Basından Seçme Haberler

13.07.2015
  • FED/Yellen, tahvil piyasasına 2015 yılında en az bir faiz artırımı gerçekleşeceğini hatırlattı.*BloombergHT. Rosengren Eylül'de faiz artışı olabileceğini söyledi.
  • Euro Grubu toplantısında Yunanistan'ın sunduğu kurtarma teklifleri yeterli bulunmadı ve Brüksel'de haftasonu yapılması planlanan Avrupa Birliği liderler zirvesi iptal edildi.Euro Bölgesi maliye bakanlarının Brüksel'de Yunanistan'ın borç krizi üzerine yaptıkları toplantıdan sert talepler çıktı. Euro Bölgesi liderleri, Yunan Başbakanı Tsipras'a ana taleplerin yasalaştırılması için üç gün süre tanıdılar. Böylece Yunanistan'a verilmesi tartışılan kurtarma fonu müzakereleri sürebilecek. Yunan bir yetkili, Yunanistan'ın üçüncü kurtarma programında IMF'in rolünün daha küçük olmasını istediğini belirtti. Son 5 yılda toplam 240 milyar euroluk 2 kurtarma paketinin ardından Yunanistan 3 yıllık üçüncü bir kurtarma paketi için kreditörlerden 53.5 milyar euro talep ediyor. Yunansitan'ın 20 Temmuz'da da AMB'ye 3 milyar euroluk ödeme yapması gerekiyor. Almanya, yeni bir kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya varılamaması durumunda Yunanistan'ın eurodan beş yıl süreyle çıkmasını öngörüyor. Yunanistan Ekonomi Bakanı Stathakis, ülkede bankalara uygulanan sermaye kontrollerinin en az iki ay daha devam edeceğini bildirdi.*BloombergHT.
  • Fitch, Almanya ve Lüksemburg'un "AAA" olan kredi notlarını teyit etti.*BloombergHT.
  • Çin'in ihracatı Haziran ayında dört aydan bu yana ilk kez yükseldi. Parasal gevşeme ve mali teşvik talebi istikrarlaştırırken, ihracat sektörünün güçlenmesi Çin'deki yavaşlamanın derinleşmesini engelleyebilir.*BloombergHT.
  • İran ve P5+1 ülkeleri arasında devam eden nükleer müzakerelerde sona gelindiği belirtiliyor.*BloombergHT.
  • Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile saat 14.00'da görüşecek.*BloombergHT.
  • Otomotiv sektörü son 2-3 yıldır yapılan yatırımların karşılığını almaya başladı. 2015 yılında hem üretimde hem ihracatta rekor bekleyen sektör, bu büyümeyi sadece ticari araçta değil, otomobildeki yeni modellerle de yakalıyor.*Dünya.
  • Herkesin kendi elektriğini üretebilmesine imkan tanıyan lisanssız elektrik üretimine 10 yılda 11 milyar dolarlık yatırım yapılacak.*Dünya.
  • GFK'nın Hızlı Tüketim Araştırması'na göre, Türkiye'de Mayıs'ta hanelerin hızlı tüketim harcamaları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 artış gösterdi.*Dünya.
  • Cep telefonunda yeniden gündeme gelen yerli üretim tartışması tablete de taşınıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yerli tabletle ilgili çalışmalar yaptığını da öğrendik. Bu çalışmaların ilk etapta Fatih Projesi'nde 2016, 2017 ve 2018 yıllarında alımı yapılacak 10 milyon 600 adetlik dördüncü ihalede uygulamaya konulması bekleniyor.*Milliyet.
Yukarı