18.06.2015 Şirket Haberleri

ADEL: 45.9-55.3 mn TL değer aralığı belirlenen İstanbul Kartal arazisi için ihale komisyonu oluşturulmuştur.

AFYON: Bedelli sermaye artışında rüçhan hakkı kuponu pazarı 22-30 Haziran arasında açık kalacaktır.

AKBNK: Fitch, uzun vadeli yabancı para ve yerel para notlarını "BBB-", görünümlerini Durağan olarak teyit etmiştir.

AKENR: Bağlı ortaklığı Akkur Enerji ile kolaylaştırılmış usulde birleşmesine EPDK onay vermiş olup SPK onayı beklenmektedir.

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 17 Haziran'da 6.56-6.62 TL fiyat aralığından 14 bin adet hisse alınmıştır.

AKSEL: Borsa İstanbul tarafından yapılan bildirimler hakkında gereğinin belirtilen süre içinde yerine getirileceği açıklanmıştır.

ALARK: Bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi'nin Fas'da üstlenmiş olduğu Tanger-Kenitra demiryolu projesinin sözleşmesinin feshedilmesi üzerine başlayan dava sürecinde ilk derece mahkemece verilen kararda talepleri kısmen karşılanmış olup dava süreci devam etmektedir.

ASYAB: Yönetimi TMSF'ye devredilen Bank Asya'nın, bazı iş adamlarının adını ve bilgilerini izinsiz kullanarak paralel yapının yurt dışındaki sivil toplum kuruluşlarına kaynağı belirsiz para aktardığı belirlendi.*Sabah.

AVISA: 2015 yılı ilk 5 ayında toplam 103.8 mn TL prim üretilmiştir.

BAKAB: 28.08.2015 tarihinde hisse başına 4.62 kuruş nakit temettü ödenmesine karar verilmiştir.

COMDO: Bugün hisse başına 29 kuruş nakit temettü ödemesi yapılacak. Düzeltilmiş fiyat 3.94 TL. 13 Ağustos 2014'te alınan 90 mn Euro krediye ek olarak 20 mn Euro yatırım ve 10 mn Euro işletme kredisi alınmıştır. 20 mn Euro yatırım kredisi Manisa OSB'deki arsa üzerine yeni fabrika binasının inşaasının tamamlanması, mevcut Aluminyum Döküm İş Birimi'nin yeni yapılacak tesise taşınması ve yeni alınan işlerle birlikte gerek duyulan kapasite artırım yatırımı için kullanılacaktır.

DOHOL/HURGZ: Aydın Doğan'ın, Doğan Holding şirketlerinden Hürriyet'in İzmir'deki arsasının satışını 2 milyon dolar az gösterdiği ve bu parayı Kıbrıs üzerinden akladığı iddiaları üzerine Maliye ve SPK harekete geçti.*Star.

EMKEL: 60 mn TL kayıtlı sermayesinin 100 mn TL'ye artırılmasına karar verilmiştir.

ENKAI: Yönetim kurulu başkanı 17 Haziran'da 5.02 TL fiyattan 600 bin adet hisse almıştır.

GARAN: Fitch, uzun vadeli yabancı para ve yerel para notlarını "BBB-", görünümlerini Durağan olarak teyit etmiştir.

ISCTR: Fitch, derecelendirme notlarını ve ilgili notların mevcut görünümlerini teyit etmiştir. Rekabet Kurulu'nun idari para cezası verilmesine dair kararına karşı açılmış olan iptal davasının aleyhte sonuçlanması üzerine Danıştay'da temyiz başvurusu yapılmıştır.

ISMEN: Fitch, uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu durağan görünümle AA+(tur) olarak teyit etmiştir.

NIBAS: Işıklar İnşaat Malzemeleri'nden alınmasına karar verilen taşınmazların devri gerçekleşmiş olup Özışık İnşaat'tam alınmasına karar verilen taşınmazların devir işlemleri henüz tamamlanmamıştır.

OZKGY: Bir ortak 17 Haziran'da 2.7840 TL fiyattan 73 bin adet hisse almıştır.

PAGYO: 2015 yılı üçüncü çeyreğinde tavan kurların EUR/TL için 2.55 ve USD/TL için 2.20 olmasına karar verilmiştir.

RHEAG: NETAS'ın ana ortağı olan iştiraki OEP Turkey'de sahip olduğu %19.79 oranındaki hisselerin satışına yönelik çalışma kararının 8 Temmuz 2013 tarihinde açıklandığı ve 26.14 mn TL özkaynak değerl gösterildiği açıklanmıştır. Söz konusu yatırımın piyasa değeri ise 50 mn TL'dir. Banka finansmanı yatırım veya yatırımlardan çıkış evresinde ve özel sektör tahvili dahil, diğer alternatif enstrümanlar için kullanılabildiği açıklanmıştır.

RYGYO: Bir ortak 17 Haziran'da 0.70-0.72 TL fiyat aralığından 595 bin adet hisse almıştır. Kocaeli Çayırova'da bulunan 4480 m2 depolama alanı 15 Temmuz 2015'ten itibaren 1 yılı opsiyonlu olarak 3 yıllığına kiraya verilmiştir. 3 yıllık kira geliri 1.1 mn USD'dir.

SNGYO: Seranit Granit 17 Haziran'da 0.76 TL fiyattan 500 bin adet hisse almıştır.

TKFEN: Ali Nihat Gökyiğit Yatırım Holding 17 Haziran'da 4.45-4.46 TL fiyat aralığından 165 bin adet hisse almıştır.

TRGYO: Mecidiyeköy'deki Torunlar İnşaat'a ait rezidans inşaatında, izolasyon malzemelerinin tutuşmasıyla çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.*Hürriyet.

TTKOM: Şirketin ve bağlı ortaklıkların yatırımlarının finansmanı amacıyla 10 yıl vadeli 150 mn USD kredi alınmıştır.

VESBE: VESTL 17 Haziran'da sona eren olası pay satış döneminde piyasa koşullarının beklentileri doğrultusunda oluşmaması nedeniyle herhangi bir işlem yapmamıştır.

Yukarı