08.10.2015 Şirket Haberleri

AKSA: Bir ortak 6 Ekim'de 9.76-9.84 TL fiyat aralığından 50 bin adet hisse almıştır.

ARENA: Çin menşeili ve çok uluslu altyapı ve telefon üreticilerinden Huawei ile akıllı telefonlar, tablet, giyilebilir teknoloji ve aksesuarlarının Türkiye Genelinde dağıtımına ilişkin distribütörlük anlaşması imzalanmıştır.

AVTUR: AVTER 2014 yılında satın aldığı Miranda Otel borcu için 380 bin TL ödeme yapmıştır. Tahsilat sonrası kalan 9.8 mn TL alacak METRO ile yapılan anlaşma kapsamında METRO'dan Metro Turizm Otelcilik ve Maden Ürünleri'nin %80 payının alınmasıyla oluşan borca karşılık temlik edilmiştir. Böylece AVTER'den alacak kalmamıştır.

DMSAS: Kalıplama Hattının teknoloji ve kapasitesinin modernizasyonu amaçlı olarak aynı özelliklere sahip ekipmanlarla yenilenmesine ve bu konuda yatırım teşvik belgesi müracatında da bulunularak gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

FENER: Şirket 14 Ekim'e kadar hisse satışı yapabileceğini açıklamıştır.

GOLTS: Şirkette %27.56 paya sahip olan Göltaş Yatırım Holding Şevket Demirel'e ait %3.17 oranındaki payları almaya karar vermiştir. Yönetim kontrolünde değişiklik olmayacaktır.

GUBRF: Fosfat bazlı gübre tesisi yatırımı ile ilgili olarak fosfat madeni açısından zengin kaynaklara sahip olan Kuzey Afrika ülkeleri üzerinde odaklanmış olup yatırım büyüklüğünün 500-700 mn USD büyüklüğünde ve %50-%50 ortaklık şeklinde olabileceği hususları değerlendirilmekle birlikte somut bir gelişme bulunmadığı açıklanmıştır.

HLGYO: 254 adet konut ve 73 adet ticari üniteden oluşan Referans Bakırköy projesinde 2015 yılı 9 aylık dönemde 57 adet bölüm 31.9 mn TL bedelle satılırken 49.2 mn TL bedelli 85 adet bölümün tapu devri gerçekleşmiştir. Projede 281 adet bölüm 193.5 mn TL bedelle satılırken devir işlemi tamamlanan 129 mn TL bedelli 177 adet bölüm olmuştur.

KILER: İlk satma hakkı kullanım talebinin alınmasını takiben bir ay içinde değerleme raporu hazırlatılacaktır. Zorunlu pay alım teklifi 3.77 TL'den yapılmış olup tebliğdeki diğer fiyat belirleme yöntemleri bu fiyatın altında kalmaktadır. Ortaklıktan çıkarma fiyatı 3.75 TL olarak hesaplanmıştır.

MEPET: Shell-Turcas Petrol ile Dörtdivan Bolu mevkiinde bulunan akaryakıt istasyonları, Sungurlu Mavi Ocak Akaryakıt istasyonu, Susurluk Akaryakıt İstasyonu ve Üniversite-Edirne Akaryakıt İstasyonu ile ilgili olarak bayilik sözleşmelerinin yenilenmesi için 5 yıllığına toplam 16.1 mn TL bedelli anlaşma yapılmıştır.

TCELL: Turkcel'in uluslararası piyasalardaki ilk eurobond ihracında getiri yüzde 5.95 olurken, ihracın büyüklüğü 500 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bankacıların verdiği bilgiye göre fiyatlaması dün tamamlanan eurobond ihracına 1.4 milyar doların üstünde talep geldi.

TMSN: 2012 yılından itibaren ihale çalışmalarını sürdürdüğü 190 mn Euro bedelli Altay Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesinde AVL Firması ile Güç Grubunun tasarım ve geliştirilmesi ile ALTAY Tankına entegrasyonuna ilişkin teknik destek anlaşması yapılmıştır. Bu proje kapsamında kazanılacak tecrübeler ışığında ileride TSK envanterinde yer alan diğer kara ve deniz platformları için ihtiyaç duyulan güç gruplarının da milli imkanlarla tasarım, geliştirme ve üretimi hedeflenmektedir.

TUCLK: Hakim ortağı 7 Ekim'de 4.53 TL fiyattan 60 bin adet hisse almıştır.

Yukarı