01.06.2015 Şirket Haberleri

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 29 Mayıs'ta 6.68-6.81 TL fiyat aralığından 15 bin adet hisse alınmıştır.

AKGUV/SNKRN: Başbakan özel güvenlik için adliye ve havaalanlarında özel düzenleme olabilir.*Cihan.

AKGUV: Hisse geri alım programı üst fiyat limiti 8 TL olarak ve gayrimenkul satış gelirinin de hisse geri alımında kullanılacağı şeklinde revize edilmiştir.

AKSEL: Madeni yağ üreticisi Staroil Petrolcülük'ün bağlı ortaklık olarak edinilmesine ve inşaat sektöründeki çalışmalarda yetkinin A grubu hisselerinin yeni sahibine verilmesine karar verilmiştir.

AKSEN: Sebenoba RES'te 9 MW kurulu güçte kapasite artışı tamamlanarak kurulu güç 60 MW'a ulaşmıştır. Şirketin toplam rüzgar parkı kapasitesi 259MW'a, toplam kurulu gücü ise 2,160MW'a çıkmıştır.

ANELT: ANELE sahip olduğu hisseleri 2-12 Haziran arasında satabileceğini açıklamıştır.

ARCLK: Bolu'daki fabrikada çalışan 350 işçi sendikasından istifa etti.*Milliyet.

ASYAB: BDDK, bankanın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiğinin ortaya çıkması nedeniyle TMSF'ye devredilmesine karar vermiştir.

AYEN: Bağlı ortaklığı Araklı Enerji 98.36 MW kurulu gücünde Çankaya HES projesi için EPDK'dan önlisans almıştır.

AYES: Hisse başına 5 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %5.3. Düzeltilmiş fiyat 0.89 TL.

BJKAS: ARCLK ile Beko markası için 4+2 yıllık sponsorluk anlaşması yapılmıştır.

CEMTS: Hisse başına 5.88 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %3.2. Düzeltilmiş fiyat 1.76 TL.

EGEEN: Serbest Bölge'de yapılacak 10.1 mn Euro yatırım için makine ve teçhizatların yarısı için teklif alınmış ve banka kredi görüşmeleri devam etmektedir.

EKGYO: Ankara Çankaya Çayyolu ASKGP işi ihalesinin birinci oturumu 7 Temmuz'da yapılacaktır.

EKGYO: İstanbul Tuzla Orhanlı'da bulunan 260,500 m2 alanlı arsanın %25'i 201.9 mn TL bedelle alınmıştır.

EMKEL: Barış Elektrik'in sahip olduğu 4.16 mn adet hissenin Özar Elektrik'e devri için hisseler üzerindeki rehin kaldırma işlemleri sürmektedir.

FINBN: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Grup Başkanlığı'nca yapılan incelemeler sonucu verilen ceza için peşin ödeme indiriminden yararlanılarak 1.85 mn TL ödeme yapılmış olup denetim raporunun iptali için dava açılmıştır.

FROTO: Eskişehir'in İnönü İlçesindeki kamyon üretiminin yapıldığı Ford Otosan Fabrikası'nda işçilerin başlattığı işi bırakma eylemi fabrika önünde devam ediyor.*Haberler.com

GLYHO: Bağlı ortaklığı Straton Maden Yeniköy Yatağan Elektrik işletme hakkının özelleştirilmesinde ön yeterlilik dökumanlarını ihale makamına sunmuştur.

GSDHO: Hisse başına 24 kuruş nakit temettü dağıtılmasına karar verilmiştir. Şirket 60 mn TL büyüklüğünde fon kullanarak pay geri alım programı uygulayacaktır. GSDDE'nin sahip olduğu %4.662 oranındaki payların elden çıkarılmaması durumunda %5.338 oranında hisse geri alınabilecektir. Temettü ve hisse geri alım programı 25 Haziran'daki olağan genel kurulda karara bağlanacaktır.

ITTFH/ADESE: Seha İnşaat ve Selva Gıda ile ADESE hisseleri üzerine Amerikan tipi opsiyon sözleşmesi yapan APMS Investment 29 Mayıs'ta sona eren alım opsiyonu hakkını kullanmamıştır.

KOMHL: Mermer işletmeciliği faaliyetinde bulunan Kommersan Kombassan Mermer'in satışı için görüşmelere başlanmıştır.

KONYA: Hazır beton aktif ve pasiflerinin ayrılarak bağlı ortaklık olarak Konya Hazır Beton'un kurulması kapsamında ayrılma hakkı doğmadığı açıklanmıştır.

METRO: Ana ortak Efes Tur Seyahat 0.90 TL fiyattan 58 bin adet hisse almıştır.

OZKGY: Didim ve Demre'de bulunan turizm tahsisli gayrimenkuller için sunulmuş olan teminat mektupları Aktay Turizm'in devralınmasına müteakiben revize edilmiştir. Milli Emlak Genel Müdürlüğü nezdinde irtifak hakkı tesis işlemleri devam etmektedir.

RYGYO: Egemen Döven 29 Mayıs'ta 0.72-0.73 TL fiyat aralığından 1.25 mn adet hisse almıştır.

SANKO: Sanko Tekstil 29 Mayıs'ta 4.96-5.01 TL fiyat aralığından 50 bin adet hisse almıştır.

SKTAS: Bağlı ortaklığı Efeler Çiftliği'nin sermayesinin 22 mn TL'den 32 mn TL'ye çıkarılmasına ve şirket payına düşen kısmın alacaktan mahsup edilmesine karar verilmiştir.

TATGD: %50 oranındaki iştiraki Tedi İçecek'te sahip olduğu toplam 13.5 mn adet hissenin tamamını 4.1 mn Euro bedelle diğer ortağa satmıştır.

TCELL: ABD Sermaye Piyasası Kurulu'na ABD'de halka açık tüm şirketlere getirdiği ihtilaflı madenler ve bu madenlerin kaynağının Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve çevre ülkeleri olup olmadığına ilişkin açıklama yapılmış olup bu kapsama giren bir bulguya rastlanmadığı belirtilmiştir.

VESTL: Manisaspor'un sponsorluğunu yapan Vestel Şirketler Grubu, 13 milyon TL'lik alacağını silerek siyah beyazlı kulüple bağlarını kopardı.*Dünya.

YKGYO: Ankara-Çankaya Projesindeki 30 konuttan 8 konut için 29 Mayıs'ta 10.87 mn TL'lik satış anlaşması yapılmıştır.

 

Yukarı