Basından Seçme Haberler

01.07.2015
  • FED/ Eylül ayında faiz artırımına gidilmesinin hala oldukça mümkün olduğunu söyledi. ABD tahvillerine artan talebin tahvil faizlerini aşağı ittiğini dile getirdi.*BloombergHT.
  • Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısına Çarşamba günü devam edileceğini ve Yunanistan'ın yeni bir teklif sunacağını duyurdu. Tsipras 5 Temmuz'daki referandumda kemer sıkmaya karşı oy kullanılması çağrısında bulundu. Tsipras Evet oyu çıkması durumunda istifa edeceğini açıkladı. Yunanistan halkının bankalardan yaşanan mevduat çıkışlarının olumsuz etkilerini hissetmesi ile birlikte hükümet kurtarma programının sona ermesinin ardından ekonomik çöküşü engellemenin yollarını arıyor. Yunanistan IMF'ye olan 1,5 milyar euroluk ödemesini gerçekleştiremedi. Yunanistan böylece IMF'ye borcunu zamanında ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke oldu. Fitch, Yunanistan'ın uzun vadeli kredi notunu "CCC"den "CC"ye düşürdü. Merkel, "referandumdan önce Yunan krizi üzerine yeni bir müzakerenin olmayacağını" ifade etti. *BloombergHT. Yunan Başbakanlık makamından yapılan açıklamada Yunanistan'ın pazarlık için masada olduğu belirtildi.*CNBCe.
  • İran ile 5+1 ülkeleri arasında kapsamlı anlaşma metninin yazımı amacıyla yürütülen müzakerelerin 7 Temmuz'a kadar uzatıldığı bildirildi.*BloombergHT.
  • PPK toplantı özetinde, "Temel mal enflasyonunun mevsimsellikten arındırılmış ana eğiliminde büyük ölçüde döviz kuru baskıları kaynaklı belirgin bir artış gözlenmiştir. İhracattaki zayıf seyrin cari dengedeki iyileşmeyi sınırladığı" denildi.*BloombergHT.
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'de hiçbir zaman tampon bölge demediklerini, güvenli bölge oluşturulması gerektiğini söyledi.*BloombergHT.
  • 15 milyar dolarlık Türk Akımı projesinin ertelenme riski ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Bloomberg'e konuşan kaynaklar Türkiye ile Rusya'nın doğal gaz fiyatı konusunda anlaşamadığını öne sürdü.*BloombergHT.
  • Taner Yıldız, 1 Temmuz itibariyle elektrik ve doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini açıkladı.*BloombergHT.
  • Temmuz-Aralık döneminde A grubu hisse listesine dahil olan hisseler GEREL, MARTI, AVGYO. Temmuz-Aralık döneminde B grubu hisse listesine dahil olan hisseler AVTUR, DGZTE, GEDIK, KENT, KRONT, YYAPI. DESA C grubu hisse listesine ve TUDDF D grubu hisse listesine alınmıştır.
Yukarı