15.09.2015 Şirket Haberleri

AKMGY: Bugün hisse başına 18 kuruş nakit temettü ödemesi yapılacaktır.

AKSUE: 131 MW kurulu gücündeki Samsun Tekkeköy Enerji Santrali' nin Gana Cumhuriyeti ile yapılan anlaşma çerçevesinde Gana'da kurulacak 370MW kurulu güçteki santralde kullanılacak olması nedeniyle, üretim lisansının iptali için EPDK'ya başvuru yapılmıştır.

AVISA: %229.8 bedelsiz sermaye artışının hak kullanımı bugün gerçekleşecektir.

BRISA: Barcelona'ya 21.6 milyon euro vererek futbol dışındaki 4 branşta (basketbol, hentbol, futsal ve tekerlekli paten hokeyi) isim sponsorluğunu üstlenen Lassa, dünyada 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyor. Marka İspanya'da her ay bir yeni mağaza açacak. Dünyada 70'e yakın ülkede operasyonlarını sürdüren ve 120'nin üzerinde tabelalı satış noktasına sahip olan Lassa, İspanya'daki 41'inci mağazasını Barselona'da açtı.*Sabah.

BRKO: Karde, Penye, Open-End, Halı ve Yün İpliği tesislerinde olağan bakım çalışmaları nedeniyle üretim faaliyetlerine ara verilmiştir. 28 Eylül'de tesisleri yeniden faaliyete geçecektir. Üretime ara verilmesi kararı, satışların devam etmesi nedeniyle yıllık ciro üzerine her hangi bir olumsuzluğa neden olmayacaktır.

BTCIM: Liman işletmesinin daha verimli çalıştırılabilmesi, daha etkin lojistik hizmet faaliyetinde bulunabilmesi, ekonomik performansını, finansal tablolarını ve sonuçlarını kendi iktisadi bütünlüğü içinde takip edebilmenin yönetsel açıdan ve günümüz modern işletme koşullarına daha uygun olması nedeniyle liman işletmesinin %100 bağlı ortaklık olacak şekilde kısmi bölünmeyle ayrılmasına karar verilmiştir.

EKGYO: Denizli Merkezefendi ASKGP işinin toplam 514.7 mn TL ve şirket payında 92.6 mn TL ile ihalesinin ardından yüklenici iş ortaklığı ile sözleşme yapılmıştır.

ENKAI: Yönetim kurulu başkanı 14 Eylül'de 4.86-4.91 TL fiyat aralığından 201 bin adet hisse almıştır.

KOMHL: Ağustos ayı sonu itibarıyla yurtdışında devam eden davaların toplam değeri 32.8 mn TL, yurtiçi ortak davalarının toplamı 38.4 mn TL ve tenfiz aşamasındaki davaların değeri 41 mn TL'dir.

LKMNH: Hisse geri alım programı kapsamında 14 Eylül'de 2.12-2.14 TL fiyat aralığından 9 bin adet hisse alınmıştır.

PENGD: Şirkete ait arazilerin geliştirilebilmesi amacıyla, üretim tesisinin taşınabilmesi adına uygun arsa arayışı devam etmektedir. Üretim tesislerinin üzerinde bulunduğu arazinin geliştirilmesi ve yatırım koşullarının değerlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar devam etmektedir.

PETKM: Yaklaşık 5 yıl önce Petkim ile Aliağa'da konteyner limanı kurulması ve işletilmesiyle ilgili görüşmelere başlayarak Türkiye pazarına adım attıklarını dile getiren APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, " Konteyner ve genel kargo yük rıhtımlarından oluşacak olan limanımızın inşaatının bu yılın son çeyreğinde tamamlanması ve 2016'nın ilk çeyreği içinde olağan ticari faaliyetlerine başlamasını planlıyoruz. Aliağa'daki limanımız 1.3 milyon TEU kapasite ile Ege'nin en büyük konteyner limanı olacak." dedi.*Dünya.

RYGYO: %2.5 bedelsiz sermaye artışının hak kullanımı 16 Eylül'de gerçekleşecektir.

TKFEN: Berker ailesinden iki üye ve Ali Nihat Gökyiğit Yatırım Holding 14 Eylül'de 3.83-3.84 TL fiyat aralığından 150 bin adet hisse almıştır.

TTKOM: İnternet üzerinden 1 milyon şirkete hizmet veren Türk Telekom, KOBİ'leri büyütmeye hazırlanıyor. Türkiye'de 2 milyon işletme olduğunu belirten Kurumsal İş Birimi CEO'su Akarca "Teknolojiyle güçlenen yeni nesil şirketler % 30 daha fazla büyüyecek" dedi.*Star.

VKING: Sermaye azaltımı ve artırımında kullanılmayan 6.3 mn adet hisse 16-17 Eylül'de borsada 1 TL'den az olmamak kaydıyla satışa sunulacaktır.

ZOREN: Bağlı ortaklığı Zorlu Jeotermal Enerji'nin Manisa Alaşehir'de yapımına devam ettiği 45 MW kurulu güçteki Alaşehir I tesisinin 33.73 MW'lık ilk fazının testleri başarıyla tamamlanarak elektrik satışına başlanmıştır. Geri alan kısım Ekim ayında işletmeye alınacaktır.

Yukarı