Basından Seçme Haberler

10.07.2015
  • FED/Evans, faiz artışında acele etmek için neden olmadığını ve 2016 ortasına ertenlenmesini istedi. George ise Amerikan ekonomisinin faiz artışını kaldırabileceğini savundu. Kocherlakota, "Yatırımcıların alabileceği varlıkların arzını artırmak, tahvil fiyatlarını aşağı çekecektir. Bu da uzun vadede nötr faiz oranlarını yukarı çekecektir" ifadelerini kullandı.*BloombergHT.
  • IMF/Blanchard, Fed'in faiz artışına eylül ya da aralıkta başlamasının ABD'nin büyüme performansına ciddi bir zarar vermeyeceğini savunurken, sözlerini "Yunanistan'daki gelişmelerin, Fed'in faiz artış zamanlamasını etkilemesi mümkün değil" tespitiyle tamamladı.*BloombergHT.
  • Yunanistan reform paketi teklifini, ABD piyasasının Perşembe günü kapanmasının ardından sundu. Teklifin kreditör taleplerine benzer bir içeriğe sahip olduğu belirtiliyor. Euro Grubu'na sunulan ekonomik reform programı Yunanistan Parlamentosu'nda bugün oylanacak. Sunulan teklif Euro Grubunun Cumartesi saat 16'da yapılacak toplantısında incelenecek. Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin liderleri 12 Temmuz Pazar günü Yunanistan'ın durumunu değerlendirmek üzere biraraya gelecek. Weidmann, Yunanistan'a likidite desteğinin artırılmaması ve kreditörlerle anlaşma sağlanana kadar sermaye kontrolünün sürmesi gerektiğini söyledi.*BloombergHT. Schaeuble, Yunanistan'ın saç tıraşına ihtiyacı olduğunu, ancak bunu gerçekleştirmenin mümkün olmadığını söyledi. Pakette Yunan hükümeti, 3 yıl için 53,5 milyar Euro'luk destek talep ediyor, paket 12 milyar Euro'luk tasarruf tedbirleri içeriyor.*CNBCe.Syriza Sözcüsü bugün kesinlikle bir anlaşma olacağını söyledi.
  • İngiltere Merkez Bankası beklendiği üzere faiz değiştirmedi.*BloombergHT.
  • Kılıçdaroğlu, "Koalisyon görüşmelerinde ilk tur görüşmelerden bir sonuç elde edilmez. Belki ikinci tur görüşmelerde daha sağlıklı sonuçlara varılabilir" dedi.*BloombergHT.
  • Demir cevheri fiyatları hızlı bir şekilde güç kaybediyor. Demir cevheri fiyatları bu hafta psikolojik 50 doların altına indi.*Dünya.
  • Trafiğe kayıtlı araç sayısı Mayıs ayı sonu itibarıyla bir yılda yüzde 33 artarak 19,3 milyona ulaştı.*Milliyet.
Yukarı