14.07.2015 Şirket Haberleri

ADESE: Murat Kıvrak 10 Temmuz'da 5.05-5.28 TL fiyat aralığından 2.4 mn adet hisse satmıştır.

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 13 Temmuz'da 7.82-7.88 TL fiyat aralığından 33 bin adet hisse alınmıştır. Bağlı ortaklığı Akfen İnşaat'ın yüksek miktarda yatırım yapma zorunluluğu ve özkaynak ihtiyacının temettü dağıtımlarını olumsuz etkilemesi ihtimali nedenleri ile Akfen İnşaat paylarının devredilerek, bunlar yerine yatırım yapılmakta olan enerji portföyünün genişletilmesi amacıyla güneş ve termik enerji yatırımı yapmakta olan şirketlerden pay alınması konusunda karar verilmiştir. Bu kapsamda Selim Akın'ın sermayesinin 100 %'üne sahip olduğu GES faaliyetindeki Karine Enerji'nin tamamının, bağlı ortaklığı Akfen Termik'in kısmi bölünme ile bünyesinde 660 MW kurulu güçte kömür yakıtlı santral projesi olan Adana İpekyolu'nun %40'ının, Akfen Termik'in %29.75 oranındaki hisselerinin ve Akfen Termik'in bağlı ortaklığı Akfen Enerjinin tamamının alınmasına karar verilmiştir.

AKSEN: 500 mn TL nominal değerli borçlanma aracının nitelikli yatırımcılara veya tahsisli olarak ihraç edilmesine karar verilmiştir.

AVTUR: Metro Yatırım Menkul 13 Temmuz'da 1.50 TL fiyattan 1 mn adet hisseyi özel emirle Fatma Öztürk Gümüşsu'dan almıştır.

DAGI: Koç Yapı Pazarlama 13 Temmuz'da 2.32 TL fiyattan 75 bin adet hisse almıştır.

DGZTE: Bağlı ortaklığı Doğan Gazetecilik İnternet Hizmetlerinin kolaylaştırılmış usulde devralınması için 13 Temmuz'da SPK'ya başvuru yapılmıştır.

EUHOL: Ege Sigorta 10 Temmuz'da 2.60 TL fiyattan 10 mn adet hisse almıştır.

KUYAS: Yenibosna'daki mevcut arazisinde inşaa edilecek Borsa İstanbul A.Ş. Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binası ve Borsa Kule Binasına ait inşaat ruhsatları Belediye tarafından onaylanmıştır.

RYGYO: İzmir Menderes'te 36 bin m2 arsa üzerine mevcut ve yeni müşteriler için 19,450 m2'lik depolama tesisi yapılacak olup 8.95 mn TL inşaat anlaşması yapılmıştır. Antalya Kumluca'daki 10 bin m2 arsa üzerine 5.2 mn TL bedelle 8 bin m2 depolama tesisi yapılacaktır.

SANEL: 3 Haziran-3 Temmuz arasında 7 mn TL tutarında şalt malzemesi ve AG pano projesi iş akdi yapılmıştır. 1 Ocak - 3 Temmuz arasında toplam 31.8 mn TL bedelli iş anlaşması yapılmıştır.

SASA: Erdemoğlu Holding'in %51 oranındaki payları 0.9445 USD fiyatla almasıyla ortaya çıkan zorunlu pay alım teklifinde nihai çağrı fiyatı 2.50962 TL olarak hesaplanmış olup zorunlu pay teklifi 14 Temmuz - 4 Ağustos arasında yapılacaktır.

SKBNK: IFC ile KOBİ'lerin, mikro ve tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ve çiftçilerin desteklenmesi amacıyla 5 yıl vadeli 75 milyon USD tutarında kredi anlaşması yapılmıştır.

TCELL: Turkcell ve Ericsson, 5G araştırma ve geliştirme çalışmalarında iş birliğine gitti.*BloombergHT.

TUKAS: Okullu Gıda Maddeleri sahip olduğu hisselerden satış yapacağını açıklamıştır.

USAK: 21 mn TL tutarlı ithal yeni makine alımıyla %33 kapasite artışı için yatırım teşvik belgesi alınmıştır. Makinelerin kurulumu 2015 yılsonuna kadar tamamlanacaktır.

Yukarı