02.10.2015 Şirket Haberleri

AGYO: Şirket aleyhine Ankara 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada tedbir talebi reddedilerek işlemlere duruşmasız devam edilmesine karar verilmiştir.

AKBNK: TCMB'de ilave zorunlu karşılık tutması talebine yönelik kararının iptali için açılan dava Danıştay tarafından reddedilmiş olup temyiz yoluna başvurulacaktır.

BMEKS: Hisse geri alım programı kapsamında 30 Eylül'de 2.10 TL fiyattan 200 bin adet hisse alınmıştır.

FINBN: Finansbank'ı satacağını açıklayan National Bank of Greece'e (NBG) satın alma teklifleri gitmeye başladı. 3.6 milyar dolarlık bankaya Qatar National Bank'ın yanı sıra eski sahibi Hüsnü Özyeğin ve 3'üncü bir kurumun teklifte bulunduğu iddia edildi.*Sabah.

GLYHO: Bağlı ortaklığı Global Liman Cabo Verde Cumhuriyeti Ana Limanlarının ihalesinde ön eleme prosedürünü geçerek ihaleye davet edilmiştir.

HLGYO: HALKB 1 Ekim'de 1 TL fiyattan 429 bin adet hisse almıştır.

ISFIN: Cem Okullu 1 Ekim'de 0.74 TL fiyattan 300 bin adet hisse almıştır.

MGROS: Eylül'de 12 adet Migros, 7 adet Migros Jet, 1 adet 5M Migros ve Makedonya'da 1 adet Ramstore formatında toplam 21 adet satış mağazası açılmıştır. 30 Eylül itibarıyla toplam mağaza sayısı yurtiçinde 1,305 ve yurtdışında iştirakleri vasıtasıyla 47 olmak üzere toplam 1,352'dir. (2014 sonu: yurtiçi 1,148, toplam 1,190 mağaza)

PGSUS: Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2. pistin yapıldığına işaret eden Temel Kotil, "Pist bittiğinde Atatük Havalimanı'ndan büyük olacak. Hükümet bu noktada ciddi yatırım yapıyor" dedi.*AA.

SAHOL: Oppenheimer Funds 28 Eylül'de 8.74 TL fiyattan 102 bin adet hisse almıştır.

SNGYO: SPK'nın Sinpaş GYO incelemesi derinleştirildi. Şirketin Sinpaş Yapı üzerinden gerçekleştirdiği inşaat işlerinin 'örtülü kazanç' maddesine girip girmediğine bakılıyor. İhlal tespit edilirse 5 yıl hapis cezası var.Sabah.

THYAO: THY Genel Müdürü Kotil, 2004'te 26 milyon olan iç hat yolcu sayısının bu yıl 131 milyona ulaştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:"Türkiye'de 26 olan havaalanı sayımız 55'e yükseldi. Burada hükümetimiz koca bir alkışı hak ediyor. Dünya havacılığının yüzde 2'siyiz. Yüzde 4,5 olursak lider konuma ulaşacağız. Birçok büyük şirket kar elde etmek için pazar paylarını düşürüyor, biz ise büyütüyoruz. Şu anda yurt dışından gelen yolcuların yarısı transit yolcu. Bu sayı her yıl yüzde 33 artıyor. İstanbul'a 3. havaalanı yapıldığında resmen ağırlık merkezi olacağız. Biz Afrikaya'ya günlük 10 bin bilet satıyoruz. 26 adet daha uçak sipariş ettik. Uçmadığımız birkaç ülke kaldı. Onlara da en kısa sürede uçacağız."*AA

TSKB: 750 mn USD veya diğer para birimleri cinsinden muadili tutara kadar borçlanma aracı tahvil ihracına karar verilmiştir.

VESBE: EBRD Vestel'in beyaz eşya segmentinde 2015-2017 döneminde yapacağı araştırma ve geliştirme aktivitelerinin finansmanında kullanılması için 50 mn Euro kredi verecek.*Dünya.

VESTL: Vestel İcra Kurulu Başkanı Erdoğan, Venüs cep telefonunda 2-3 yıl içinde yıllık 3 milyon adetlik satışa ulaşmayı hedeflediklerini, bu paralelde 3 bin kişiye yeni iş yaratacaklarını söyledi.*Dünya.

YKBNK: 295 mn ABD Doları ve 810.5 mn Avro olmak üzere 367 gün vadeli iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi almıştır.

ZOREN: Basında şirketin 500 mn USD tutarında güneş enerjisi paneli yatırımı yapmaya hazırlandığı yönündeki haberlere yönelik söz konusu yatırım ilgisinin inceleme aşamasında olduğu belirtilmiştir.

Yukarı