan Egeli 23 Kasım'da 0.41 TL fiyattan 1.5 mn adet hisse satmıştır.

EKGYO: İstanbul Kayabaşı Emlak Konutları 2. Etap Konut ve Ataşehir Sosyal tesisler yapım işleri ihalesi 22 Aralık'ta yapılacaktır.

GARAN: Uluslararası piyasalardan 2 yıl 1 hafta vadeli 190 milyon ABD Doları tutarında kredi temin etmiştir.

GSDHO: Hisse geri alım programı kapsamında 23 Kasım'da 1.18 TL fiyattan 700 bin adet hisse almıştır.

KOZAL: Ovacık İşletmesinin çalışma alanının bir bölümünü kapsayan 3 nolu Orman izninin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından iptal edilmesi işlemine karşı İzmir 2. İdare Mahkemesine açılan dava şirket lehine sonuçlanmıştır.

PLASP: Faaliyetlerinin devamlılığının aksamaması, yatırımcıların haklarının zarar görmemesi ve alacaklıları ile arasında eşitsizliğe yol açmaması için 20.11.2015 tarihli Gebze Asliye Ticaret Mahkemesinde 2015/280 E.sayılı dosya ile İflas Erteleme Başvurusunda bulunulmuştur.

RYGYO: Sakarya Arifiye'deki arsa üzerinde 5544 m2 fabrika tesisinin iskanı alınmıştır.

SISE: İtalya merkezli olarak faaliyet gösteren Sangalli grubu iştiraki Sangalli Vetro Porto Nogaro'nun alınmasına yönelik teklif verilmemiştir.

TSKB: 2013,2014 ve 2015 tarihlerinde tebliğ edilen vergi cezaları ve vergi tarhiyatlarının iptali için yürütülen hukuki süreç devam etmektedir.

TUCLK: Yönetim kurulu üyesi Tuba Nergiz 20-23 Kasım arasında 2.87-3.62 TL fiyat aralığından 2 mn adet hisse satarak elde edilen gelirin tamamı kısa vadeli banka kredilerinin kapatılması ve borç ödemesinde kullanılacaktır.

VAKBN: Rekabet Kurulunun 8 Mart 2015 tarihli idari para cezasına karşı Danıştay nezdindeki temyiz süreci devam etmektedir.

YATAS: Almanyada kurulan Yatas Europe Gmbh'ye 10 bin Euro ek sermaye ödemesi yapılarak sermayesi 85 bin Euro'ya çıkarılmıştır.

Yukarı