13.10.2015 Şirket Haberleri

ACSEL: Ata Elektrik ile TT Grup Elektrik arasındaki ikili elektrik anlaşmalarının güvence oluşturması amacıyla TT Grup Elektrik Ata Elektrik'e 120 bin adet pay devretmiştir.

AKGRT: Eylül'de prim üretimi yıl bazında %7 gerileyerek 113.6 mn TL ve 9 ayda %9 gerileyerek 1,236 mn TL olmuştur. 9 aylık dönemde ödenen brüt hasar 657 mn TL olmuştur.

ALARK: Bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi'nin Fas'da üstlendiği Tanger-Kenitra demiryolu projesinin sözleşmesinin feshedilmesiyle alacakların bir kısmı karşılanmıştı. Dava süreci devam etmektedir.

ANELE/ANELT: İştiraki Anel Yapı paylarının ve markaların satış işlemine ilişkin olarak SPK hazırlanan marka değerleme raporlarında eksiklikler görerek Anel markasının değerinin doğru belirlenmediğini kaydederek yeni değerleme yapılmasını talep etmiştir. Anel Yapı paylarının %7.5 kısmının devrinin kontrol primi ödenmesine dayanak teşkil edecek bir devir olmadığı belirtilmiştir.

ATAGY: Piyasa yapıcı faaliyetlerin sonlandırılmasına ve likidite sağlayıcı faaliyeti için aracı kurum yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

BOYP: Bağlı ortaklığı BYN Gayrimenkul'ün Starcity AVM'deki %40 payının satışı için çalışmaların devam ettiği açıklanmıştır.

BRKO: Daralan piyasa şartları nedeniyle Yün İplik işletmesinin üretime ara vermesine ve halı fabrikasının ihtiyacı olan yün ipliğinin satın alarak temin edilmesine karar verilmiştir.

CEMAS: Bağlı ortaklığı BND Elektrik 10 yıl vadeli 19 mn USD nakdi ve 1.5 mn TL gayri nakdi kredi anlaşması yapmıştır. Söz konusu kredi re-finansman niteliğinde olup 11 mn USD kredinin bakiye borcu kapatılacaktır.

DOHOL: Bağlı ortaklığı Doğan Enerji'nin 886 mn TL olan sermayesinin 1,120 mn TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir. Söz konusu sermaye artışıyla Doğan Enerji'nin bağlı ortaklığı D Tes Elektrik'in özkaynak yapısının güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

DURDO: Şirket merkezinin bulunduğu gayrimenkulün yeniden değerleme raporuna göre değeri 17.4 mn TL artmıştır.

FENER: 31 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla TTK'nin 376. Maddesi kapsamında değerleme raporu sonucu -449 mn TL olan özkaynakları 611 mn TL olarak belirlenmiştir.

FINBN: Hakim ortak banka ile ilgili alternatif stratejik opsiyonların değerlendirilmesi kapsamında potansiyel yatırımcılarla görüşeceğini bildirmiştir. Katar Ulusal Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Finansbank'ı satın almak için ön görüşmeler yapıldığı kaydedildi.*Vatan.

GARAN: Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından tebliğ edilen ve ödenen para cezası için süren davada; Rekabet Kurulu tarafından tebliğ edilen ve ödenen para cezası için süren davada; Fransa'da devam etmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak henüz yeni bir gelişme bulunmamaktadır.

GEDIK: Yönetim Kurulu Başkanı 1 ay içinde 5.5 mn adet hisse satışı planladığını açıklamıştır.

GSRAY: 31 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla TTK'nin 376. Maddesi kapsamında değerleme raporu sonucu -194 mn TL olan özkaynakları 1,334 mn TL olarak belirlenmiştir.

KARSN: Kocaeli Belediyesinin otobüs ihalesinde adedin 240 olarak revize edilmesiyle vergi, resim ve harç istisna belgesi 38.2 mn Euro'ya revize edilmiştir.

TKFEN: Bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın Libya'da Tekfen-TML ortak girişim olarak üstlendiği Büyük Nehir Projesi için alacaklarının ve varlıklarının tazmini amacıyla başlatılan tahkim davasına ek olarak ikinci bir tahkim davası açılmıştır.

Yukarı