BIST Piyasa Beklentisi

06.04.2016

Piyasa Beklentisi

Küresel bazda kâr realizasyonlarının etkisiyle satıcılı bir başlangıç sonrası baskının artarak sürdüğü BIST-100 endeksi, dün günü %1,08 değer kaybı ile 82.964 seviyesinden kapanırken, Pazartesi günkü değer kazanımının önemli bir kısmını geri verdi. Satışlar sanayi hisseleri öncülüğünde gerçekleşirken, Sanayi endeksi %1,11, bankacılık endeksi ise %0,97 değer kaybetti.
Avrupa ve ABD'den gelen Hizmet PMI verileri günün en önemli verileri olarak karşımıza çıktı. Avrupa cephesinde hizmet PMI'ları bir miktar beklentilerin altında kalırken, ABD cephesinde ise hizmet sektörünün büyüdüğüne işaret etti. ISM endeksi ise günün en önemli verisi olarak karşımıza çıktı. Özellikle istihdam ve fiyatlar alt endeksini takip ettiğimiz ISM tarafında 54,5 ile beklentileri aşan verinin yanı sıra, istihdam alt endeksinin yeniden 50 üzerine çıkması pozitif bir gelişme olarak karşımıza çıktı. Fiyatlar tarafı da 49.1 ile "50" kritik seviyesine yaklaşarak enflasyonist beklentileri güçlendirdi.
Bugün özelinde akşam 21:00'da açıklanacak olan Mart ayı Fed FOMC toplantı tutanakları takip ediliyor olacak. Söz konusu tutanaklar, Yellen'in güvercin açıklamaları sonrası bir miktar önemini kaybetse de, detaylardan ikinci faiz artırımının zamanlaması ve ekonomik görünüme ilişkin mesajlar alınmaya çalışılacak.
İlk fiyatlamalar, Asya borsalarının karışık, ABD vadelilerinin yatay seyrettiğine, Avrupa piyasalarının ise alıcılı açılmasının beklendiğine işaret ediyor. Petrol cephesindeki yükseliş eğilimi de gün içi iyimserliği destekliyor. Öte yandan USD/TL'nin dünkü kapanışına yakın seyri BIST-100'ün de bu iyimserlikten pay alabileceğine işaret ediyor.
Teknik olarak 83.500 direnci ilk seviye olarak karşımıza çıkarken, 81.700 alt desteğini ise aşağı yönlü hareketlerde yakından izliyor olacağız. 81.000 de yer alan "ikili zirve formasyonu" boyun çizgisinin kırılması halinde satışların düzeltmeden çok kısa vadeli trend olarak algılanabileceği endekste, 84.300'ü ise yukarı yönlü hareketlerin devamında izliyor olacağız.

Bugün Açıklanacak Veriler

14:00 ABD MBA Mortgage Başvuruları (Önck: -%1)
19:20 ABD Fed/Mester konuşacak.
21:00 ABD Fed 15-16 Mart FOMC Toplantı Tutanakları

Yukarı