BIST Piyasa Beklentisi

28.04.2014

BIST100 Endeksi üst üste 7 hafta boyunca değer kazanmasının ardından geçtiğimiz hafta %2.84 oranında değer kaybetti ve 71.388 puanda kapandı. Yükseliş ivmesi son iki haftada oldukça zayıflayan endeksin sınırlı pozitif değişimler göstermesinin ardından, geçtiğimiz hafta ile birlikte son iki haftalık değer kazanımını tümüyle yuttuğu gözlendi. Aynı zamanda üç hafta önceki kapanışının da yaklaşık 1.200 puan altına geriledi. Banka endeksi ise geçtiğimiz hafta %5.23 düşerek, son üç haftalık yükselişini tümüyle sildi. Endeks ağırlığı en yüksek GARAN ve AKBNK hisselerinin ise geçtiğimiz hafta %6.0'nın üzerindeki değer kayıpları ile BIST100 hisseleri içinde GUBRF ile birlikte en çok düşen ilk 3 hisse arasında yer alması dikkat çekti.

Son iki haftadır banka hisselerinden sanayi hisselerine geçiş olduğu izlenimi veren seyir, geçtiğimiz hafta da devam etti. Banka hisselerinin ortalama %5.23 değer kaybettiği haftada Sanayi Endeksi sadece %0.11 oranında geriledi. Ancak haftanın en düşüğünde kapanan Sanayi Endeksinin mum grafiklerinde "ayı" formasyonu olan "kayan-yıldız" görünümü oluştu.

Özetle yukarıdaki her üç endeksin de teknik görünümü, bir süredir olduğu üzere "ayı"ların "boğa"lara karşı giderek güç kazandığına işaret ediyor. Ancak kısa vadeli bakıldığında endeksin 200-saatlik (basit) HO'sının ve 60.753-74.441 yükselişinin de %23.6 ilk Fibo. desteğinin bir arada yer aldığı 70.900-71.200 aralığında destek bulabileceği görülüyor.

Bugün HALKB, yarın GARAN ve PETKM, Çarşamba AKBNK ve YKBNK ile Perşembe TTKOM bilançolarını açıklayacak. Endeks ağırlığı yüksek bu şirketlerin beklentilerden olumlu bilanço açıklamaları halinde endeksin yukarıdaki kısa vadeli desteğinde tutunabileceğini aksi halde kırılacağını tahmin ediyoruz.
Gösterge 2-yıllık tahvilin faizi geçtiğimiz hafta 7 baz puan daha gerileyerek 5. haftayı da üst üste düşerek tamamladı. Bu hafta 30 Nisan tarihinde açıklanacak PPK toplantı özetleri ile TCMB Enflasyon Raporu öncesinde tahvil tarafında geri çekilmelerin sınırlı kalacağını düşünüyoruz.

Yurt dışında ise bu hafta ağırlıklı olarak tüketici güven endeksleri ile enflasyon verileri açıklanacak. Çarşamba günü FOMC toplantı kararı ile Cuma günü ABD'de açıklanacak Tarım-dışı İstihdam verileri takip edilecek.

Bugün Açıklanacak Veriler
10.00 TR Tüketici Güveni Nisan (B:73.4)
11.00 İtalya Tüketici Güveni Nisan (B:101.5)
17.00 ABD Bekleyen Konut Sat. Mart
17.30 ABD Dallas İmalat Nisan
FROTO-HALKB 1Ç2014 Mali Tabloları

Yukarı