Basından Seçme Haberler

13.11.2015
  • YSK, 1 Kasım genel seçim sonuçlarını açıkladı. TBMM 17 Kasım Salı günü 15.00'te 26. Dönem Milletvekillerinin yemin töreni için ilk toplantısını yapacak. Hükümetin kurulması için 18/19 Kasım olası. *TRT
  • Dün 16:00'dan sonra konuşan 3 FED üyesinden Bullard; ABD'nin kalıcı bir düşük enflasyon ve faiz oranı dönemine girmesi mümkün derken, Lacker; son enflasyon rakamları, FED'in hedef oranından kalıcı bir uzaklaşmayı işaret etmiyor dedi. Evans ise "faiz artışı öncesi enflasyonda yukarı yönlü ivme görmek önemli" dedi.
  • Financial Times, göçmen krizini masaya yatırmak için Malta'da toplanan Avrupalı liderlerin, Türkiye'ye 3 milyar € yardımda bulunmayı kabul ettiğini yazdı. Paranın 2.5 milyar €'su ülkelere paylaşılırken, 500 mn € AB Bütçesinden ödenecek.
  • 15-16 Kasım'daki 2015 G-20 Antalya zirvesi için liderler Türkiye'ye gelmeye başladı. İlk gelen Suudi Arabistan Kralı oldu. Zirvenin Türkiye tanıtımına büyük katkısı olması bekleniyor.*Hürriyet
  • İSID bu kez Beyrut'u vurdu. Saldırılarda 43 kişi ölürken 240 kişi de yaralandı. *BBC
  • Enerjide sürdürülebilirliğin değerlendirildiği 2015 Trilemma Endeksi'nde Türkiye, 130 ülke içinde geçen yıla göre 3 sıra gerileyerek 76. sırada yer aldı. Özellikle enerji güvenliği bağlamında petrol ve petrol ürünleri stoklarında yaşanan azalmaların Türkiye'nin performansında küçük çaplı bir gerilemeye sebep olduğu ifade edilen açıklamada, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında değişiklik olmaması nedeniyle, Türkiye'nin enerji çeşitliliği performansında da olağanüstü bir değişik yaşanmadığı kaydedildi.*BloombergHT.
  • Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 45,2 artarak 380 bin 162 ton oldu.*BloombergHT.
  • Dünya Bankasıyla yapılan enerji hibe anlaşmasının onaylanmasıyla birlikte, Türkiye'ye 11 milyon euro finansman sağlanacak.*Dünya.
  • Asgari ücretin artması durumunda, ücretin işverene ekstra 450 lira maliyeti olacağını belirten İHKİB Başkanı Tanrıverdi, 'Artış yatırımcının kaçmasına neden olabilir' dedi.*Dünya.
  • Alman otomobil devi Volkswagen'e egzoz gazı skandalı nedeniyle ilk para cezası Brezilya'dan geldi. Alman basınında yer alan haberlere göre, Brezilya Çevre Koruma Dairesi İBAMA, VW skandalı nedeniyle 50 milyon Real (yaklaşık 12,4 milyon Euro) ceza vermesini kararlaştırdı.*Hürriyet.
  • Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi, itiraz üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi
    Yunus Süer'in, Doğu Anadolu Maden Arama ve Sondaj A.Ş, BB İpek Danışmanlık Proje A.Ş, AZ İpek Danışmanlık A.Ş. ile Atlantik Eğitim A.Ş'ye atanan kayyumların görevlerini sona erdirdiğine dikkat çekerek, bu sebeple bu konuda yeniden "karar verilmesine yer olmadığına" hükmetti. Mahkeme, "Bugün TV A.Ş, Koza Prodüksiyon ile Rektur Reklam şirketine kayyum atanmasına ilişkin kararın infazının durdurulmasına" yönelik talepler ile "daha önce kayyum atanan diğer şirketlere kayyum atanmasına ilişkin kararın kaldırılmasına" yapılan itirazları ise reddetti. Bu karara itirazda bulunulamayacağı da kararda ifade edildi. Koza İpek Holding'in Fetullahçı Terör Örgütü'ne destek sağladığı iddiaları nedeniyle Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, 26 Ekim'de kayyum atanmasına karar vermişti.*Sabah.
Yukarı