23.06.2015 Şirket Haberleri

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 22 Haziran'da 6.55-6.62 TL fiyat aralığından 15 bin adet hisse alınmıştır.

AKSEN: Toplam 270MW kurulu gücünde olacak Bolu Göynük Termik Santralinin ilk fazı olan 135MW'lık bölümü tamamlanmış olup, bu bölümün geçici kabulü için EPDK'ya başvuru yapılmıştır. İkinci fazın montajı planlandığı gibi devam etmekte olup Eylül ayında faaliyete girmesi planlanmaktadır.

ANACM: Yıllık 90 bin ton kapasiteli 3. fırını ateşlenmiş olup, ateşlenen fırın ile birlikte SISE'nin Türkiye'de yıllık kapasitesi 10 fırınla 1 mn tona ulaşmıştır.

ANELT: ANELE sahip olduğu hisselerin satışını SPK pay tebliği limitleri koşulunda 23-30 Haziran arasında yapabileceğini açıklamıştır.

ARCLK: Arçelik ve Google, yeni bir işbirliğini daha hayata geçiriyor. Arçelik A.Ş.'nin üretim ve satışını yapacağı Android işletim sistemli yeni nesil akıllı televizyonlar önümüzdeki dönemde tüketicilerle buluşacak.*Milliyet.

BRYAT: Borusan Holding 19 Haziran'da 24.35-25 TL fiyat aralığındn 46,505 adet hisse almıştır.

BRYAT: Hisse başına 75 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %3.

DGKLB: %100 bağlı ortaklıkları 2K Oturma Grupları, 3K Mobilya Dekorasyon ve Doğtaş Mobilya Pazarlama şirketlerinin 2014 yılsonu bilançoları baz alınarak kolaylaştırılmış usulde devralınıp birleşilmesine karar verilmiştir.

DOHOL: Bağlı ortaklığı Doğan TV Holding'de yapılan 448.2 mn TL bedelli sermaye artışının tamamını karşılamayı taahhüt etmiştir. Bugüne kadar 299.3 mn TL ödeme yapılmıştır.

ECBYO: ECZYT 22 Haziran'da 1.18-1.20 TL fiyat aralığından 151 bin adet hisse almıştır.

ECILC: ECZYT 22 Haziran'da 2.89 TL fiyattan 500 bin adet hisse almıştır.

KIPA: İngiltere'nin perakende şirketlerinden Tesco, yeniden yapılanma çerçevesinde Kore'deki süpermarket zincirini de satışa çıkardı. Buradaki zincir için toplam 8 milyar dolara yakın değer biçen şirketin CEO'su David Lewis, bu rakamın değişmeyeceğini ve pazarlık yapmayacaklarını belirtti.*Milliyet.

LIDFA: Hisse başına 40 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %15.

NUGYO: Özkaynak/Borç oranının tebliğ hükümlerine uygun hale getirilmesi için 30 Haziran'a kadar istenen süre SPK tarafından uygun görülmüştür. Nurol İnşaat 140 mn TL sermaye avansını nakden 19 Haziran'da yatırmıştır. Nurol Tower Projesinde önümüzdeki süreçte teslimatların başlaması planlanmaktadır. Böylece Borsa İstanbul'un 15 Haziran'da belirttiği hususlar giderilmiş olacaktır.

SKTAS: Şirket ortağı 19-22 Haziran'da 2.30-2.36 TL fiyat aralığından 145 bin adet hisse satmıştır.

SNGYO: Seranit Granit 22 Haziran'da 0.77 TL fiyattan 1 mn adet hisse almıştır.

SRVGY: Hisse başına 3 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %1.2.

ULUUN: Fabrika Binası ve Arsası 24 mn TL bedelle sat-geri kirala finansman yöntemiyle değerlendirilmiştir. Böylece net işletme sermayesini artırarak işletme faaliyetlerinin finansmanı sağlanacaktır. Söz konusu varlıklar satışı takiben geri kiralanacağından işlemin şirket faaliyetlerine olumsuz bir etkisi olmayacaktır.

VKGYO: İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ndeki arsaları üzerine inşa edilecek genel müdürlük binası ve tesisleri projesi için yapı ruhsatı alınmıştır. Ofis+Ticari bölümlerden oluşan karma projenin toplam inşaat alanı yaklaşık 261.000 metrekaredir. Takip eden süreçte ana yüklenici ihalesinin yapılmasının ardından, 2015 yılı içerisinde inşaata başlanılması planlanmaktadır.

YGYO: Yeşil Plaza'nın hissesinin alımından kaynaklanan ayrılma hakkı fiyatı 0.52 TL ve Zincir Yapı'nın %25 hissesinin alımından kaynaklanan ayrılma hakkı fiyatı 0.61 TL olarak belirlenmiştir. Her iki karara şerh düşüp red oyu veren ortak 0.61 TL fiyattan ayrılma hakkı alacaktır. 26 Haziran - 9 Temmuz arasında red oyu kullanan pay sahiplerinin ilgili aracı kuruma başvuru yapmaları gerekmektedir.

ZOREN: Bağlı ortaklığı Zorlu Doğal Elektrik'in kurmayı planladığı 24.9 MW kurulu güce sahip olacak Kızıldere IV JES projesi için EPDK'dan önlisans alınmıştır.

Yukarı