18.4.2017 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • ALARK: Şirket’in daha önce genel kurulunda kabul edilen 0,263 TL’lik net nakit temettüsünün dağıtım tarihi 20 Nisan olarak belirlenmiştir.
  • ANHYT: Şirket’in Ocak-Mart 2017 dönemi prim üretimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %45 artışla 140.976.399 TL olarak belirlenmiştir.
  • AVTUR: Şirket ile %100 bağlı ortaklığı olan Metro Turizm Otelcilik Ve Petrol Ürünleri Ticaret A.Ş.'nin "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" yönteminin uygulanarak devir almak suretiyle birleşmesine karar vermiştir. Bu birleşme işleminin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" uyarınca "Önemli Nitelikteki İşlem" sınıfına girmediği ve bu işlem nedeniyle pay sahiplerimiz açısından "ayrılma hakkı" doğmadığı açıklanmıştır.
  • BAGFS: Şirket, Helm AG ve Dreymoor Pte. Ltd Şirketleri’nin siparişlerini tamamlamamıştır.
  • BANVT: Şirket, Romanya'daki dolaylı iştiraki olan ve Şirket’in doğrudan iştiraki Nutrinvestments BV’nin hakim ortak olduğu Banvit Foods SRL şirketinin kalan %0,0003 payını direkt satın almaya karar vermiştir.
  • DGKLB: Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Doğtaş markasının Samsun Bafra, Amasya ve Bursa mağazaları ile Kelebek markasının Isparta ve Bursa mağazaları hizmete açılmıştır. Açılan beş yeni mağaza ile birlikte yurt içinde Doğtaş markası 143 mobilya, Kelebek Markası ise 145 mobilya ve mutfak satış noktasına ulaşmıştır. 2017 yılı sonuna kadar yurtiçi ve yurtdışında 44 yeni Doğtaş, 41 yeni Kelebek şubesi açılması hedeflenmektedir.
  • EKGYO: "İstanbul Hoşdere Emlak Konutları 1. Etap 2. Kısım Konut İle Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi" nin Kesin Kabulü yapılmış olup " Kesin Kabul Tutanağı" onaylanmıştır. "İstanbul Esenyurt Hoşdere 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında 707 Ada 1 Parselde; 669 adet konut ve 26 adet ticari üniteden oluşan toplam 695 adet bağımsız bölümün Yapı Ruhsatları alınmıştır.
  • IHLAS: Şirket’in 2016 yılı olağan genel kurul toplantısı için katılımların toplamı şirket sermayesinin % 18,56'sına tekabül etmektedir. Türk Ticaret Kanunu, İlgili Yönetmelik ve Şirket Esas Sözleşmesinde belirtilen toplantı için gerekli nisap sağlanamadığından, toplantı ileri bir tarihe tehir edilerek tutanak altına alınmıştır.
  • KRDMD: Şirket Genel Kurulu’nun ve 8 numaralı kararların iptali, ayrıca 8 numaralı kararın Yürütülmesinin Geri Bırakılması talepli olarak Kaptan Demir Çelik Endüstrisi ve Ticaret A.Ş. tarafından Şirket aleyhine dava açılmıştır.
  • TAVHL: Şirket ile Al Rajhi Holding Group'un oluşturduğu konsorsiyum, Suudi Arabistan'ın Buraidah ve Hail şehirlerinde bulunan Prince Nayef bin Abdulaziz Havalimanı (Qassim Havalimanı) ve Hail Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren imtiyaz sözleşmesi için, yerel otorite olan Suudi Arabistan Krallığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (General Authority of Civil Aviation -GACA) gelen davet üzerine birebir görüşmelere başlamıştır. Söz konusu havalimanının imtiyaz sözleşmesi 30 yıllık süreyi kapsamakta olup, TAV Havalimanları Al Rajhi Holding Group ile eşit paya (%50) sahip olacaktır. Uluslararası olan her iki havalimanı 2016 yılında toplam 2,5 milyon yolcuya hizmet vermiştir.YF Araştırma Yorum: Haberin önemli bir etkisi olmasını beklemiyoruz.
  • TCELL: Turktell Bilişim Servisleri A.Ş. tarafından kuruluşu tamamlanmış bulunan, Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret Anonim Şirketi'nin tedarik lisansı için EPDK'ya başvuru hazırlık süreci devam etmektedir.
  • THYAO: Ocak-Mart 2016 döneminde 14,2 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2017 yılının aynı döneminde %8,0 düşüşle 13,0 milyon olarak gerçekleşmiştir. Yolcu sayısındaki düşüş iç hatlarda %2,9, dış hatlarda %11,8 oranındadır. Yolcu doluluk oranı 0,4 puanlık artış ile %74,2 olarak gerçekleşmiştir.
Yukarı