11.12.2015 Şirket Haberleri

ADESE / ITTFH: Şirket, Ankara-Kızılcahamam'da bulunan 350 m2 toplam alana sahip mağaza için ileride açılmak üzere kira sözleşmesi imzalanmıştır.

AKENR: Şirket'in, Mem Enerji ile kolaylaştırılmış usülde birleşme konusunda EPDK'ya yaptığı başvuru kabul edilmiş olup, SPK başvurusuna ilişkin sürecin devam ettiğini açıklamıştır.

AKFEN: Hamdi Akın, 11.06-11.10 TL fiyat aralığından 138.296 adet alış işlemi gerçekleşmiştir.

AKFGY: Şirket'in CreditEurope Bank'tan kullanacağı 116 mn Avro tutarındaki krediye teminat olarak Şirket portföyünde bulunan Esenyurt, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Bursa, Adana, Zeytinburnu, Ankara Esenboğa ve Tuzla'da yer alan taşınmazlar üzerine 173.052.185 Avro bedelinde müşterek 1. derece ipotek tesis edilmiştir.

AKGRT: Şirket yılın ilk 11 ayında bir önceki yıla göre %7 azalışla 1.44 milyar TL prim üretimi gerçekleştirmiştir.

AKGUV: Şirket ile Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün Özel Güvenlik Personeli ile Güvenlik ve Koruma İşine ilişkin 36 ay süreli olarak 6.547.601,40 TL bedelle sözleşme imzalamıştır.

AKMGY: Şirket'e özel denetçi tayini talebiyle açılan ve Şirket lehine sonuçlanan dava, davacı Ömer Dinçkök tarafından temyiz edilmiştir.

ALARK: Grup şirketi Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin; Fas'da üstlenmiş olduğu Tanger-Kenitra demiryolu projesinin sözleşmesinin feshedildiği, bunun üzerine açılan hak talebi davasının devam ettiğini açıklamıştır.

BISAS: Şirket payları için Burak Erkut Ertürk'ün yapacağı zorunlu pay alım teklifinde kullanılacak fiyat 0,649435 TL olarak belirlendi. Ayrıca Şirket'in aktifinde kayıtlı Bursa-İnegöl'de yer alan tek katlı kargir 2 adet fabrika binası ve idari bina ve arsasının satışı ile ilgili görüşmelere başlamış olup, bu görüşmeler sonucu E.T.S Ezgi Tekstil'den satışa mahsuben avans olarak 1.068.872,66 TL tahsilat yapılmıştır.

BRYAT: Borusan Holding, 22.74-23.86 TL fiyat aralığından 20.850 adet BRYAT hissesi alımı gerçekleştirmiştir.

ECZYT / ECBYO: Eczacıbaşı Yatırım Holding, 1.17 TL fiyattan 130.643 adet ECBYO alımı gerçekleştirmiştir. İşlem sonunda Eczacıbaşı Yatırım Holding, ECBYO'daki payını %26.97'ye yükseltmiştir.

GARAN: JCR Eurasia Rating tarafından yapılan Kurumsal Yönetim Revize Derecelendirme çalışması sonucunda, Banka notu 10 üzerinden 9,14'ten 9,20'ye yükseltilmiştir.

GLYHO: Şirket Direktör'ü Mehmet Ali Deniz, 330 bin adet hissesini 3 yıl içerisinde satmayı planlamaktadır.

HALKB: Şirket, HLGYO payları ile ilgili olarak 0,98 TL fiyattan 108.546 adet hisse alımı gerçekleştirmiştir.

HZNDR: Durer Refrakter'in ortaklıktan çıkarma süreci başlamıştır. Buna göre hakim ortaklar dışındaki diğer pay sahipleri tarafından ilk satma hakkı kullanım talebinin ulaşmasını takiben, bir ay içinde Şirket pay değerinin belirlenmesi çalışmaları başlayacaktır. Buna göre değerleme raporunda belirlenen bedel akim ortak konumunun kazanıldığının kamuya açıklandığı tarihten önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının aritmetik ortalaması olan 4,5576 TL ve hakim ortak konumunun kazanıldığının kamuya açıklandığı tarihten önceki son altı aylık fiyat ortalaması olan 4,4347 TL, bir yıllık fiyat ortalaması olan 4,3733 TL ve beş yıllık fiyat ortalaması olan 3,5961 TL fiyatları arasından en yüksek olanı değer olarak belirlenecektir.

ISATR / ISBTR / ISCTR / ISKUR: Efes Holding, 4.60 TL fiyattan 200 bin adet alım gerçekleştirmiştir.

KLGYO: Şirket yaptığı fizibilite çalışması sonucu, İstanbul-Beylikdüzü'nde yer alan arsa ile komşu parseline ilişkin konut ve ticari ünitelerden oluşan karma bir proje geliştirilmesi amacıyla arsa malikleri ile "Düzenleme Şeklinde, Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat ile Hasılat Paylaşım Sözleşmesi" imzalanmıştır. Sözleşmeye istinaden komşu parselde oluşacak projenin %25'i kat maliklerine, %25'lik kısmın hasılatından %59.5, kalan %50'lik kısmın hasılatından ise %58 pay alınacaktır. Projenin 40 ayda bitirilmesi planlanmaktadır.

KOMHL: Holding'in iştiraki Adaçal Endüstriyel Mineraller San.Tic.A.Ş. 22 mn TL'lik sermaye artırımı gerçekleştirmiş olup, Holding'in payına 13.699.959,78 TL düşmüştür.

KRDMA / KRDMB / KRDMD: Şirket'in net 0,0372807 TL nakit temettü ödemesi bugün (11 Aralık) gerçekleşecektir.

KRSAN / ETILR: Karsusan, ETILR paylarını 7.25-7.59 TL fiyattan 81.930 adet hisse almıştır.

KRSTL: Şirket YKB Mahmut Erdoğan, 1.60 TL fiyattan 150 bin adet hisse alımı gerçekleştirmiştir.

KUTPO: Şirket, Kütahya Merkez'de yer alan ve üretilen ürünlerin depolanması amacıyla 1 adet arsa, 1 adet bahçeli bir katlı fabrika binası, 1 adet sanayi deposu, 1adet sanayi binası ve arsası, makine ve teçhizatları ile hammaddeleri NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş.'den toplam 20.04 mn TL bedelle satın almaya karar vermiştir.

NTTUR / NTHOL: Şirketlerin birleşme işlemine ilişkin SPK başvurusu, 30 Haziran 2015 tarihli bilançolarla birleşme artık mümkün olmadığından reddedilmiştir. Şirket birleşme işlemini 31.12.2015 tarihli bilançolarla revize ederek SPK'ya yeniden başvuracaktır.

PLASP: JCR Eurasia Rating Şirket'in Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu ve görünümünü 'CCC(Trk) / Negatif',Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notları'nı ve görünümünü 'CCC / Negatif' olarak aşağı yönlü yeniden belirlemiş ve temerrüt seviyesine indirmiştir. Şirket daha önce yapmış olduğu bedelsiz sermaye artırımı başvurusu işlemden kaldırmıştır.

SAFGY: Şirket ile Optimum Proje ve Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ltd. Şti. arasında Ünalan Kız İmam Hatip Lisesi 32 derslikli orta öğretim okul inşaatının 24 dersliğine tekabül eden Mekanik, Elektrik, Statik Proje ve Mühendislik hizmetleri işinin yapılması kapsamında 66.000 TL tutarında hizmet sözleşmesi imzalanmıştır.

SISE: Efes Holding, 2.81 TL fiyattan 23.372 adet alım gerçekleştirmiştir.

TACTR: Şirket, İştiraki olan Taçbeyaz Enerji San ve Tic A.Ş'nin %50'sini 3.şahıs ortaktan satın alarak iştirakin tamamına sahip olma kararı almıştır.

TKFEN: Meltem Berker ve Nilgün Şebnem Berker, 4.05 TL fiyattan 10.000'er adet alım işlemi gerçekleştirilmiştir.

TRCAS: Şirket'in bünyesinde gerçekleşen Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. ile kolaylaştırılmış usülde birleşme işlemi tescil edilmiştir.

VERTU / ACSEL: Şirket, ACSEL hissesinde 4.17-4.30 TL fiyat aralığından 13.051 adet alım gerçekleştirmiş ve %42.49 seviyesine ulaşmıştır.

YGGYO: Recai Kesimal, 12.90 TL fiyattan 15.000 adet alım işlemi gerçekleştirmiştir.

ZOREN: Şirket'in yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten tesisler için oluşturulan ve ABD Doları bazında sabit fiyat garantisi veren YEK Destekleme Mekanizması'ndan (YEKDEM) faydalanabilmesi adına Gökçedağ RES, Kızıldere II JES ve Alaşehir I JES santralleri için EDPK'ya yaptığı başvurular kabul edilmiş olup, söz konusu santraller 2016 takvim yılında ürettikleri tüm elektriği YEKDEM kapsamında satacaktır. Gökçedağ RES rüzgar enerjisine dayalı üretim tesislerine verilen kaynak bazında destek fiyatı olan 7,3 ABD Doları cent/kwh fiyatından satış yapacak olup, Kızıldere II JES ve Alaşehir I JES jeotermal enerjisine dayalı üretim tesislerine verilen kaynak bazında destek fiyatı olan 10,5 ABD Doları cent/kwh fiyatına ek olarak yerli aksam kullanımdan dolayı verilen 0,7 ABD Doları cent/kwh ek katkıdan da faydalanacak olup toplamda 11,2 ABD Doları cent/kwh fiyatından satış yapacaktır.

Yukarı