Basından Seçme Haberler

14.08.2015
  • ABD'de işsizlik başvuruları son 40 yılın en düşük seviyesi yakınında dalgalanıyor ve bu durum, işten çıkarılmaların yavaşladığını ve işgücü piyasasında sakin bir iyileşme olduğunu işaret ediyor.*BloombergHT.
  • Avrupa Merkez Bankası'nın son toplantı tutanaklarında, Çin'in beklentilerden daha ciddi ters bir etki yapma ihtimali olduğu ifade ediliyor. Yetkililerin enflasyonun olağan seviyelerin altında olduğunu düşündüğü ve fiyatlarda bir toparlanma konusunda emin olamadıkları ifade edildi. Yunanistan krizine ilişkin ise, bulaşıcılık riskinin herhangi bir belirtisi olmadığını kaydettiler. Varlık alım programının esnek olabileceği noktasında hemfikir olunduğu ifade edildi.*BloombergHT.
  • Yunanistan'da ekonomik büyüme şaşırttı. Üçüncü Kurtarma Paketi'nin parlamentoda görüşüldüğü sırada GSYH büyümesinin ikinci çeyrekte %0,8'e ulaştığı açıklandı. İlk çeyrekteki GSYH ise %0,2 daralmadan yatay seyre revize edildi.*Euronews. IMF, Yunanistan'a yönelik 3. kurtarma paketine, Avrupalı kreditörlerin ülkenin borcunu hafifletmesi halinde katılacak.*BloombergHT.
  • PBOC, Salı günü başlattıüğı devalüasyon sürecinde, üç gün art arda referans kurunu düşürdükten sonra bugün hafifçe artırmasının ardından düşüşünü durdurdu. Fitch Ratings: "Yuanın daha fazla miktarda devalüe edilmesi, Asya Pasifik ülkelerinin halihazırda karşılaştığı ekonomik zorlukları daha geniş ölçüde artırabilir"*BloombergHT. Moody's Çin'in kur reformundaki ilerleenin kredi notu için pozitif olduğunu açıkladı.
  • Davutoğlu, hükümet kurma süreci kapsamında görüşmek üzere, MHP Genel Başkanı Bahçeli'den randevu istedi, Bahçeli ise "Şartlar baki kalmak kaydıyla görüşmeye açığız" dedi.*BloombergHT.Davutoğlu, erken seçimin en güçlü ihtimal olduğunu belirterek CHP ile yapılan görüşmeler sonrası şu anda hükümet ortaklığı kuracak bir zemin olmadığını söyledi.*NTVPara.
  • Fikri Işık, yerli otomobilin 3 yıl sonra ticarileşmesinin hedeflendiğini bildirdi.*BloombergHT.
  • Özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu haziranda ayında 178,2 milyar dolara yükseldi.*BloombergHT.
  • Türkiye mobilya sektörünün gözü ABD pazarında. Mobilyacılar, "ABD mobilya ithalatı yaklaşık 30 milyar dolar, bu pazardan pay almayı hedefliyoruz" dedi.*Dünya.
Yukarı