Basından Seçme Haberler

29.06.2015
  • Yılın ilk çeyreğinde rekor sinyalleri veren kamyon ve çekici satışları son iki ayda hız kesti. Buna rağmen firma temsilcileri 2014 rakamlarının aşılacağını düşünüyor. Hatta rekor bekleyen firmalar var.*Dünya.
  • Avrupa pazarlarında üst üste yakalanan büyüme Türkiye'nin otomotiv sektöründeki üretim ve ihracatına olumlu yansıyacak. Son dönemlerde yavaşlama trendine giren sektör ihracatının artan pazarla birlikte yeniden ivme kazanması bekleniyor.*Dünya.
  • Kırmızı et tüketiminin en yoğun olduğu döneme girildi. Ramazan ayının başlaması, turizm sezonunun açılması ve Kurban Bayramı'nda ihtiyaç duyulacak kurbanlık hayvan nedeniyle kırmızı et fiyatının artacağı endişesi yaşanıyor.*Dünya.
  • Bakan Şimşek'ten halka açık sermaye şirketlerine müjde geldi. Buna göre nakdi sermaye artırımları kurumlar vergisi matrahından indirilebilecek.*Sabah.
  • FED/ Dudley, verilerin iyi gelmesi halinde Fed'in Eylül ayında faiz artırımı gerçekleştirmesinin mümkün olduğunu belirtti.*BloombergHT.
  • Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın kurtarma programını uzatmayı reddetti.*CNBCe. Yunanistan'da hükümet, kreditörlerin nakit akışının sağlanması için öne sürdüğü koşulları 5 Temmuz'da halk oylamasına sunma kararı aldı. Varoufakis, Alman Bild gazetesine verdiği demeçte, IMF ve AB kurumlarının kurtarma paketinin uzatılmasının koşulları hakkında yeni ve iyi tekliflerle gelmesi durumunda, bunu gelecek hafta içinde görüşmeye hazır olduklarını açıkladı. IMF/Lagarde Euro Grubu toplantısında kreditörler ile ipleri koparan Yunanistan hakkında "30 Haziran'daki 1,7 milyar dolarlık ödemenin gerçekleştirilmemesi durumunda, ülkenin yeni bir yardım alamayacağını" söyledi.*BloombergHT.
  • Yunanistan, Avrupa Merkez Bankası'nın ELA'yı sabit tutması ile finansal bir çöküş yaşamamak adına Pazartesi günü ticari bankaları kapalı tutma kararı aldı. Yunanistan borsasının da bugün kapalı. Yunanistan, sermaye aktarımına kontrol getirme amacı ile bu adımları attı. BloombergHT. Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'da bankalar 6 gün açılmayacak.*Sabah.
  • Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama, Yunanistan'da yaşanan gelişmelere ilişkin Merkel ile telefon görüşmesi yaptı. İki lider, Atina yönetiminin reformlarını ve Euro Bölgesi içindeki büyümeyi sürdürecek bir yola dönülmesi için her çarenin denenmesinin son derece önemli olduğunda mutabık kaldı.*BloombergHT.
  • Japonya'nın sanayi üretimi Mayıs ayında beklentilerin üzerinde düşüş göstererek ekonomik toparlanmayı baltaladı.*BloombergHT.
  • Çin 2014 Kasım ayından itibaren başladığı faiz indirimine Cumartesi günü dördüncü kez başvurdu.
  • Davutoğlu: Türkiye'nin sınır güvenliğine bir halel gelecek olursa, her türlü ihtimale karşı da hazırlıklıdır" dedi. Koalisyon senaryoları ile ilgili "Dayatmaya veya emrivakiye kesinlikle taviz vermeyiz" açıklamasında bulundu.
Yukarı