BIST Piyasa Beklentisi

25.04.2014

Dün günün ilk yarısında dar bantta dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi gün ortasında artan satış baskısının etkisi ile gerilerken, endeks günü %1.06 oranında değer kaybı ile 72.391 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi %2.01 oranında değer kaybı ile endeksi aşağı çekerken, Sanayi endeksi günü %0.04 oranında sınırlı yükseliş ile kapandı.
Dün veri akışı olarak yoğun bir gün yaşandı. İç piyasalarda gözler Merkez Bankasının PPK toplantısındaydı. TCMB'den son dönemde azalan belirsizlikler ve risk primi göstergelerindeki kısmi iyileşme, gerektiğinde likidite politikası yoluyla ilave bir sıkılaşmaya duyulabilecek ihtiyacı azaltmıştır yönünde bir açıklama gelirken. Piyasa beklentisine paralel olarak Politika faizinde değişikliğe gidilmeyerek haftalık repo faizi %10 seviyesinde bırakıldı.
Yurtdışı piyasalarda ise Ukrayna'da suların durulmaması ve ABD dışişleri bakanlığından Rusya'nın tavrı ile ilgili gelen açıklama gerginliği tırmandırıyor. Ancak bu gelişme piyasalar üzerinde şimdilik bir yoğun bir etki yaratmıyor. Avrupa'da ise ECB Başkanı Draghi'nin dün yaptığı konuşma yakında takip edildi. Draghi'nin orta vadeli görünüm kötüleşmesi halinde varlık alımları olasılığının yenilemesi Euro/Dolar'da gevşeme eğilimine neden olurken. ABD'den gelen işsizlik ve Dayanıklı tüketim verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ise 1,3790'a geri çekilen paritenin tekrar 1,3810-1,3830 bandına yükselmesine neden oldu.
Günün ilk saatlerinde Asya piyasalarının gelelinde satıcılı seyir etkili oluyor. Nikkei endeksi yatay seyrederken, Şanghay endeksinde %0.43 arasında değer kayıbı görülüyor. ABD vadelileri ise bu saat itibariye %0.14 oranında hafif ekside. Avrupa piyasalarının ise güne hafif satıcılı başlaması bekleniyor.
Haftanın son günü veri akışı olarak daha sakin bir seyir bizi beklerken, sabah saatlerinde S&P'nin Rusya'nın yabancı para cınsınden uzun vadeli notu BBB-‘ye düşürürken görünümünü Negatif olarak tuttu. Avrupa tarafında Fransa ve İtalya'nın kredi notlarında değişiklik yapılmadı.
Güne hafif tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endekste 72.000 seviyesi önemli destek konumunda olacaktır. Son günlerde bahsettiğimi Omuz Baş Omuz formasyonunun boyun çizgisi konumunda olan bu seviyenin kırılması sonrasında formasyon onaylanacağından mevcut kısa vadeli pozisyonları azaltmanın yararlı olacağını düşünüyoruz. 71.400 - 70.800 seviyeleri kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir. Endekste 73.100 seviyesi ise gün içi direnç konumunda olacaktır.

Bugün Açıklanacak Veriler
11.30 İngiltere Perakende Sat. Mart (B:-0.4%)
16.45 ABD Markit Hizmet PMI Nis. (B:56)
16.55 ABD Michigan Tük. Güv. Nis. (B: 83)
ARCLK 1Ç2014 Bilançosu

 

Yukarı