Basından Seçme Haberler

16.07.2015
  • FED Bej Kitap 2015 bitmeden faizlerin artırılacağına ilişkin beklentiyi güçlendirdi. ABD ekonomisinin büyümesine ilişkin beklentiler "ılımlı veya sınırlı" olarak kayıtlara geçti. Belgede; tüketici harcamalarındaki artış, gayrimenkul sektöründeki olumlu görünüm, kredilerdeki artış vurgulanırken, "ılımlı" düzeyde bir ücret baskısından da söz edildi. Mester'in, faizlerin artmasına sıcak baktığı ancak diğer başkanların isteği üzerine beklemeyi kabul ettiğini de ortaya koydu.Williams devam eden büyümenin faizi bu yıl artırmaya imkan tanıyacağını söyledi.*BloombergHT.
  • Yellen, Kongre'de yaptığı yarı yıllık konuşmasında merkez bankasının faiz oranlarını bu yılın sonunda yükselme kabiliyetine sahip olması gerektiğini söyledi. Yellen, ekonominin gücüne bağlı olarak artırım hızının muhtemelen kademeli olacağını belirtti.*BloombergHT.
  • Yunan kanun yapıcıların kreditörlerin kurtarma programı karşılığında talep ettiği kemer sıkma önlemlerini onayladı. Avrupa Merkez Bankası onayın ardından Yunan bankalarına likidite desteği sağlanmasını bugün görüşecek. ESM'nin kurtarma paketine katkısı 50 milyar Euro olabilir. Eurogroup Maliye Bakanları saat 11'de telekonferans yapacak. Almanya parlamentosu Cuma günü toplanarak Yunanistan'ın kurtarma müzakerelerinin başlatılmasını oylayacak. Fransa Ulusal Meclisi ve Senatosu, "Yunanistan'ı kurtarma paketi"ni onaylandı. Lagarde borç yapılandırmasında zorlu görüşmelerin olacağını söyledi.Schaeuble borçlarda saç traşının Euro Bölgesinde kaldıkça mümkün olmadığını söyledi.*BloombergHT.
  • Çin'in büyümeyi desteklemek için faiz oranı ve zorunlu karşılıkları indirerek sağladığı teşvik, ülkenin borçları azaltma çabalarını tehdit ediyor ve finansal istikrara risk oluşturuyor. Çin'de batık krediler ilk çeyrek dönemde gayrisafi yurtiçi hasıladaki genişlemenin yavaşlaması ile 23 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştı.*BloombergHT.
  • Rusya'nın Ağustos ayında petrolün ihracat vergisini % 10 düşüreceği bildirildi.*Gazetem.
  • Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yenilebilir enerji sektörünü desteklemeleri için Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankasına 180 milyon dolarlık finansman sağladı.*BloombergHT.
  • İBB Meclisi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nce iptal edilen üçüncü köprünün bağlantı yollarına ilişkin hazırlanan yeni imar planını kabul etti.*Dünya.
  • İran üzerindeki yaptırımların kalkacak olması Türk şirketlerine büyük fırsat doğurdu. BMD 1-4 Eylül tarihlerinde ülkeye ilk çıkarmayı yapacak. Türk markalarının hedefi 3 yılda 500 mağaza açmak.*Star.
Yukarı