03.07.2015 Şirket Haberleri

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 2 Temmuz'da 29 bin adet hisse alınmıştır.

ARMDA: Ağ tabanlı kamera sistemlerinde lider teknoloji şirketlerinden olan Axis Communications ile distribütörlük anlaşması imzalamıştır.

COMDO: Manisa OSB'de yatırımına başlanan Alüminyum Döküm üretim tesisi için 22.05.2018 tarihine kadar geçerli toplam 62.5 mn TL bedelli yatırım teşvik belgesi alınmıştır.

GSDHO: Ali Vural Ak 1 Temmuz'da 1.54-1.55 TL fiyat aralığından 1 mn adet hisse almıştır.

KAREL: Avea İlteşim'den LTE Hazırlık Projesi kapsamında 2015 yılı içinde teslim edilmek üzere 8.1 mn TL'lik sipariş alınmıştır.

KOMHL: Yaklaşık 2 bin 200 çalışanı ile Romanya, Macaristan ve Düzce'de üretim yapan Kombassan Rulman Grubu, 2016 yılı içinde Hindistan'daki URB-India fabrikasını devreye almayı hedefliyor. Firma bu yatırımın da gücüyle Uzakdoğu pazarına açılmış olacak.*Dünya.

KRDMD: KARDEMİR ile Çelik-İş Sendikası arasında yürütülen 12. dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı.*Dünya.

SAYAS: Mobilya taahhüt işinde olan Plaka Mobilya'nın tamamı projelerde ahşap ürünlerin daha verimli üretilmesi amacıyla hakim ortaklardan 1.07 mn TL bedelle alınmıştır.

SILVR: Amasya OSBD'deki 23 bin m2 alanlı arsasını bağlı ortaklığı Silver Ankastre'ye 2.1 mn TL bedelle satmıştır.

SISE: Bugün %11.76 bedelsiz sermaye artışının hak kullanımı gerçekleşecektir. Bulgaristan'da faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Trakya Glass Bulgaria EAD'nin ve TRKCM'ın IFC'den kullanacağı 75 mn USD krediye garantör olmuştur.

SODA: Bugün %31.21 bedelsiz sermaye artışının hak kullanımı gerçekleşecektir.

TEKST: Fitch, uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu "BBB", görünümünü Durağan olarak belirlemiştir.

TRKCM: Bugün %21.11 bedelsiz sermaye artışının hak kullanımı gerçekleşecektir. IFC'den 30 milyon USD ve 30 milyon USD karşılığı Euro cinsinden olmak üzere toplam tutarı 60 milyon USD eşdeğeri 8 yıl vadeli kredi alınmıştır.

TSKB: 367 gün vadeli toplamda 213 milyon EURO ve 17.5 milyon USD tutarında olmak üzere iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi alınmıştır.

TUKAS: Okullu Gıda 2 Temmuz'da 1.65 TL fiyattan 6.16 mn adet hisse satmıştır.

UTPYA: 17 Şubat 2015 tarihinde bir ortak tarafından 2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı kararlarının iptali istemiyle açılan dava reddedilmiştir.

VKGYO: Ataşehir Belediyesi'ne karşı açılmış olan vergi davalarının bir kısmı kabul bir kısmı da reddilmiştir. Kesilen vergi ziyaı cezaları iptal edilirken, arsa vergilerinin iptali yönündeki şirket talebi reddedilmiştir. Reddedilen taleple ilgili temyiz süreci başlatılmıştır. Ataşehir Belediyesi'ne açılan diğer davalar devam etmektedir.

YYAPI: İştiraki Yeşil İnşaat %86.67'sine sahip olduğu plastik inşaat malzemesi imalatı yapan Renco Kompozit'teki paylarının tamamını 42.3 mn TL bedelle Yeşil Holding'e özkaynağı güçlendirmek amacıyla satmıştır. Satış karı 3.3 mn TL olarak belirtilmiştir.

Yukarı