08.12.2015 Şirket Haberleri

BOSSA: Şirket, ABD'de pazarlama faaliyetlerine destek amacıyla 200 bin USD sermayeli "Bossa International Inc." unvanlı bir Şirket kurmuştur.

BRKO: Şirket'in İstanbul-İkitelli MASKO'da yer alan 3 katlı ve 1330 m2 kapalı alana sahip olan dükkan ve Ankara Çankaya'da yer alan irtibat ofisinin satışına karar vermiştir.

ECILC: Şirket'in bağlı ortaklığı Yeni Tekstil Sanayi A.Ş'nin bir kül halinde tüm aktif ve pasifiyle "kolaylaştırılmış usulde" birleşilmesi işlemi tescil edilmiştir.

EGSER: Şirket, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı katkılarıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'nda '' Markalaşmada Liderlik" ödülüne layık görülmüştür.

EKGYO: Şirket projelerinden İstanbul-Bahçeşehir Ispartakule 1. Bölge 4. Kısım Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (UNİKONUT)'un geçici kabulü yapılmış olup, Geçici Kabul Tutanağı onaylanmıştır. Ayrıca Nidakule Ataşehir projesi kapsamındaki 21 adet ticari ünite, 139.8 mn TL muhammen bedel üzerinden açık artırma ihale yöntemi ile satışa sunulacaktır.

ERSU: Şirket'e 22.407 TL idari para cezası SPK tarafından kesilmiştir.

FENER: Kayıtlı sermaye sistemine geçen Şirket'in, kayıtlı sermaye tavanı 125 mn TL olarak belirlenmiştir.

ITTFH: Şirket'in İstanbul-Başakşehir'de bulunan taşınmazlarının arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı yöntemi ile satılması işine ait Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleyi 375.12 mn TL bedelle kazanan Seha Yapı, Fuzul Grup, Alzamil Gayrimenkul ve ADESE ortak girişimi ile sözleşme imzalanmıştır. Holding, Seha Yapı'nın %24, Adese'nin %1 oranında ortağıdır.

IZTAR: Şirket yönetim kurulu başkanı Sinan Araç, 10 iş günü içerisinde piyasa yapıcılığı kapsamında pay satış işlemi gerçekleştireceğini açıklamıştır.

KARSN: Şirket, %61,67'sine sahip olduğu Etiler Gıda ve Tic. Yat. San. ve Tic. A.Ş'nin (ETILR) işlem görür niteliğe dönüştürülen 1.241.000 adet B grubu payın, 1.150.000 adedinin satışının, önümüzdeki on iki aylık süreçte borsada gerçekleştirilmesinin planlandığını açıklamıştır.

KATMR: Şirket, savunma sanayi ve güvenlik kuvvetleri ihtiyaçlarına yönelik her türlü makina, ekipman ve araç üretimini gerçekleştirmek amacıyla Başkent Organize Sanayi Bölgesi Ankara adresinde yer alan arsa üzerinde yaklaşık 2.000.000 $'lık fabrika yatırımı planlamakta olup, yatırımın 2016 yılı ilk çeyreği sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Yatırımın tamamı özkaynakla finanse edilecektir.

KNFRT: Şirket'in sahibi olduğu Hatay-Dörtyol'da bulunan toplam 7.133,16 m2 büyüklüğündeki iki adet taşınmazının atıl durumda bulunması nedeniyle, kapalı zarf usulü teklif alınmak ve teklif verenler ile pazarlık veya açık artırma yöntemiyle satılmasına karar vermiştir.

LKMNH: Şirket geri alım programı çerçevesinde 2.21-2.22 TL fiyattan 5.000 adet alım gerçekleştirmiştir.

MEPET: Şirket, ödeyeceği 0,072675 TL net temettünün ödeme tarihini 28 Aralık 2015 olarak belirlemiştir.

MRGYO: SPK, Şirket'e toplam 359.918 TL idari para cezası vermiştir.

ORGE: SPK, Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği hükümleri uyarınca, 8 Aralık (Bugün)'den başlamak üzere 3 ay süreyle brüt takas uygulanmasına ve yatırım kuruluşlarının müşterilerinden ORGE pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin 3 ay süreyle yasaklanmasına karar verilmiştir.

PLASP: Şirket hakkında mali tabloların gecikmesi, Ticari ve finansal borçlarını ödeyememesi, borca batık olması nedeniyle açılan iflas erteleme talepli davada Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 01/12/2015 tarihinde ihtiyati tedbir kararı verilmesi, 30 Ekim'de başlayan görüşmeleri gecikmeli açıklaması nedeniyle Borsa İstanbul Yönetim Kurulu tarafından "Yakın İzleme Pazarı"na alma kararı verilmiştir. Ayrıca Şirket, "Kotta Kalma" hükümleri gereğince 3 uyarıdan ilk uyarısını almıştır.

SAYAS: Şirket, 50 mn TL büyüklüğünde borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurmuştur.

SERVE: Firmanın 8.562.587 TL'den 2.996.905,45 TL artırılarak 11.559.492,45 TL'ye yükseltilen sermayesi tescil edilmiştir.

TRCAS: Firmanın %46 oranında dolaylı iştiraki Turcas BM Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş. Aydın ili Kuyucak ilçesinde 13,2 MW kurulu gücündeki JES projesinde kurulu gücün 18 MW'a yükseltilmesi amacıyla EPDK'ya tadil başvurusunda bulunmuştur.

TSPOR: Kulüp başkanlığına Olağan Genel Kurul'da en yüksek oyu alan Muharrem Usta seçilmiştir.

ULAS: Şirket genel müdürlüğü, Çağ 1 Yapı (Davalı) ile davasında; hukukçu-hesap bilirkişisinin hazırladığı özel bilirkişi raporunu da dikkate alarak yaptığı görüşmeler sonucunda ortaya çıkan koşulları değerlendirmiş olup, davalı ile birlikte hazırlanan "Karşılıklı Sulh ve İbra Sözleşmesi"nin imzalanarak menfi tespit davası sürecini sonlandırılmıştır.

VERTU: Şirket, ACSEL hissesinde borsadan 4.63-4.70 TL fiyat aralığından 20.952 adet alım gerçekleştirmiştir.

Yukarı