06.10.2015 Şirket Haberleri

AKPAZ: İki şirket ortağı toplam 7.94 mn adet hissenin borsada işlem görebilir hale gelmesi için MKK'ya başvuru yapmıştır.

ASYAB: Bank Asya Tamweel Africa Holding'teki yüzde 40'lık payın satış sürecini sonlandırdı.*Hürriyet.

BMEKS: 2 Ekim'de 2.05 TL fiyattan 100 bin adet hisse geri alınmıştır.

BOYNR: 30 Eylül sonu itibarıyla toplam mağaza sayısı 130'dur. 2014 yılsonunda 290 bin m2 olan satış alanı %1 gerilemiştir.

ETILR: Aydın Ildız hakim ortağı Bağ Gıda'dan 1.1 mn adet hisseyi 21 Eylül'de almıştır.

FENER: Şike davasında savcı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın beraatini istedi.*BloombergHT.

GENTS: Bağlı ortaklığı Gentaş Italy'nin daha önce satınalma taahhütlü kiraladığı LIRI INDUSTRIALE firmasının satın alma işlemleri başlatılmıştır. Bu kapsamda bağlı ortaklığın sermayesine katkı olması için 3.1 mn Euro gönderilecektir.

GLYHO: Yönetim kurulu başkanı 5 Ekim'de 1.77 TL fiyattan 445 bin adet hisse almıştır.

GOLTS: 2'inci fırını yapılan montaj ve bağlantı işleri devam etmekte olup azami 30 gün içinde faaliyete geçmesi beklenmektedir. Klinker stoku tam kapasite çimento üretmeye yetecek seviyededir.

GSRAY: Yıllık zararını 90 milyon Euro'dan 70'e indiren sarı kırmızılı kulüp, Finansal Fair Play toplantısında mali tablodaki iyiye gidişi anlattı. Fatih İşbecer, "Toplantı olumlu geçti. Önümüzde 3-5 ay var. Yeniden bir araya geleceğiz" dedi. UEFA'dan sarı kırmızılı kulüp 1 yıl daha, yani 2017 Mayıs ayına kadar ek süre talep etti.*Hürriyet.

NTHOL/NTTUR: NTHOL'in NTTUR'i devralarak birleşmesi sürecinde uzman kuruluş raporuna göre 1 NTTUR hissesine karşılık olarak 0.72434 adet NTHOL hissesi verilmesine karar verilmiştir.

SRVGY: Hisse geri alımı kapsamında 5 Ekim'de 2.30 TL fiyattan 300 bin adet hisse alınmıştır.

TTRAK: TürkTraktör/Özdemir, "Trafik kayıtlarına baktığımız zaman yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre pazarda yüzde 20'lik bir büyüme var" dedi. TürkTraktör olarak geçen yılı yaklaşık yüzde 45 pazar payı ile kapattıklarını ifade eden Özdemir, "Bu yıl da geçen yıla paralel bir şekilde pazar payımız devam ediyor. Türkiye'de çok rekabetçi bir traktör pazarında satılan her iki traktörden bir tanesi TürkTraktör fabrikasından çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.*BloombergHT.

Yukarı