16.11.2015 Şirket Haberleri

AFYON: Yeni fabrika yatırımı için iki bankadan 133.33 mn TL kredi kullanmıştır. Bedelli sermaye artışından elde edilen fondan herhangi bir harcama yapılmamış olup vadeli mevduatta tutulmaktadır.

AGYO: Ankara Çankaya'daki Atakule AVM'nin kule haricindeki kısmının yıkılarak AVM yapılması doğrultusunda 13 Kasım'da inşaat yapı ruhsatı alınmıştır.

AKFEN: Genesis Investment 10 Kasım'da 10.60 TL ağırlıklı ortalama fiyattan 15.9 mn adet hisse satmıştır.

AKGUV: Bağlı ortaklığı Atak Koruma ve Güvenlik, İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri ile 2016 yılı için 4.5 mn TL bedelli anlaşma yapılmıştır.

AKMGY: Ömer Dinçkök tarafından özel denetçi tayın edilmesi talebiyle 2014/223 dosya numaralı dava 4 Mart 2015 tarihindeki duruşmasında reddedilmiş olup gerekçeli karar şirkete tebliğ edilmiştir.

ANSGR: 2015 yılı 10 aylık dönemde 2,849 mn TL prim üretilmiştir.

BEYAZ: SPK, bağlı ortaklığı Beyaz Sistem Otomotiv'i devralarak kolaylaştırılmış usulde birleşilmesine onay vermiştir.

BJKAS: Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunun 1 milyar 117 milyon 772 bin 30 lira olduğunu söyledi.*Hürriyet.

CRFSA: Genel Müdür Nane, 2015'teki gibi agresif büyüme beklenmemeli dedi.*Haber Türk.

ECILC: SPK, bağlı ortaklığı Yeni Tekstil'i devralarak kolaylaştırılmış usulde birleşilmesine onay vermiştir.

FINBN: 10 milyar TL nominal değerli borçlanma aracı ihracına SPK onay vermiştir.

GEREL: Nitelikli yatırımcıya yönelik TSP'de 2.40 TL fiyattan düşük olmayacak şekilde 10 mn TL bedelli sermaye artışına SPK onay vermiştir.

GLYHO: Yönetim Kurulu Başkanı, Global Limanın halka arzı için şirketin belli büyüklüğe gelmesi gerektiğini belirterek 2016-2018 yıllarına işaret etti. EBRD ile enerjide de ortak yapabileceklerini belirtti.*BloombergHT.

GOLTS: Toz emisyonunda iyileştirme sağlanması amacıyla yapılan I. ve II.Hat mevcut elektro filtrelerinin ve klinker soğutma çakıllı filtresinin torbalı filtreye dönüşüm yatırımı tamamlanmış ve 4 adet torbalı filtre devreye alınmıştır.

GSDHO: Hisse geri alım programı kapsamında 13 Kasım'da 1.26-1.27 TL fiyat aralığından 1 mn adet hisse alınmıştır. GSDDE 13 Kasım'da 1.26 TL fiyattan 600 bin adet hisse satmıştır.

HLGYO: Ana ortağı HALKB'den 3 ay vadeli 6.5 mn TL rotatif kredi kullanılmıştır.

KERVN: Bağlı ortaklığı SIS Sayılgan Dokuma'nın Bursa'daki üretim tesisinde karlılık sıkıntısı nedeniyle faaliyetlerin durdurulmasına karar verilmiştir. Faaliyetlerin durdurulması nedeniyle grubun yıllık cirosu 2014 yılsonuna göre 60-70 mn TL (%25-30) gerileme öngörülürken karlılığında herhangi bir azalma beklenmemektedir. Fabrika binasının makineleriyle birlikte kiralanması ve/veya satışı olabilir.

KOZAL/KOZAA/IPEKE: Kayyım atanmasına ilişkin 26.10.2015 tarihli Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği kararına yapılan itiraz Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesince reddedilmiştir.

KRSAN: Basında çıkan Sinop'ta meydana gelen kaza ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklanmıştır. İşçilerin hepsi SGK'lı olduğu, işyerinin işyeri güvenlik uzmanı tarafından denetlendiği, eksik olduğu belirtilen belgelerin üretim güvenliği ile ilgisi olmayan belgeler olduğu belirtilmiştir.

OZBAL: Çoğunluk hissedarlarının sahip olduğu şirket sermayesinin %51'inin Erciyas Holding tarafından alınması için anlaşma yapılmıştır.

PENGD: Şirkete ait arazilerin geliştirilebilmesi amacıyla, üretim tesisinin taşınabilmesi adına uygun arsa arayışı çalışmaları ve süreç aynı doğrultuda devam etmektedir.

TRCAS: SPK, bağlı ortaklığı Turcas Rafineri'yi devralarak kolaylaştırılmış usulde birleşilmesine onay vermiştir.

TRGYO: Yabancılara konut satışının 2012 yılında serbestleştiğini anımsatan Torun, "Baktığımızda 2013 yılında 3,5, 2014 yılında 4,5 milyar dolar gayrimenkul satışı oldu. 2015 yılında da 5 milyar doların üzerinde gayrimenkul satışı öngörülüyor. Bu da gayrimenkulün aslında çok önemli bir ihracat ürünü olarak ülkemizin değerlendirmesi gereken bir değer olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.*BloombergHT.

TSKB: SPK, 750 mn USD veya eşdeğeri yabancı para cinsinden tahvil ihracına onay vermiştir.

VERTU: 11-12 Kasım'da halka arz edilen 22 mn TL nominal değerli paylar 17 Kasım'da A grubunda işlem görmeye başlayacaktır.

Yukarı