Basından Seçme Haberler

05.08.2015
  • FED/ Lockhart, "Şu an itibariyle eylül toplantısıyla ilgili pozisyonum, ekonominin hazır ve faiz artışı için harekete geçmenin uygun olduğu yönünde" yorumunda bulundu. Lockhart, özellikle istihdam verilerinin ekonomiye dair olumlu sinyaller verdiğini dile getirirken, ilk çeyrekteki zayıflığın yılın geri kalanını etkilemediği değerlendirmesini yaptı.*Dünya.
  • Yunanistan Maliye Bakanı kreditör temsilcileriyle dün görüşmesinin ardından görüşmelerin bu hafta tamamlanması gerektiğini söyledi. AB sözcüsü 20 Ağustos öncesinde anlaşmanın mümkün olduğunu söyledi.
  • IMF, Çin para birimi yuanın önemli göstergelerde küresel denklerinin gerisinde kaldığını ve yuanın rezerv para birimi statüsü alması ile ilgili karar öncesinde daha çok çalışma yapılması gerektiğini belirtti.*BloombergHT.
  • Reel efektif döviz kuru endeksi Temmuz ayında bir önceki aya göre TÜFE bazında değer kazanarak 98,29'dan 99,55'e yükseldi. Türk Lirası'nın değeri Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre TÜFE bazında 4,65 puan, ÜFE bazında 0,61 puan azaldı.*BloombergHT.
  • Ekonomistler, Moody's'in Cuma günü yapacağı Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve negatif görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyor.*Dünya.
  • Haluk Koç, partisi ile Ak Parti arasında yürütülen koalisyon ön görüşmelerinin tamamlanmasının ardından bazı konularda AKP ile aralarında ciddi farklılıklar olduğunu söyledi. Görüşmeler konusuda raporlarını parti liderlerine sunacaklarını ve koalisyonun kurulmasını Ak Parti lideri Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlı olacağını sözlerine ekledi.*BloombergHT.
  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, TÜBİTAK'ın yerli akıllı telefon çağrısına ilişkin 8 başvurunun kabul edildiğini, bunlardan 3'ünün donanım, diğerlerinin yazılımla ilgili olduğunu söyledi.*CNBCe.
  • Geçtiğimiz yıl total kredilerin yüzde 2.7'sinden yüzde 3'üne yükselen sorunlu krediler muhtemelen zirve yaptı. Bankaların feragat ettiği sorunlu kredi miktarı, bu yıl üçte bir oranında gerileyerek 4 milyar liraya (1.4 milyar dolar) inmeye hazırlanıyor.*BloombergHT.
  • Alınan tüm önlemlere rağmen, toptan ve perakende et fiyatlarının tırmanışını sürdürmesi üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeniden ithalat silahına sarıldı. Edinilen bilgilere göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda dün yapılan toplantıda alınan bir kararla, et-süt piyasasına müdahale görevi bulunan ESK, karkas et ithalatı konusunda yetkilendirildi.*Dünya.
  • Geçen yıllarda olduğu gibi 2015'te de konut satışları açısından iyi bir dönem geçiriliyor. Hatta son üç yılın artış rekoru kırılmış durumda.*Milliyet.
Yukarı