02.02.2016 Şirket Haberleri

AGYO: Çankaya-Ankara'daki Arjantin Caddesi'nde yer alan arsa üzerine inşa edilecek bina için Çankaya Belediyesi tarafından Yapı Ruhsatı verilmiştir. Şirket aleyhine Ankara 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin sayılı dosyasında açılan davada 26.05.2016 günü saat 11.00 de ön inceleme duruşması verilmiştir.

AKBNK: Banka'nın bugün bilanço açıklaması bekleniyor (YF Beklentisi: 878 mn TL Piyasa Beklentisi: 903 mn TL)

AKSEN: Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun, "Şu anda ekiplerimiz Afrika'da bir ülkede kontratla ilgili görüşmeler yapıyor. İnşallah çok yakında buradan bir santralimizi daha hangi ülkeye taşıyacağımızı açıklarız" dedi. *Anadolu Ajansı

ARCLK: Şirket'in bugün bilanço açıklaması bekleniyor (YF Beklentisi: 211 mn TL Piyasa Beklentisi: 180 mn TL)

AVGYO: Şirket'in İstanbul-Şişli Metrocity A Blok K:17'de yer alan bağımsız bölümün 190 m2'lik kısmı aylık 23.650 TL bedelle Metro Yatırım Men. Değ. A.Ş'ye, 95 m2'lik kısmı aylık 11.825 TL bedelle Atlas MKYO'ya, 135 m2'lik kısmı aylık 11.825 TL bedelle Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'ye kiralama sözleşmesi bir yıl uzatılmıştır. Samsun-İlkadım'da yer alan iki adet akaryakıt istasyonunun MEPET Petrol Tesisleri'ne olan kira sözleşmesi aylık 11.000 TL bedelle 1 yıl uzatılmıştır.

BAKAB: Şirket, müşteri memnuniyeti, kapasite, verimlilik ve kaliteyi yükseltmek amacıyla 2018 yılı sonuna kadar 30 mn Euro tutarında yatırım gerçekleştirilmesi planlamaktadır. Bu bağlamda kapasite artışına yönelik makina yatırımları, Türkiye solvent ithalatını azaltmak, sürdürebilirlik ve çevre politikalarını desteklemek amacıyla solvent geri kazanım tesisi yatırımı; Bak-2 tesis kapasitemizi arttırmak amacıyla İzmir Atatürk OSB'de 2015 yılında alınan arsa üzerine ek tesis ve düzenleme yatırımları ve mevcut tesislere çeşitli modernizasyon yatırımları yapılması planlanmaktadır.

BJKAS: Hakim ortak BJK Derneği, tahsisli bedelli sermaye artırımı sürecine katılmama yönünde karar almış olup, söz konusu süreç iptal edilmiştir. Marcelo Antonio Guedes Filho'nun 2015-2016 sezonu sonuna kadar kiralanması konusunda Hannover 96 ile anlaşmaya varılmıştır. Hannover 96 Kulübüne kiralama bedeli ödenmeyecek olup, profesyonel futbol takımı oyuncusu Alexandre Milosevic 2015-2016 sezonu sonuna kadar Hannover 96 kulübüne bedelsiz olarak kiralanmıştır.

CRFSA: Şirket, 1.5 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı ile kayıtlı sermaye sistemine geçiş için SPK'ya başvurmuştur. Ayrıca Şirket, çıkarılmış 113.839.305,57 TL sermayesini iç kaynaklardan 586.160.697,43 TL (%514,90186) artırarak 700 mn TL'ye yükseltme kararı almıştır.

DOHOL: %100 bağlı ortaklık Suzuki Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş.'nin ödenmiş sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle, 35 mn TL'den 67 mn TL'ye artırılmasına ve söz konusu 32 mn TL'lik artırım için rüçhan haklarının tamamen kullanılmasına karar verilmiştir. Artırımın %25'ine isabet eden 8 mn TL'lik kısım ödenmiş olup kalan ödeme 2016 ilk yarısında tamamlanması beklenmektedir.

ETILR: Şirket ile Nezka Genel Gıda ve Teks.San.Tic.Ltd.Şti. arasında bulunan ve İstanbul-Başakşehir KC AVM'de yer alan "Etiler Marmaris" ismiyle kurulan işyerinin franchise şube işletme hakkı taraflarca karşılıklı olarak fesih edilmiştir.

FINBN: Şirket daha önce MTN programı kapsamında 1.5 mlr ABD doları limit açıkladığı ihracı güncelleyerek ihraç limitini 2 mlr USD'ye çıkarmıştır.

GARAN: Banka'nın bugün bilanço açıklaması bekleniyor (YF Beklentisi: 884 mn TL Piyasa Beklentisi: 861 mn TL)

GRNYO: Şirket, 2015 yılı 4. Çeyreğinde 0.2 mn TL net kâr elde etmiştir. Böylece 2015 yıl sonu kârı bir önceki yıla göre %86 azalarak 0.3 mn TL olmuştur.

GSRAY: Jem Paul Karacan'ın 2015-2016 sezonunun sonuna kadar bedelsiz olarak Bursaspor kulübüne geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcu'nun tüm ücretleri Bursaspor külubü derneği tarafından ödenecektir. Buna ek olarak Bursaspor Kulübü, 50 bin Euro bonservis ödemek kaydıyla satın alma opsiyonuna sahiptir.

ISCTR: İş Bankası 4. Çeyrekte solo bazda 884mnTL net kar açıkladı. Piyasa beklentisi olan 778mnTL'nin üzerinde gerçekleşen net kar, çeyreksel bazda %134 artış gösterdi. 2015 yılı net kar yıllık bazda %9 düşüş gösterdi.

KARSN: Şirket, ABD Posta Servisi'nin Yeni Nesil Dağıtım Aracı Alım Süreci'nde ön-yeterlilik kazanarak prototip geliştirmek üzere teklif çağrısı gönderilecek tedarikçi listesine alınmaya hak kazandığını, ihale makamının prototip geliştirmek üzere teklif çağrısını ve nihai şartnameyi göndermiş olduğunu ve 2016 yılının ilk çeyreğine kadar çağrıya cevap verilmesinin istendiğini açıklamıştır. "Prototip geliştirme teklif çağrısı" ve çağrıya sunulan teklifin kabul edilmesi durumunda "üretim teklif çağrısı" aşamalarından oluşan ihaleye katılım kapsamında, 01.02.2016 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı'nda "prototip geliştirme teklif çağrısı"'na Heksagon Mühendislik ve Tasarım A.Ş. ve Karsan USA LLC ile işbirliği yapmak suretiyle teklif sunulmasına; "prototip geliştirme çağrısı" ve "üretim teklif çağrısı" kapsamında taraflar arasındaki söz konusu işbirliğinin temel şartlarına ilişkin bir işbirliği sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.

KNFRT: Hatay-Dörtyol'da yer alan atıl durumda bulunması nedeniyle satışa çıkarılan 4.662,16 m2 yüzölçümlü ve 2.471 m2 yüzölçümlü taşınmazlar 2.6 mn TL'ye satılmıştır.

KOMHL: Şirket ortakları, 40.260 lot payı Borsa'da işlem gören tipe dönüşmesi talebiyle MKK'ya başvurmuştur.

KRGYO: Balıkesir-Edremit Güre Mah.'de geliştirilen Körfez Tatil Beldesi projemizde inşaatı devam eden devremülklerin ön satışlarına başlanmıştır.

KRSAN: Trabzon'da yer alan şube kapatılmış ve şubede görevli iki personel işten çıkmıştır. Sinop'ta yer alan fabrikada çalışan işçilerin de 5'i çıkış yapmıştır.

MRGYO: Şirket, 2015 yılı 3. Çeyreğinde 19.65 mn TL net kâr elde etmiştir. Böylece 2015 yılı ilk 9 aylık dönemdeki kârı 15.6 mn TL olmuştur. (2014/09: 1.19 mn TL net zarar)

THYAO: Avrupa futbol ve basketbol şampiyonalarının bir numaralı sponsoru THY'nin hedefinde şimdi de ABD var. ABD'de uçuş noktalarını artırmak için yeni anlaşmaların eşiğinde olan THY, ülkenin vazgeçilmezi Amerikan Futbol Ligi Super Bowl'a sponsorluk için de hazırlık yapıyor. ABD ekonomisine 14 milyar dolarlık katkı sağlayan Super Bowl'u dünyada 800 milyon kişi izliyor. *Sabah

TOASO: Şirket'in bugün bilanço açıklaması bekleniyor (YF Beklentisi: 261 mn TL Piyasa Beklentisi: 204 mn TL)

TSPOR: Şirket'in futbolcusu İshak Doğan'ın Eskişehirspor Kulübü'ne geçici transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Ayrıca Stephane M'Bia Etoundi'nin 6 mn Euro karşılığında Hebei China Fortune Football Co LTD kulübüne transfer olmuştur. Ayrıca Kulüp, Deniz Yılmaz ile arasındaki sözleşmey, futbolcunun 1.83 mn TL'lik alacağı karşılığında feshedilmiştir.

VAKBN: Şirket'in KKDF ve Cezai Faiz Tahakkukuna ilişkin vergi dairesi işleminin yürütmesinin durdurulması ve tahakkuk fişlerinin iptali istemiyle, dava açılmıştır.

YKBNK: Banka'nın bugün bilanço açıklaması bekleniyor (YF Beklentisi: 596 mn TL Piyasa Beklentisi: 607 mn TL)

YKGYO: Şirket, 2015 yılı 4. Çeyreğinde 8.5 mn TL net kâr elde etmiştir. Böylece 2015 yıl sonu kârı bir önceki yıla göre %81 azalarak 5.8 mn TL olmuştur.

ZOREN: Şirket, Reuters'te çıkan habere istinaden, %42,15 oranında Şirket iştiraki olan Solad Energy Ltd.'nin %57,85 payla diğer ortağı olan Edeltech Ltd., ortağı olduğu projelerde kullanmak üzere uzun vadeli bir doğal gaz tedarik anlaşması imzalamıştır. Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ söz konusu anlaşmaya taraf değildir. Bahsi geçen anlaşmaya göre, tedarik edilecek gazın bir kısmı ileride Solad Energy Ltd. Şirketi tarafından yapılması planlanan 77 MW kurulu güce sahip olacak Solad doğal gaz kojenerasyon santralinde kullanılmak üzere Solad Energy Ltd.'e devredilebilecektir. Ancak bu aşamada Solad Energy Ltd. Şirketi'nin söz konusu gazın tedariğine dair almış olduğu bir Yönetim Kurulu kararı bulunmamaktadır, konu hakkında fizibilite çalışmaları sonucunda karar verilecektir. Edeltech Ltd. ayrıca Şirketimizin %42,15 oranında ortağı olduğu Ezotech Electric Ltd. Şirketi'nde de %57,85 paya sahiptir. Yapılan anlaşmada tedarik edilecek gazın Ezotech Electric Ltd.'in sahip olduğu ve 2015 Aralık ayında devreye aldığı Ashdod ve Ramat Negev doğalgaz kojenerasyon santrallerinde kullanılmasına ilişkin bir madde yer almamaktadır.

PETKM: Socar, tüm cazibesine ve ucuz olmasına karşın bayi ağı olmadığı için ulaşılamayan CNG'yi Türk tüketicisine sunuyor. Socar'ın Gebze'den, Mersin ve İzmir'e açtığı ‘mavi hatla' taşımacılıkta yakıt maliyeti azalacak. *Star

 

Yukarı