04.11.2015 Şirket Haberleri

AKSA: 17 Ağustos depremi sonrası çevreye yaydığı kanserojen kimyasal ve 2 yıl önceki yangın ile gündeme gelen Aksa Akrilik şimdi de mahkeme kararı ile gündemde. Bursa İdare Mahkemesi Aksa Akrilik A.Ş. ile aynı kompleks içinde kalan Dow Aksa için alınan ÇED raporunu iptal etti.*Hürriyet.

BRSAN: TANAP projesinde %23dahil olduğu iş ortaklığı 80 mn USD'lik ek sipariş alarak toplam sipariş 500 mn USD'yi aşmıştır.

BSOKE: Yatırımı devam etmekte olan Roller Pres ve V Seperatör ünitesinin, çimento üretim sistemine bağlantı işlemlerinin tamamlanması ve devreye alınması amacıyla yaklaşık 3 aylık bir süre için 60 Ton/Saat kapasiteli çimento değirmeni durdurulacaktır. Aynı zamanda bahsi geçen çimento değirmeninin revizyonu da gerçekleştirilecektir. Çimento üretim ve satışı yaklaşık %60 civarında azalacağı tahmin edilmiştir. Ancak çimento satışlarındaki %60'lık azalmanın getireceği ciro kaybının, klinker ihracatı ile kısmen karşılanması öngörülmektedir.

CIMSA: Sabancı Ailesinden bir üye 292 bin adet hisseyi MKK'ya kaydettirmiştir.

DGGYO: Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na 3 Kasım 2015 tarihinde yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle İstanbul İdare Mahkemesinde dava açılmıştır.

ECZYT: Eczacıbaşı Holding 3 Kasım'da 10.2-10.4 TL fiyat aralığından 182 bin adet hisse almıştır.

EGPRO: Bugün %33.63 bedelsiz sermaye artışı için hak kullanımı gerçekleşecektir.

EREGL: Bugün 3Ç2015 mali tabloların açıklanması bekleniyor. Net karına yönelik piyasa beklentisi 347 mn TL ve YF beklentisi 335 mn TL.

FENER: 125 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı ile kayıtlı sermaye sistemine geçilmesine karar verilmiştir.

FINBN: Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece, Finansbank'ın satılması için başlatılan süreçte göreceli olarak ileri bir aşamaya gelindiğini ancak satışın yıl sonundan önce tamamlanamayacağını bildirdi. ECB'nin Cumartesi günü açıkladığı stres testi sonuçları NBG'nin 4,6 milyar euro sermaye açığı olduğunu, bunu 1,58 milyar euroya indirmesi gerektiğini ortaya koymuştu.*Finans Gündem.

GEREL: Katar'da kurulacak fabrikanın inşası için gereken başvurular yapılmıştır. Katar Devleti?nde yönetimin değişmesi ve buna bağlı olarak yasal düzenlemelerin yeniden yapılması, İş ve Çalışma Kanunu ile Katar Ticaret Kanunu'nun değişmesi ve yürürlüğe girmesi, devlete ait tüm kurumların bilgisayar altyapılarının değişmesi nedeniyle bu tarihe kadar fabrika binası yapımı için herhangi bir arsa tahsisi yapılamamıştır.

KRDMA: Enkay Moda Konfeksiyon 2015 yılsonuna kadar pay satışı planladığını açıklamıştır.

MAKTK: Mevcut üretim tesisinden taşınması tamamlanmıştır.

PNSUT: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın okul sütü İhalesine Pınar Süt-Dimes Gıda iş ortaklığı olarak teklif verilmiştir. Okul sütü ihalesinde, birim fiyat olarak en düşük teklifi, Dimes Gıda - Pınar Süt ortaklığı verdi.*Hürriyet.

PRZMA: Şirket ortağı 2 Kasım'da 0.99-1.00 TL fiyat aralığından 223 bin adet hisse almıştır.

SAHOL: EBRD, 2017 yılının ikinci çeyreğinde faaliyete geçmesi beklenen 280 MW kurulu güçteki Alpaslan II HES için EnerjiSa'ya finansman sağlamayı değerlendiriyor.*Matriks Haber.

TKNSA: Sabancı Ailesinden bir üye 5.7 mn adet hisseyi MKK'ya kaydettirmiştir.

TOASO: Bugün 3Ç2015 mali tabloların açıklanması bekleniyor. Net karına yönelik piyasa beklentisi 167 mn TL ve YF beklentisi 164 mn TL.

VERUS: Pamukova Elektrik'in mevcut ve devam eden yatırımlarının ulaştığı ölçekler dikkate alınarak 2015 yılsonuna kadar olası nakit sermaye artırımlarında sermayenin %49'una kadar kısmına iştirak edilmesine karar verilmiştir.

YKGYO: Teknik Yapı Denetim tarafından açılmış olan 3.2 mn TL tazmin istemli davada yeni bir gelişme olmamıştır.

Yukarı