05.10.2015 Şirket Haberleri

AKBNK: Moody's uzun vadeli yabancı para ve yerel para notları "Baa3", kısa vadeli yabancı para ve yerel para notları ise "Prime-3" olarak teyit etmiştir. Görünümü ise Negatif olarak belirlemiştir.

AKSA: Bazı yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan davanın bir sonraki duruşması 28 Ocak 2016 tarihinde olacaktır.

BALAT: 6 mn TL bedelli sermaye artışına SPK onay vermiştir.

BTCIM: Liman işletmesinin kısmi bölünmesiyle ilgili olarak SPK'ya 2 Ekim'de başvuru yapılmıştır.

DOAS: Doğuş Otomotiv, EA 189 EU5 motor tipindeki dizel araçlar ile ilgili olarak, Türkiye'de satışa sunulan tüm araçlarının, Türkiye'nin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu duyurdu.*BloombergHT.

EKGYO: 260 mn adet payı aşmayacak şekilde 4 TL fiyat seviyesine kadar 7 Ekim - 31 Aralık arasında hisse geri alımı yapılmasına karar verilmiştir. 18 Haziran - 30 Eylül 2015 arasında ortalama 2.414 TL fiyattan 9.2 mn adet hisse geri alınmıştır. Hürriyet Gazetesinde çıkan habere ilişkin Avcılar Ispartakule bölgesinde şirket mülkiyetindeki projelerde taşınmazların satış ve devrini kısıtlayıcı bir durumun olmadığı belirtilmiştir. İstanbul Başakşehir Ayazma 2.Etap ASKGP işinde şirket geliri revize protokol ile 187 mn TL'den 189.6 mn TL'ye çıkmıştır.

ETILR: Sermayesinin %15'ine tekabül eden 1.74 mn adet B grubu hisse 1.72 TL fiyattan Aydın Ildız'a devredilmesi ardından 30 Ağustos 2015 tarihli çekin iade edilmesine istinaden 581 bin adet hisse KRSAN'a virmanlanmıştır.

GOODY: 5 Haziran'da The Goodyear Tire & Rubber Company'nin Sumitomo Rubber Industries, Ltd. ile mevcut global işbirliğini sona erdirme noktasında bir anlaşmaya vardığı duyurulmuştu. 1 Ekim'de sözkonusu işlem tamamlanmıştır. Dunlop markalı lastikleri Türkiye ve Avrupa ülkeleri haricindeki ihracat pazarlarında satma hakkına sahip olmayacaktır. İzmit ve Adapazarı fabrikaları Avrupa pazarı için önümüzdeki 10 yıl boyunca Dunlop lastiklerini üretmeye devam edebilecektir.

GSDHO: Hisse geri alım programı kapsamında 2 Ekim'de 1.15-1.17 TL fiyat aralığından 477 bin adet hisse alınmıştır. Toplam geri alınan hisse oranı %4.85 olmuştur.

GUBRF: Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Mersin Gümrük Müdürlüğü tarafından uzlaşma itiraz ve yargı yolu açık olmak üzere 47 mn TL idari para cezası verilmiştir.

HURGZ: DGZTE'yi devralarak birleşmesiyle ilgili olarak 2 Ekim'de SPK'ya başvuru yapılmıştır.

KAREL: Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşundan biri olan Karel, CCTV ürünlerinin birbirleriyle tam entegre şekilde çalışmasını garanti altına alan ONVIF - Açık Network Video Arayüzü Forumu platformuna katıldı. Karel, aralarında dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin de bulunduğu 32 küresel marka ile birlikte sektör standartlarının belirlenmesi için çalışacak.

KOMHL: Adım Holding'teki %20 payını 1.96 mn TL bedelle satmıştır.

MERKO: Daha önce duyurulan 20 mn TL genel kredi sözleşmesi kapsamında 35 ay vadeli 3 mn USD kredi alınarak iki bankadan alınan eski krediler kapatılmıştır.

ODAS: Trabzon Köprübaşı'ndaki %90 iştiraki Küçük Enerji'ye ait 8.2 MW kurulu güçteki HES 2 Ekim'de ticari faaliyete geçmiştir. Santral yatırımında yerli ekipmanların kullanılmasından dolayı ilgili teşvik kapsamında 93 USD/Mwh garantili fiyattan elektrik satışı gerçekleşecektir.

PGSUS: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden idari yaptırım yapıldığına dair bir bildirim bulunmadığı açıklanmıştır.

RYGYO: İstanbul Sancaktepe'de 11 bin m2 alanlı arsa 20.5 mn TL bedelle RYSAS'tan alınmıştır.

SARKY: Bir ortak 2 Ekim'de 2.22-2.24 TL fiyat aralığından 65 bin adet hisse satmıştır.

SAYAS: Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Körfez Ülkelerindeki pazarlama faaliyetlerinin aktif bir şekilde yaygınlaştırılması ve genişlemesi maksatıyla %80 iştiraki olacak 400 bin TL sermayeli Say Kurumsal'ın kurulmasına karar verilmiştir. İlgili pazarlara daha yakın ve daha iyi yönetilen bir pazarlama ağı ile elde edilecek olan katma değeri ve kar marjı daha yüksek siparişlerle değerlendirmek yoluyla karlılığını arttırmayı hedeflemektedir.

TRGYO: Hastalya Motorlu Vasıtlar şirketinin %99.67'si 9.75 mn USD bedelle alınmıştır.

TUCLK: OSB'de bulunan 50 bin m2 alanlı arsasının 10 mn USD bedelle satışı için görüşmelere başlanmıştır. Arsa satışından elde edilecek kaynağın uzun ve kısa vadeli kredilerin kapatılmasında kullanılması planlanmaktadır.

YGGYO: Ankara Yenimahalle'de otel bağlı ortaklığı Anadolu Gayrimenkul'e 1 yıllığına 2.3 mn USD bedelle kiralanmasına karar verilmiştir.

Yukarı