Basından Seçme Haberler

27.07.2015
  • Draghi, Yunanistan krizinin gündemdeki yerini kaybetmesi ile birlikte yeniden Euro Bölgesi ekonomisini canlandırmaya odaklanıyor. ECB/Noyer, Yunanistan'ın yabancı bankaları etkileme ihtimalinin "sıfıra yakın" olduğunu, çünkü onların genelde Yunanistan gibi ciddi borç altında olan bir ülkeyle ilişkilerini kısıtladıklarını açıkladı.*BloombergHT.
  • Yunan hükümeti, Avrupa Merkez Bankası'na borcunu ödemesi için son tarih olan 20 Ağustos öncesi yeni bir kurtarma programını sonlandırmaya çalışıyor. Yunanistan müzakerelerinde bir sonraki safhada Troyka yetkililerinin Atina'da yapacağı görüşmelere odaklanıldı.*BloombergHT. IMF, Yunanistan hükümetinin yeni kredi başvurusunda bulunduğunu bildirdi.*CNBCe. Yunanistan Borsası bugün kapalı yarın açılabilir. Yarın yeni yardım programının teknik seviyedeki görüşmeleri başlayacak.
  • Çin'in şirketlerin hisse fiyatlarını desteklemek için hisse senedisatın alma teşviki yapması bankalara destek sağlıyor. Çünkü anlaşmalarını finanse etme fırsatı yakalıyorlar. Çin'de sanayi şirketlerinin karı Haziran ayında bir yıl önceye göre yüzde 0.3 geriledi.*BloombergHT.
  • AK Parti ve CHP arasında varılan mutabakat çerçevesinde heyetler arası ilk görüşme yapıldı. Ömer Çelik "Bundan sonra Pazartesi veya Salı günü heyetlerle oturup her bir konuya göre ek katılımlar olabilecek. Partilerin uzman kişileri katılabilecek. 4-5 toplantıda bu maddeleri bitirmeyi düşünüyoruz" dedi.*CNBCe.
  • Türkiye, IŞİD ve PKK'ya karşı düzenlediği operasyonlar konusunda bilgi vermek ve istişarede bulunmak için NATO'yu toplantıya çağırdı.*CNBCe.
  • ABD Enerji Enformasyon İdaresi Raporu'nda, Türkiye'nin, petrol ve doğalgaz iletiminde önem kazanan stratejik bir konumda olduğu belirtildi.*CNBCe.
  • EPDK, toplamda 40 bin MW güçte rüzgar santrali kurmayı amaçlayan 1018 önlisans başvurusunu değerlendirmeye aldı. Bu miktar, Türkiye'nin mevcut kapasitesinin (70 bin MW) üçte ikisine denk geliyor. Başvurular arasında Akfen Holding'e ait Akfenres şirketi Nesim Elektrik'in 250 MW, Zorlu Enerji'nin 270 MW, EnerjiSa'nın 262 MW, Batıçim Enerji'nin 112 MW ve Galata Wind'in 110 MW kurulu güçteki projeleri bulunmaktadır.*Dünya.
  • Geçen yıla kadar teşvik başvurularında en gözde sektörlerden biri olan otelcilik yatırımları yüzde 42 azaldı.*Dünya.
  • Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği verilerine göre, sektörün geçen yılın ilk 6 ayında 2 milyon 980 bin 853 adet olan 6 ana üründeki iç pazar satış hacmi, bu yılın aynı döneminde yüzde 10.3'lük artışla 3 milyon 287 bin 725'e ulaştı. İç pazar satışları, ocak-haziran döneminde son 3 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.*Hürriyet.
  • TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, gıda maddelerine KDV muafiyeti sağlanarak gıda fiyatlarında meydana gelen aşırı fiyat artışının sınırlandırılmasını öngörüyor.*Milliyet.
Yukarı