19.06.2015 Şirket Haberleri

ADEL: İstanbul Kartal arazisinin ihalesi 9 Temmuz saat 14.00'da yapılacaktır.

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 18 Haziran'da 6.67-6.70 TL fiyat aralığından 14 bin adet hisse alınmıştır.

BOYP: 50 TL fiyattan 17.7 mn adet hissenin TSP'de satışı bugün yapılacaktır.

ECILC: ECYZT 18 Haziran'da 2.81 TL fiyattan 500 bin adet hisse almıştır.

ECYZT: Eczacıbaşı Holding 18 Haziran'da 9.59 TL fiyattan 158 bin adet hisse almıştır.

EGSER: Yönetim kurulu başkanı 18 Haziran'da 3.35-3.44 TL fiyat aralığından 97 bin adet hisse almıştır.

GARFA: Fitch, uzun vadeli yabancı para notunu "BBB-" ve görünümünü pozitif olarak teyit etti.

GLYHO: Yönetim kurulu başkanı 18 Haziran'da 1.74-1.75 TL fiyat aralığından 100 bin adet hisse almıştır.

GUBRF: Kocaeli'de AN/CAN gübre üretim tesis projesi ÇED raporunun nihai kabulü yapılmış olup 10 günlük halk görüşüne açılmıştır.

KARSN: Konya Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu "120 Adet Doğalgazlı Solo Tip Otobüs ve 21 Adet Doğalgazlı Körüklü Tip Otobüs" ihaleleri 26 mn Euro teklfle alınmış olup sözleşme imzalamak için davet gelmiştir.

KOCHL: Geçtiğimiz yılı yüzde 10 büyüme ile kapatan ev geliştirme sektörü oyuncusu Koçtaş, 50 milyon TL yatırım yapacak ve yılı 46 mağaza ile kapatacak. Şirketin hedefi yüzde 10 büyümeyi aşmak.*Dünya.

KOMHL: Grup Şirketi Komgıda 4 çeşit muffin kek ürünlerini piyasaya sürmüştür. 3 Çeşit top kek ürünü Haziran sonunda piyasaya girecektir.

KRSAN: Trabzon Yomra'da yapılan inşaat projesinde teslim alınan ve alınacak olan daire ve birimlerin satışına ve inşaatı üstlenen Özgün Gıda'ya haklarına düşen tapuların devri işlemine karar verilmiştir. KRSAN'ın ETILR'de sahip olduğu %6.67 A Grubu ve %45 B grubu payların satışına karar verilmiştir. Ayrılma hakkı kullanımının 700 bin TL'yi geçeceğinin anlaşılması durumunda işlemden vazgeçilmesine karar verilmiştir. Söz konusu kararlar 15 Temmuz tarihli genel kurulda görüşülecektir.

LOGO: Sempa Bilgi İşlem'in tamamının 3 mn TL ile alınması 18 Haziran'da tamamlanmıştır.

MNDRS: Akça Holding 17 Haziran'da 0.53 TL fiyattan 100 bin adet hisse almıştır.

NUGYO: Nurol İnşaat ileride yapılacak sermaye artırımındaki sermaye koyma borcundan mahsup edilmek üzere sermaye avansı olarak 140 mn TL fon yatırma kararı almıştır. Fonun kullanılacağı yerler, yapılacak sermaye artırım işlemleri gibi hususlara ilişikin gerekli açıklamalar derhal yapılacaktır.

ODAS: SPK'nın 12 Haziran tarihli toplantısında değer artışından kaynaklanan gelir etkisinin düzeltme sonucu iptal edilmesi nedeniyle konusu kalmadığından 31.12.2014 tarihli finansal tablolarda yer alan Geçmiş Yıllar Karları'nın kar dağıtımına konu edilmemesi ve sermaye artırımında kullanılmamasına ilişkin SPK'nın 16.04.2015 tarihli kararının uygulanmamasına karar verilmiştir.

SASA: Adana'da üretim yapan kimya sektörünün dev ismi Sasa, 50'nci yılında ihracata odaklanacak. Sasa bu çerçevede yeni iş kollarıyla büyüyecek ve ihracattaki payını artıracak.*Dünya.

SKTAS: Yönetim kurulu üyesi 17 Haziran'da 2.30-2.34 TL fiyat aralığından 69 bin adet hisse satmıştır.

SNGYO: Seranit Granit 18 Haziran'da 0.77 TL fiyattan 510 bin adet hisse almıştır.

TCELL: %55 oranına sahip olduğu Hollanda'da kurulu Euroasia'nın diğer %45 paylarının alınması için görüşmelere karar vermiştir.

THYAO: THY Başkanı Aycı, düşen petrol fiyatlarının uçak biletlerine hemen yansımasını beklememek gerektiğini söylerken, "Ayrıca yoğunluktan dolayı havada dolaşma gibi ek maliyetlerimiz var. İndirim olanağımız kısıtlı" dedi.*Haber Türk.

TKFEN: Bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın Libya'da Tekfen-TML Ortak Girişimi olarak üstlenmiş olduğu Büyük Nehir Projesi'ndeki tüm hak, alacak ve varlıklarımızın tazmini amacıyla ICC nezdinde ticari tahkim davası başlatılmıştır.

VKGYO: 13.03.2014 tarihli sermaye artırımına ilişkin yönetim kurulu kararının yürütülmesinin geri bırakılması ve iptali istemiyle Marmara Metal tarafından açılan davanın bir sonraki duruşması 4 Kasım'da yapılacaktır.

Yukarı