19.11.2015 Şirket Haberleri

AKFEN: Bağlı ortaklıkları Russian Hotel ve Hotel Development'ın sahip olduğu kredilerin refinansmanında kullanılması için sırasıyla 10 yıl vadeli 25.3 mn Euro ve 18.7 mn Euro kredi alınmıştır.

AKSEN: Şanlıurfa Doğalgaz Santrali'nin kapasite artırma çalışmaları çerçevesinde, toplam 18MW kurulu gücü ticari işletmeye alınmıştır. Böylece toplam kurulu güç 147 MW'a yükselmiştir. Toplam doğal gaz kaynaklı kurulu gücü 1,527 MW'a ulaşmıştır.

ANELT: ANELE sahip olduğu hisslerin tamamını Acredo Technology'ye satışı konusunda yaptığı 60 gün süreli münhasırlık anlaşmasına ek olarak satış şartlarını görüşmek üzere 30 gün süre vermiştir.

ARBUL: Yönetim kurulu başkanından firmaya aktarılan 2 mn TL'lik finansal destek kredi ödemesinde kullanılmış olup kalan 1.2 mn TL'lik kredi iki taksite bölünmüştür.

BOYNR: Hakim ortağı BOYP, Borsa İstanbul'un sermaye kaybıyla ilgili yaptığı uyarı üzerine açıklamasında dönemsellik etkilerin görüldüğü ve dördüncü çeyrekte özkaynak tutarının toparlanacağını belirtirken dördüncü çeyrek sonucuna göre gerekli olması durumunda özkaynağın artırılması için gerekli işlemlerin yapılacağını açıklamıştır.

DOAS: Doğuş Otomotiv ve Meiller'in ortaklığıyla 2008'de Sakarya'da kurulan MeillerDoğuş Damper Fabrikası'nın kapandığı belirtiliyor. Fabrikadaki üretim bantlarının Meiller tarafından Almanya'ya götürüldüğü öğrenildi. 2015 yılı başında Krone ile yollarını ayıran Doğuş Otomotiv, böylece dünyanın en büyük damper üreticisi Alman Meiller ile ortaklığına da son vermiş oldu. Doğuş Otomotiv üretimden tamamen çekildi.*Vatan.

DOHOL: DOĞAN Holding Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu dün Doğan Grubu adına bir açıklama yaparak POAŞ ile ilgili yürütülen bir soruşturma hakkındaki bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.*Hürriyet.

GLYHO: Yönetim kurulu başkanı 18 Kasım'da 1.79-1.80 TL fiyat aralığından 200 bin adet hisse almıştır.

GSDHO: Hisse geri alım programı kapsamında 18 Kasım'da 1.19 TL fiyattan 1.3 mn adet hisse alınmıştır. GSDDE'nin geri alımını yaptığı hisse adedi 7.9 mn adettir.

LKMNH: Hisse geri alım programı kapsamında 2.32-2.34 TL fiyat aralığından 35 bin adet hisse alınmıştır.

MGROS: Migros, Hopi'nin avantajlarını gıda perakendesine taşıdı.*Milliyet.

NTHOL: Aracı kurum kuruluşuna SPK onayının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da onay vermiştir.

NTHOL: Yönetim kurulu başkanı 18 Kasım'da 3.32-3.37 TL fiyat aralığından 70 bin adet hisse almıştır.

SASA: Planlanan "Katı Hal Polimerizasyon Tesisi Yatırımı" için 8 Ekim 2015 başlangıç ve 8 Ekim 2018 bitiş tarihli 22.5 mn TL bedelli yatırım teşvik belgesi alınmıştır.

TUCLK: Yönetim kurulu başkanı 18 Kasım'da 2.59-2.73 TL fiyat aralığından 1 mn adet hisse satmıştır. Hakim ortağın pay satışından elde edilen kaynağın nakit ihtiyaçları için kullanıldığı açıklanmıştır.

TURGG: Kartal 1/5000 Nazım İmar Planının İBB Meclisinde Başkanın onayıyla ilgili önemli bir gelişme olmamıştır.

YGYO: Yeşil İnşaat Gayrimenkul'ün sahip olduğu 310 bin adet A grubu imtiyazlı hissenin Kamil Engin Yeşil'e devredilmesiyle ilgili olarak SPK'ya başvuru yapılmıştır.

Yukarı