BIST Piyasa Beklentisi

05.06.2015

Piyasa Beklentisi

Dün güne satıcılı bir açılışla bağlayan ancak ikinci seansta 81.850 seviyesinden gele tepki alımları ile birlikte endeks kayıplarının bir kısmını telafi etti ve dün günü %1.07 düşüşke 82.499 seviyesinden tamamladı. Bankacılık tarafında kayıplar %1,67 seviyesinde gerçekleşirken, sanayi tarafında %1,23'lük bir geri çekilme görüldü.

Kur tarafına baktığımızda ise dün yatay bir bant içinde dalgalanan Dolar/TL kuru bugün sabah itibraiyle 2,6710 seviyesinde bulunuyor. Bu seviye dün kapanış saatindeki seviyeye göre hafif yukarı yönlü bir seviyeye işaret etmekte. Benzer bir değer kazanımını Dolar Endeksi (DXY)'de de görüyoruz. Dolar endeksi dün kapanıştaki seviyesine göre %0,25 aşağıda işlem görüyor. Yunanistan tarafında olumlu haber akışı ise Euro'yu desteklemeye devam ediyor. Dün Euro/Dolar paritesinin 1,1380 seviyesine kadar yükseldiğini gördük. Bu nedenle bugün gelişmekte olan piyasalarda bir miktar geri çekilmelerle karşılaşabiliriz. Saat 15:30'da açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi kur tarafında hareketliliği artırabilir.

Dün önemli bir veri akışı bulunmuyordu. İngiltere Merkez Bankası (BoE) beklendiği üzere para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilere paralel 275 bin açıklandı. Özetle veri akışının piyasa fiyatlamalarında herhangi bir etkisi olmadı.

Haftasonu gerçekleştirilecek seçimler öncesi risk almak istemeyen yatırımcılar nedeniyle oynaklığın arttığını ve fiyatların baskılanacağını görebiliriz. Öte yandan bugün açıklanacak olan ABD Mayıs ayı istihdam verileri, öğleden sonra oynaklığın artmasına neden olacaktır. Verinin 225 bin seviyesinde açıklanması bekleniyor. Beklentilerin altında açıklanacak bir veri piyasalarda OLUMLU algılanacaktır ancak öncü sayılabilecek veri olan ADP'de beklenen toparlanmanın gerçekleşmesi, bu olasılığı bir miktar düşürmektedir.

Yurtdışı tarafa bakıldığında Asya piyasalarında hafif geri çekilmeler görmekteyiz. Çin ise tek değer kazanan Asya borsası olarak öne çıkıyor. ABD vadelileri yataya yakın hafif aşağı yönlü fiyatlanmakta. Avrupa piyasalarının ise aşağı yönlü bir açılış yapması bekleniyor.

Teknik anlamda güne hafif satıcılı başlamasını beklediğimiz sözleşmede 200 günlük üssel ortalamanın geçtiği seviye olan 82.200'ü ilk destek olarak takip edeceğiz. Gün içi al-sat amaçlı pozisyonlar için endekste 82.200 desteğinin tutunma çabasının görülmesini veya daha alt desteklere kadar yaşanabilecek geri çekilmeler sonrasında yeni denge arayışlarını beklemenin yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Bugün Açıklanacak Veriler

09.00 Almanya Fabrika Siparişleri Nis. (Bekl: %0,5)
12.00 AB GSYH Büyüme-Yıllık 2.Tah. 1Ç2015 (Bekl: %1.0)
15.30 ABD Ortalama Saatlik Kznç.-Aylık May. (B: %0.2)
15.30 ABD Tarım Dışı İstihdam May. (Bekl: 225 Bin)
15.30 ABD İşsizlik Oranı May. (Bekl: %5.4)
19.30 ABD Fed/Dudley konuşacak.

Yukarı