09.12.2015 Şirket Haberleri

AKENR: Mem Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.'nin "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" yöntemi uygulanarak Şirket bünyesinde birleşmesinin 30 Eylül tarihli bilançolarla gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır.

AKFGY: Şirket bağlı ortaklıkları Russian Hotel Investment BV ve Hotel Development Investment BV ile Credit Europe Bank arasında bu ortaklıklara ait mevcut kredilerin refinansmanında kullanılmak üzere toplam 44 mn Avro tutarında 2 yılı ana para geri ödemesiz 10 yıl vadeli kredi sözleşmeleri imzalanmıştır.

AKSEN: Şirket'ten gelen açıklamada, 10 Aralık Perşembe günü saat 08:00 itibariyle BOTAŞ bazı büyük santrallere gaz çekiş miktarlarını yüzde elli kapasite ile sınırlamaları yönünde bildirimde bulunmuştur. Açıklamaya göre, Antalya santralinin bu kapsamda yarı kapasite ile gaz çekecek olup, bu dönemde Manisa ve Urfa santrallerinde kapasite kullanımları artırılacak, Bolu termik santralimiz de üretimimize destek vermeye devam edecektir. Satış taahhütleri dışında kalan yenilenebilir ve yerli enerji kaynaklı üretimi ile Şirketin bir ölçüde spot piyasada oluşacak yüksek fiyatlardan faydalanabileceği düşünülmektedir.

AKSGY: Bağlı ortaklık Akyön Yönetim Bakım Hizmetleri A.Ş.'den, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi adı ile maruf ana taşınmazın AKİŞ'in sorumluluğunda olan satış sonrası servis destek hizmetinin alınmasına, malzeme ve işçilik temini ile işin yapılması ile ilgili tüm giderlerin toplam gidere dahil edilmesine ve aylık olarak oluşan toplam gidere %3'ü ilave edilmek suretiyle AKİŞ'e fatura edilmesine; bu hizmetin alımına ilişkin koşulların belirlenmesi için Hizmet Sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir. Ayrıca Şirket elinde bulunan 374 adet VAKBN hissesini 3.98 TL fiyattan sattığını açıklamıştır.

ASELS: Şirket, ile yurtdışı bir müşteri arasında Gece Görüş Sistemleri satışına ilişkin olarak toplam 16.958.550 USD bedelle sözleşme imzalanmış olup, siparişlerin 2016 yılı içerisinde teslim edileceği açıklanmıştır.

BIMAS: Abdulrahman El Khereiji, elinde bulunan 1.518.000 adet BIMAS hissesini Borsa'da işlem görmesi amacıyla MKK'ya kaydettirmiştir.

DENGE: Şirket ortağı Recep Ali Keydal, 720 bin adet Şirket hissesini Borsa'da işlem görmesi amacıyla MKK'ya başvurmuştur.

DNZGY: Şirket aleyhine 197.288 TL tutarında Securinet Güvenlik ve Koruma Hizmetleri tarafından açılmış olan "Tasarrufun İptali" davasında mahkemenin verdiği "Görevsizlik Kararı" Yargıtay'ca onaylanmıştır.

ECILC: Şirket yönetim kurulu kararları çerçevesinde Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Tüketim Ürünleri San. ve Tic. A.Ş'nin tam bölünmesine ilişkin karar ve faaliyetlerini tekrar gözden geçirerek ana faaliyet alanı olan perakende tüketim ürünleri pazarına daha fazla yoğunlaşarak, ev dışı pazara yönelik faaliyetlerinin 2015 yılı sonu itibariyle sonlandırılmasına ve bu amaçla %100'üne sahip olacağı ve esas olarak ev dışı tüketim pazarına yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere, "Eczacıbaşı Profesyonel Ürün ve Hizmetler San. ve Tic. A.Ş" unvanlı bir bağlı ortaklık kurulmasına karar vermiştir. Şirket ayrıca Gebze'de ev dışı kullanıma yönelik ürünler üreten fabrikasının makina, ekipman ve gayrimenkulünün yeni kurulan bağlı ortaklığa devredilmesine ilişkin karar almıştır. Ayrıca Şirket, INTEM paylarıyla ilgili olarak 14 TL fiyattan 254 adet alış işlemi gerçekleştirmiştir.

GLYHO: Şirket ortağı Mehmet Kutman, 1.64-1.66 fiyat aralığından 202.000 adet hisse alımı gerçekleştirdiğini bildirmiştir.

HALKB/HLGYO: Banka, 0.99 TL fiyattan 500.000 adet HLGYO hissesi alımı gerçekleştirdiğini ve bu alım sonrası payının %78.68'e yükseldiğini açıklamıştır.

KAPLM: Rekabet Kurumu'nun Şirket hisselerinin DS Smith'e ait olan 5.833.245 TL'lik kısmının Çukurova Investment N.V tarafından devralınması işlemine onay vermiştir.Ayrıca Şirket Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Engin Denizmen vefat etmiştir.

KUYAS: Şirket'in yaptığı bedelli sermaye artırımının 7 Aralık'ta tamamlanması sonrası 229.197 TL nominal bedelli rüçhan hakkının kullanılmadığını açıklamış olup, söz konusu paylar 10-11 Aralık tarihlerinde 1 TL'den düşük fiyat olmamak kaydıyla Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.

LKMNH: Hisse geri alım programı çerçevesinde, 2.16-2.17 fiyat aralığından 10.000 adet hisse alınarak, Şirket'teki pay %1.24'e yükselmiştir.

SAHOL: Sabancı Holding Finans Bölüm Başkanı Barış Oran bazı şirketlerin halka arzı için çalıştıklarını, önümüzdeki birkaç yılda bu halka arzları bitirmek istediklerini belirtti. Oran konuya ilişkin olarak, "Enerjisa'nın uzun dönemdir halka açılmasıyla ilgili planımız var. Carrefoursa'nın da yatırım yapılabilir hale gelmesini istiyoruz. Şirketlerimiz hazır olduğu zaman bunları da yatırımcılarımızın dikkatine getireceğiz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bu ikisinin de bitirilmesi gerekir" açıklamasını yaptı. *BloombergHT

SASA: Şirket sözleşme tadiline ilişkin değişiklikleri (Sermaye tavanı süresi ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı'na veya Sabancı Üniversitesi'ne Yapılacak Bağışlar başlığı) SPK ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı iznine sunmuştur.

SKTAS: Şirket yönetim kurulu üyesi Muzaffer Kayhan, 2.20-2.22 TL fiyattan 10.000 adet hisse sattığını bildirmiştir.

TCELL: Şirket'in Perakende Satış Grup Başkanlığı görevine geçici olarak atama yapılmıştır.

TKFEN: Meltem ve Nilgün Şebnem Berker, 4.02-4.03 fiyattan 50.000'er adet olmak üzere 100.000 adet hisse alımı gerçekleştirdiklerini Borsa'ya bildirmişlerdir.

VERTU: Ortaklık, 4.31-4.64 fiyat aralığından 83.470 adet ACSEL hissesi alımı gerçekleştirmiştir.

YGYO: JCR Eurasia Rating, Şirket'in solo yapısını gözden geçirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu 'A-(Trk) / Pozitif' olarak ve Kısa Vadeli Ulusal Notu 'nu 'A-1 (Trk) / Stabil' olarak teyit etmiştir. Şirket'in, Kocaeli-Körfez'de Yarımca Bölgesinde İnnovia markası ile villa konut -ticari alan inşaatları yapılması hususunda imzaladığı "gayrimenkul hissesi karşılığında inşaat yapımı ve satış vaadi sözleşmesi"ni feshettiğini açıklamıştır.

Yukarı