Günlük Piyasa Beklentisi

06.06.2013

BIST100 Endeksinde dün satıcılı bir açılış sonrasında sert ve dalgalı bir seyir etkili olurken, endeks günü %1.36 oranında değer kaybı 79.636 seviyesinden tamamladı. İç gündemin ağırlığı piyasalar üzerinde etkisini sürdürürken, yurtdışı piyasalarında da görülen negatif seyir endeks üzerinde baskı kuruyor. Endekste toparlanma çabası zayıf kalırken, para piyasasında dün yükseliş hareketlerinin etkili olduğunu gördük. Önceki gün %6.03 seviyesine kadar gerileyen gösterge tahvil tekrar yükselerek %6.32 seviyesinden günü tamamladı.

Dolar/TL kuru ise %0.67 oranında yükseliş ile 1,8860 seviyesinden günü tamamladı.
Yurt dışı piyasalarda da gevşeme eğiliminin arttığını görüyoruz. Asya borsalarında özellikle Nikkei endeksinde devam eden hızlı düşüşün etkileri görülüyor. Dün %1'in üzerinde değer kaybeden Japon borsasında bu saatler itibarıyla %1.10 oranında tepki yükselişi yaşanırken, diğer Asya borsalarında satıcılı bir seyir izleniyor. Dünü %1 ile %2 arasında değer kayıpları ile tamamlayan Avrupa borsalarının bugüne de satıcılı başlaması bekleniyor. ABD borsalarında ise dün açıklanan ve 135 bin ile beklentilerin altında kalan ADP özel sektör istihdam verisi sonrasında gevşeme eğilimi hızlanırken, %1.5'e yakın değer kayıpları yaşandı. ABD vadelilerinde ise bu saatler itibariyle %0.25 oranında zayıf tepki alımları görülüyor.

Bugünün gündeminde ise saat 14'de açıklanacak olan BDDK Bankacılık Bilanço rakamları ve Başbakanın Türkiye'ye dönüşü sonrasında yapabileceği olası açıklamalar yakından takip edilecek. Son dönemde banka bilançolarına yönelik olumsuz beklentiler nedeniyle BDDK rakamları hisseler üzerinde baskı yaratabilir. Ancak son günlerde yaşanan olayların yatışması açısından Başbakanın yapacağı açıklamalar ise öne çıkan gelişme olacak. Yurtdışında ise Türkiye saati ile 14.45'de açıklanacak olan ECB faiz kararı ve Draghi'nin açıklamaları yakından takip edilecek

Güne satıcılı başlamasını beklediğimiz endekste 78.800 seviyesi günlük işlemlerde ilk destek konumunda olacaktır. Açılış sonrasında bu seviyeye kadar yaşanabilecek geri çekilme sonrasında tepki denemeleri görülebilir.

Bugün Açıklanacak Veriler
13.00 Almanya Fab Sip-Yıllık Nisan (B:-0.2%)
14.00 BDDK Bankacılık Bilançosu Nisan
14.00 BoE Faiz Kararı (B.0.5%)
14.45 ECB Faiz Kararı (B:0.5%)
15.30 ABD İşsizlik Başvuruları (B:345 bin)
15.30 FOMC üyesi Raskin Konuşması

Yukarı