Basından Seçme Haberler

12.08.2015
  • Almanya'da yatırımcı güveni beklenmedik şekilde gerileyerek, küresel yavaşlamanın Avrupa'nın en büyük ekonomisini de aşağı çekebileceğini gösterdi.*BloombergHT.
  • Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan ile kreditörlerin ulaştığı anlaşmayı onaylamak için Cuma günü toplanacak. Avrupa Birliği'nden bir diplomatın verdiği bilgiye göre kurtarma paketi 82-86 milyar euro aralığında bir büyüklükte olacak.*Dünya. Yunan hükümeti kurumların yardımı onaylaması durumunda ilk etapta Yunan bankalarına 10 milyar Euroluk bir mali destek sağlayacak.*Euronews. Bugün Yunan parlamentosu anlaşmayı oylayacak.
  • Çin Merkez Bankası, dünkü yüzde 1.86'lık devalüasyondan sonra yuan referans kurunu bugün de yüzde 1.62 daha düşürdü.*BloombergHT. Çin sanayi üretimi Temmuz'da yıllık %6 artışla beklentinin hafif altında kaldı.
  • Moody's, Brezilya'nın kredi notunu "Baa2"den "Baa3"e indirdi ve not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.*BloombergHT.
  • Davutoğlu koalisyon kurma çalışmaları kapsamında Perşembe günü gerçekleşecek görüşmeden tarihi bir açıklama beklememek gerektiğini söyledi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu Perşembe saat 14.00'da görüşecek.*BloombergHT.
  • Erdoğan, terörle mücadelenin süreceğini söyledi. Çözüm sürecine dair de "Şu anda bu buzdolabındadır" ifadesini kullandı.*BloombergHT.
  • Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 12.30'da Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak ve saat 18.30'da Hamas Siyasi Büro Lideri Halid Meşal'i kabul edecek. Davutoğlu, saat 14.00'da AK Parti MYK Toplantısı'na başkanlık edecek. Kılıçdaroğlu, saat 13.00'da parti genel merkezinde grup toplantısına başkanlık edecek.*BloombergHT.
    Dünyanın petrol arzının yüzde 40'ını sağlayan OPEC ülkeleri resmi açıklamaya göre Temmuz'da günlük 100.700 varil artışla 31.5 milyona çıktı. Bu artış, yaz aylarının sonunda talebin zirve yaptığı dönemde üretimi azaltan Suudi Arabistan'a rağmen gerçekleşti. OPEC'in Viyana'daki merkezinden yapılan açıklamada "Yılın bu dönemine kadar görülen beklenti üstündeki küresel petrol üretimi ve belli başlı tüketici ülkelerin toparlanma işaretleri vermeleri ile petrol talebi gelecek aylarda artmaya devam edecek ve arz-talep dengesizliğini azaltacak" denildi.*BloombergHT. Dünya Bankası tarafından açıklanan raporda İran'a uygulanan uluslararası yaptırımların kaldırılmasının, petrol fiyatlarını çok daha fazla düşüreceği tahmin ediliyor.*NTVPara.
  • Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın öncülüğünde NETAŞ, ASELSAN, ARGELA tarafından ortaklaşa üretilen ilk yerli baz istasyonu ULAK'ta önemli bir aşama geride kaldı. ULAK üzerinde uyumluluk ve özellik testlerine başlandı. GSM şirketleri testlere başladı. GSM şirketlerinin test sonuçlarına göre yerli baz istasyonunda bazı iyileştirmeler ve eklemeler yapılacak. Baz istasyonu üretiminin NETAŞ, ASELSAN, Vestel, Beko ve Karel gibi üreticilerin tesislerinde yapılabileceği belirtiliyor.*Haber Türk.
  • Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç, Rusya'nın gıda ambargosu uyguladığı ülkelere yenilerinin eklenebileceğini söyledi. Rusya Tarım Bakanlığı da hükümete ambargonun 7 ülke ile genişletilmesini önerdi.*Hürriyet.
  • Geçen yıl kişi başı 138 litre su tüketen Türk halkı, bu yıl aratn sıcaklarla 5 litre daha fazla su içecek . Ramazanda satışları daralan pazar, yılsonunda 300 milyon liralık artışla 4.5 milyara çıkacak.*Sabah.
  • Yerli otomobile ilişkin yol haritası netleşti. Araçta kullanılacak cihazların yazılım ve donanım çalışmaları bitti. Ağustos ayı sonuna kadar binek modellerin tanıtımı gerçekleştirilecek. Yakıt olarak yüzde 100 elektrikli olan modelin yanı sıra benzin-dizel yakıt seçeneği de bulunacak. Komşu ve çevre ülkeler başta olmak üzere ihracatında planlandığı araçların testlerinin 2 yılın üzerinde sürmesi bekleniyor. 2019 yılından itibaren ise seri üretim süreci başlayacak ve halk yerli otomobile binmiş olacak.*Star.
Yukarı