01.02.2016 Şirket Haberleri

AFYON: Şirket'in ilişkili taraf işlemlerine ilişkin rapor onaylanmış olup sonuç bölümünde şu ifadeler yer almaktadır: "Afyon Çimento'nun 2015 yılında Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. ile yapmış olduğu elektrik enerjisi alım işlemleri, piyasa koşullarına ve emsallerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Aynı şekilde Afyon Çimento'nun 2016 yılında Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. ile yapacağı işlemler, Şirket bütçesinde planlanan çerçevede emsallerine ve piyasa koşullarına uygun olarak gerçekleştirilecektir."

AKSA: Bazı yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan davanın tahkikat süreci devam etmekte olup, mahkeme dosyanın talepler konusunda tetkike alınmasına ve bir sonraki duruşmanın 14:50'ye bırakılmasına karar vermiştir.

AKSEL: Şirket, şartlı olarak güncellenmesi istenen bedelli sermaye artışına ilişkin olarak. Söz konusu 20 mn TL'lik artırımın Oğuz Murat OTAY'a tahsisli olmasına, Staroil Petrolcülük için yeniden değerleme yaptırılmasına ve akabinde gerçekleşecek olan sermaye artırımı süreci için yeni bir yönetim kurulu toplantısı yapılmasına karar vermiştir.

AKSEN: Temeli 2012 yılında atılan, ilk fazı 15 Temmuz 2015 tarihinde ticari faaliyete geçen Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin ikinci fazının kabulü bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Söz konusu santrale 390 mn USD yatırım yapılmıştır. Toplam 270 MW kurulu gücüyle yılda 2 milyar kilowattsaatlik (kWh) üretim yapacak santral, 150 bin hanenin enerji ihtiyacı karşılayacaktır. Santral 2,211 MW seviyesine yükselen Şirket kurulu gücünün yüzde 12'sini temsil etmektedir.

AKSGY: Kurlarda görülen aşırı dalgalanma neticesinde kiracılara destek olmak amacıyla Akbatı AVM ve Yaşam Merkezi'ndeki mevcut kiracılardan kiralarını düzenli ödeyen ve hukuki uyuşmazlık bulunmayan kiracılar arasında, Şubat ayı içerisindeki bir aylık kira dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla, kira ödeme sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki USD kurunun 2,70 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

ARBUL: Arif Cerit, 0,97 TL fiyattan 6 mn lot alış işlemi gerçekleştirerek payını 18,24'ten %40,46'ya yükseltmiştir.

ASYAB: Banka, 2015 yılı ilk 3. çeyrek döneminde konsolide olmayan sonuçlara göre yıllık %63 azalışla 110.5 mn TL zarar etmiştir. Böylece 2015/09 dönemi net zararı %96 artışla 489.2 mn TL olmuştur.

BISAS: Şirket aktifinde bulunan leasing ile alınanlar dahil tüm üretim makineleri, yardımcı makineler, araçlar ve büro demirbaşlarının Forte Boya ve Apre Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş'ne satılması kararı gereğince satış bedeli olan 3.mn TL'sı peşin avans olarak tahsil edilmiştir.

BJKAS: Aras Özbiliz, 2015-2016 sezonu sonuna kadar Rayo Vallecano Madrid kulübüne kiralanmıştır. Kulüp, Marcelo Antonio Guedes Filho'nun transferi ile ilgili olarak kulübü Hannover 96 ile görüşmelere başlamıştır.

BRKO: Şirket'in Karde İplik İşletmesinde yeni geliştirilen pamuk - polyester karışımı ipliklerin piyasaya sunularak sonuçlarının değerlendirilebilmesi aşaması olan, 01 Şubat 2016 ile 15 Şubat 2016 tarihleri arasında üretime ara verilmesine, Penye İplik İşletmesi, Open-End İplik İşletmesi, Katlama-Büküm İşletmesi ve Halı İşletmesinin 3 vardiya şeklinde üretimlerinin devamına, üretime ara verildiği dönemde, yıllık ciro beklentisinde herhangi bir azalmaya neden olmaksızın satışların stoklardan devamına, Karde İplik İşletmesinde 16 Şubat 2016 Salı gününe kadar yeni ürünle ilgili son değerlendirmelerin yapılarak, tekrar üretime başlanmasına karar verilmiştir.

CEMTS: Niyazi İstif, 25-26 Ocak tarihlerinde Şirket hisselerinde yaptığı satışlarla payının %5 sınırı altına düştüğünü açıklamıştır.

DOHOL: Holding, Doğan TV Holding A.Ş'nin 44.970.542 adet payını, Commerz-Film GmbH'nin satma hakkı opsiyonunun kullanımı kapsamında 55.243.523 TL bedelle, Commerz-Film GmbH'ten satın almıştır.

EKGYO: Şirket'in Muhtelif Arsa ve Ticari Ünitelerin Açık Artırma İhalesi 28.01.2016 tarihinde yapılmış olup, 2 adet arsa için teklif gelmiştir. Arsalar için verilen teklifler toplamı KDV Dahil 57.9 mn TL'dir.

EKIZ: Şirket ile Küçükbay Yağ Ve Deterjan Sanayi A.Ş. (ORKİDE) arasında "Fason Rafine Üretim Sözleşmesi" nin yenilenmesine karar verilmiş ve imzalar atılmıştır. Bu sözleşme kapsamında 2016 yılsonuna kadar, Küçükbay A.Ş. 'ye fason zeytinyağı üretimi yapmak üzere piyasa şartları mümkün olduğu müddetçe (fiyat, tedarik, satış) ortalama 500 ton/ay ham zeytinyağının fason olarak işlenmesi gerçekleşecektir. Bu sözleşme süresince Küçükbay A.Ş. 'ye kendisine ait zeytinyağının depolanması amacıyla EKİZ' in maliki bulunduğu Alsancak-Umurbey-İzmir adresinde bulunan tankların bir kısmı taraflar arasında yapılan "Tank Tahsis ve Kiralama Sözleşmesi" kapsamında tahsis edilmiş ve kiralanmıştır. 30 Ocak 2015'te imzalanan sözleşme kapsamında 2014-2015 sezonunda zeytinyağı rekoltesinin düşük seyretmesi başta olmak üzere üretim hacminde yaşanan daralma sebebiyle rafine zeytinyağı işleme kapasitemizin fason olarak işlenme oranı %18 olmuştur.

EREGL: Corus International Trading Ltd. Şirketi -yeni unvanı Tata Steel International (North America) Ltd. ile 2008'de imzalanan sözleşme sonrası Tata'nın şirketten aldığı ürünleri üçüncü kişilere satmış ancak ürünlere ilişkin gelen tazminat taleplerinin bir kısmının Erdemir tarafından karşılanması gerektiği ileri sürülmüş ve konu hakkında Şirket'e 4.8 mn USD'lik dava açılmıştır. Davanın reddi sonrası benzer dava bu kez Texas Eyalet Bölge Mah.'de açılmış ve reddedilmiştir. Tata, benzer taleplerle bu kez Ankara 14. Asliye Mahkemesi'nde dava açmış olup, söz konusu mahkeme yetkisizlik nedeniyle usulen reddine karar vermiş ve dosyayı Karadeniz Ereğli 2. Asliye Hukuk Mah.'e göndermiştir. Dava 12 Nisan 2016'da gerçekleşecektir.

FINBN: Banka'nın MTN kapsamında 15 mn Euro'luk borçlanma aracı ihracına SPK onay vermiştir.

GUBRF: Basın toplantısında açıklanan 2016 hedeflerine göre, yurtiçinde toplam 2 mn ton satış yapılması, 4.044 mn TL ciro ve 234 mn TL konsolide net kâr beklentisi kamuoyuna açıklanmıştır. Şirket Genel Müdürü Şükrü Kutlu, 2016 yılı için yurtiçinde 114 mn TL, İran faaliyetleri için 196 mn TL yatırım bütçelediklerini oluştuduklarını ifade etti. Kutlu, Yurt içinde birkaç yeni tesisi devreye almak için bir de daha fazla türde gübre üretmek için Yarımca'da bir amonyak tankı inşa ettiklerini söyledi. Fas, Cezayir, Tunus ve Ürdün'ün fosfat açısından dünya zengini ülkeler olduğu bilgisini veren Kutlu, dünya fosfat rezervinin yüzde 85'inin bu 4 ülkede bulunduğunu vurgulayarak, bu ülkelerden biriyle yatırım anlaşması yapmaya çalıştıklarını açıkladı. *BloombergHT

ISCTR: Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Hükümetin İş Bankası'na yönelik bir çalışması yoktur" dedi. *BloombergHT

ISGYO/ALARK: Alamsaş Alarko Makine Sanayi A.Ş'ye ait, İstanbul-Tuzla'da yer alan 62.655 m2 yüz ölçümlü parsel ve üzerinde yer alan taşınmazın satın alınmasına ilişkin tapu işlemleri tamamlanarak İş GYO mülkiyetine geçmiştir. Satışa ilişkin bedel peşin olarak Alamsaş Alarko'ya ödenmiştir.

KERVN: Denizbank ile şirket ve bağlı ortaklıkları lehine 57 mn Euro'luk 144 ay vadeli kredinin teminatlandırma çalışmaları devam etmektedir. Kredi'nin 42.538.870 Euro'luk kısmı üzerinde teminatlandırma devam etmekte olup, Denizbank blokesindedir. Diğer kreditör Aarel Bank ile Denizbank arasındaki teminatlandırmanın tamamlanmasına müteakip kalkacak olan blokajla beraber Aarel Bank AG'ye 54.200.148 TL anapara tutarlı kredinin 40 mn Euro'luk kısmı ödenecek olup, kalan kısmın uzun vadeli refinansmanı için gerek Aarel Bank gerek diğer bankalar nezdinde çalışmalar devam etmektedir.

OZKGY: Bulvar 216'da B09 bağımsız ticari bölümünde, daha sonra kiracıdan tahsil edilmek üzere bir sinema yatırımı yapılmasına ve bu amaçla Şirket mülkiyetinde bulunan bölümün de sinema olarak işletilmek üzere Akyön Tesis Yönetimi A.Ş.'ye kiralanmasına karar verilmiştir.

PGSUS: Pegasus'un yolcu sayısı 4Ç15'te 4Ç14'e göre %17 artış kaydetti. Böylece 2015 yılında yolcu sayısındaki artış %13 olarak gerçekleşti. Yolcu sayısındaki artış çoğunlukla yurtiçi trafikten kaynaklanırken uluslararası yolcu trafiği %10 artış gösterdi. Yurtiçi yolcu sayısı ise %21 arttı. Şirketin Arz Edilen Koltuk Km'si (AKK) 4Ç15'te bir önceki yılın aynı dönemine göre %16.4 artış gösterdi. Uçakların doluluk oranı ise 20bp daralarak %77.6 oldu. Yorum: Şirketin 4Ç15'te yolcu trafiği yüksek artış gösterse de bu artışın büyük kısmının daha az karlı olan yurtiçi müşterilerinden kaynaklanması nedeniyle pozitif etkinin sınırlı kalacağını tahmin ediyoruz.

RYGYO: Ordu-Altınordu'da yer alan 16.161,82 m2 arsa üzerinde yer alan 4.688 m2 depolama alanına sahip olan depoyu 3.1 mn TL bedelle Süleyman Dinçsoy'a satmıştır.

SEKFK: Şirket Vergi Dairesi'ne sunduğu sonuçlarda Toplam 5.02 mn TL net Kâr elde ettiğini açıklamıştır.

SEYKM: Şirket Manisa Turgutlu 1.OSB'de yaptırdığı yeni üretimi tesisini tamamlayarak üretim bölümünün taşınma işlemini gerçekleştirmiş. İdari bölümün taşınma işlemini ise çok büyük oranda tamamlamıştır.

TCELL: Teliasonera CEO'su Johan Dennelind, Turkcell'in Fintur'a yönelik ilgisi olduğunun farkında olduklarını belirterek bu varlıklarla ilgilenen başka taraflarla da görüştüklerini söyledi. *Dünya

THYAO: Şirket ile Boeing arasında uzun vadeli iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayla Türkiye'nin havacılık ve uzay alanındaki teknolojik kabiliyetinin artırılması ve Boeing'in Türkiye'deki yatırımlarının genişletilmesi hedefleniyor. *NTVPara THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin 2016'daki hedeflerine ilişkin, "62 milyon yolcu hedefi geçen yılındı. Bu yıl bunu artırarak 72 milyona çıkartacağız. Gelirle ilgili 12,2 milyar dolarlık beklentimiz var. Bu sadece ana şirket, iştirakleri de sayarsak 5,5 milyar dolar da oradan gelir" dedi. *Hürriyet

TMPOL: Yatırımı tamamlanan "High Gloss Ürünlere Çizilmez Nitelik Kazandırılması'na" yönelik üretim hattımının kurulumu tamamlanarak faaliyete geçirilmiştir.

TSPOR: Kulüp, Jose Bosingwa da Silva ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 1.5 yıllık anlaşma sağlanmış olup, 2015-2016 sezonu için 495 bin Euro garanti ücret ve 1.000 Euro maç başı ücret ödeyecektir. 1461 Trabzon'dan Serge Ognado Akakpo'nun 2015-16 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşılmış olup, 2015-2016 sezonu için 44 bin Euro garanti ücret ve 1.500 Euro maç başı ücret ödeyecektir. Kulüp Stephane M'bia Etoundi'nin Hebei China Fortune FC Kulübü'ne transferi konusunda görüşmelere başlamıştır. Kulüp Güray Vural'ın Kulübümüze transferi konusunda, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü ve futbolcu ile karşılığında Soner Aydoğdu ve Alper Uludağ'ın söz konusu kulübe transferi konusunda anlaşmış olup herhangi bir transfer bedeli ödenmeyeceği açıklanmıştır. Güray Vural ise 3.5 yıllık 9.05 mn TL garanti ücret karşılığında anlaşmıştır.

TTKOM: Şirket, bağımsız denetimden geçmiş 2015 yıl sonu mali tablolarını 11 Şubat 2016 tarihinde KAP'ta ilan etmeyi planlamaktadır.

VAKFN: Şirket Vergi Dairesi'ne sunduğu sonuçlarda Toplam 23.6 mn TL net Kâr elde ettiğini açıklamıştır.

YGYO: Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Tic. A.Ş.'ye ait "Innovia" Markası'nın, Sakarya-Arifiye'de gerçekleştirilecek projede kullanılması amacıyla Proje'nin KDV hariç satış cirosunun %1,5 oranıyla marka kullanım bedeli karşılığı iştirak ile marka lisans sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.

NTHOL: Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Milli Piyango'nun özelleştirilmesi konusunda kararlıyız. Yeni ihale hazırlıkları son sürat devam ediyor. Milli Piyango'nun özelleştirilmesini 2016 yılı içinde yapmak istiyoruz." *Dünya
- BTCIM, ICBCT, SASA ve ERBOS, Yıldız Pazar'dan Ana Pazar'a geçmesi sonucu 1 Şubat'tan itibaren BIST Yıldız Endeksi'nden BIST Ana Endeksi'nde, Ana Pazar'da işlem gören PARSN, VERUS ve ASLAN'a ait paylar Yıldız Pazar'a geçeceğinden BIST Ana Endeksi'nden BIST Yıldız Endeksi'ne geçecektir.

 

Yukarı