BIST Piyasa Beklentisi

08.04.2016

Piyasa Beklentisi

Dün güne pozitif başlasa da, 82.300 direncini aşamamasıyla beraber ilk seansın sonlarına doğru gelen satış baskısından kurtulamayan endeks günü %0,43 değer kaybıyla 81.164 seviyesinden tamamladı. Endekste 3.8 mlr TL'lik hacim, zayıf bir seviyeye işaret etti. Satışların bankalar öncülüğünde geldiği endekste Bankacılık endeksi %0,5 düşerken sanayi endeksi %0,03 değer değişimi ile yatay bir kapanış gerçekleştirdi.
Önemli bir gündem maddesinin olmadığı Perşembe gününde ECB tutanakları, Draghi ve Yellen'den gelen açıklamalar takip edildi. ECB Mart ayına ilişkin toplantı tutanaklarında faiz indirimi ihtimalini canlı tutarken, Draghi ECB kararlarının arkasında durdu ve Mart ayındaki hamleyi destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. Yellen ise son güvercin konuşmasının ardından tonlamasını bir miktar artırarak istihdam piyasasının güçlü olduğu ve enflasyonun geçici faktörler ile aşağı geldiğini ifade etti ve ekonominin yeni faiz artışlarına imkan verecek bir yolda olduğunu ifade etti. ABD işsizlik maaşı başvuruları ise sürpriz yapmadı ve
Bugün ise saat 10:00'daki Şubat ayı sanayi üretimi verisi yakından izlenecek. Yıllık bazda sanayi üretiminin %4,5 büyümesi bekleniyor. Beklentilerden yüksek bir büyüme piyasalardaki olumsuz havayı bir miktar dağıtabilir. Saat 15:15'de Fed'den Dudley'in konuşması ve 17:00'daki ABD Toptan stoklar verisi yurtdışında izlenecek gündem maddeleri olacak. Seans sonrası kredi gözden geçirme notunu açıklayacak olan Moody's'in hafta içinde yayınladığı güncelleme bir miktar endişe yaratsa da, bazı analist ve ekonomistler "negatif" görünümde iyileştirme olabileceğine dair fikre sahipler. Ancak henüz net bir konsensus oluşmuş değil. Beklentiler halen bir değişiklik olmayacağı yönünde ağırlık kazanıyor.
İlk fiyatlamalar, borsaların negatif ancak emtia ve kur cephesinin güçlü olduğu yönünde fikir veriyor. Asya borsalarının satıcılı olduğu günde, ABD vadelileri de hafif bir geri çekilmeyle işlem görüyor. Buna paralel olarak Avrupa piyasalarındaki açılışın da negatif olması beklenmekte. Öte yandan Petrol tarafındaki yükseliş, Altın'a olan talebin bir miktar azalması ve USD/TL'nin gücünü koruması, pozitif tarafta yer alan diğer unsurlar olarak karşımıza çıkıyor.
Yatay bir açılış beklediğimiz endekste 80.900-80.700 bandını gün içi işlemlerde ilk destek seviyeleri olarak takip edeceğiz. 80.700'ün altında satışların derinleştiğini görebiliriz. 81.900 ve 82.300 seviyeleri gün içi direnç konumunda olacak.

Bugün Açıklanacak Veriler

09:00 Almanya Dış Ticaret Dengesi Şub. (Bekl: €18 mlr)
10:00 Türkiye Sanayi Üretimi-Aylık Şub. (Bekl: %0,9)
10:00 Türkiye Sanayi Üretimi-Yıllık Şub. (Bekl: %4,5)
10:00 Türkiye Perakende Satışlar Aylık Şub. (Önck: -%1,6)
11:30 İngiltere Sanayi Üretimi-Aylık Feb. (Bekl: %0,1)
11:30 İngiltere Dış Ticaret Dengesi Şub. (Bekl: -£3,4 mlr)
15:15 ABD Fed/Dudley Konuşacak.
17:00 ABD Toptan Stoklar - Aylık Şub. (Bekl: -%0.2)
17:00 ABD Toptan Satışlar - Aylık Şub. (Bekl: %0,2)
Türkiye Moody's "Kredi Notu Gözden Geçirme Notu"nu açıklayacak.

 

Yukarı