Basından Seçme Haberler

03.07.2015
  • Fitch, ABD'nin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 3,1'den yüzde 2,2'ye çekti. 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin büyüme tahminlerini de yüzde 3'ten yüzde 2,5'e indirdi.*BloombergHT.
  • ABD'de istihdam Haziran ayında yavaşladı. Mayıs ayında 254 bin kişiye iş alanı yaratılan ülkede Haziran'da tarım dışı istihdam 223 binde kaldı. İş gücüne katılım oranı yüzde 62,6 ile 38 yılın en düşük düzeyine geriledi. Saatlik net kazanç ise bir önceki aya oranla Haziran'da değişmedi.*Euronews.
  • Tsipras, halkına haftasonu yapılacak referandumda önlemlere güçlü bir "Hayır" demeleri çağrısı yaptı. Tsipras, "Referandumdan çıkan sonuca göre hemen bir anlaşma imzalayacaklarını" ifade etti. Etnos Gazetesi anketine göre Evet oyları %44.8 ve Hayır oyları %43.4 seviyesinde. Yarın Yargıtay Genel Kurulu'nda halk oylamasının sürecinin durdurulması için yapılan başvuru karaa bağlanacak. IMF Yunanistan'ın gelecek 3 yıl içinde 50 milyar euroluk finansmana ihtiyacı olacağını ve müzakere edilen yapısal reformların uygulanmamasının ülkenin borçlarının bir kısmının silinmesini gerektirebileceğini belirtti. Dijsselbloem, borç geri ödemesini talep etme hakkını saklı tutma kararı aldıklarını söyledi.Yunan İhracatçıları Birliğinden, ülkede Pazartesi yürürlüğe giren sermaye kontrolleri uygulamasının ihracatçılara haftalık 80 milyon euro kaybettireceği bildirildi.Moody's ülkenin kamu tahvili notunu Caa3'e indirdi.*BloombergHT.
  • ECB tutanaklarında, "Politik riskler ve Yunanistan ile kreditörleri arasındaki müzakerelerden sonuç çıkmaması, piyasadaki belirsizlik ve volatilitenin en muhtemel kaynağı olarak görüldü" ifadeleri kullanıldı.*BloombergHT. ECB'nin şirket tahvillerini de almaya yakın olduğu hakkında spekülasyonlar yapılmaya başlandı.*FT.
  • Güney Kore büyümedeki zayıflığı gidermek için 20 milyar USD'lik canlandırma paketi açıkladı. Gerekli kaynak tahvil ihracı ve devlet fonları ile temin edilecek.
  • Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin yarın, kısa bir dönem içinde Suriye'ye gireceği gibi bir beklenti içine kimse girmemelidir" dedi.*BloombergHT.
  • Türkiye'de bu yılın ilk beş ayında toplam 4,7 milyon adet akıllı telefon satıldı.*BloombergHT.
  • Perakende Güven Endeksi (TEPE), Haziran'da bir önceki aya göre 0,1 puan, geçen yılın aynı dönemine göre 8,5 puan arttı.*BloombergHT.
  • ArcelorMittal, çelik fiyatlarının üretim maliyetlerinin altına inmesinden Türkiye, Çin ve Rusya'yı suçladı.*Hürriyet.
  • Aylardır gündemde olan cep telefonu ve tablete ithalat vergisinin birkaç ay içinde uygulamaya gireceği açıklandı. Bu şekilde Türkiye'de yerli üretimin teşvik edilmesi hedefleniyor.*Milliyet. Alınacak tedbirler ile elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayarlara ilave vergiler getirilecek.*Sabah.
Yukarı