Basından Seçme Haberler

27.04.2015
  • Cuma günü gerçekleşen Eurogroup toplantısında Yunanistan ile ilgili kesin bir karar çıkmadı. Toplantıda Yunanistan ile ilgili kesin kararın 11 Mayıs'taki zirvede ele alınacağı belirtildi. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, borç sorunuyla ilgilenme yönteminin sorumsuz olduğu iddilarının yanı sıra; zaman harcayan, kumarbaz ve amatör olmakla suçlandı. *Hürriyet Varoufakis, bir anlaşmaya ihtiyaçları olduğunu ve bunun için büyük tavizler vermeye hazır olduklarını ifade etti. *BloombergHT Ancak Varoufakis, daha fazla kemer sıkmak zorunda olmaları durumunda eurodan ayrılabileceklerini ve bu konuda blöf yapmadıklarını söyledi. Varoufakis, "Euro bölgesinden çıkmamız tahmin edilemeyecek sonuçlara neden olacak." dedi. *Dünya
  • Almanya Başbakanı Angela Merkel kreditörlerle anlaşmadan önce Yunanistan'ın elindeki naktin tükenmesini önlemek için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, kendisine sorulan "Yunanistan hakkında bir B planı var mı?" sorusuna, siyasetçilere alternatifleri olup olmadığının sorulmaması gerektiği şeklinde yanıt verdi. *CNBCe
  • Fitch'in resmi sitesinden yapılan açıklamada, Yunanistan'ın IMF ödemesini gerçekleştirmemesi halinde acil durum likiditesinin (ELA) üzerinde de bir takım kısıtlamalar olabileceğinin altı çizilirken, karşı teminatların azaltılmasının söz konusu olabileceğine işaret edildi. Açıklamada, Yunan bankalarına finansman imkanı sağlayan acil durum likiditesi üzerinde olası kısıtlamaların mevduat sahiplerinin algısına zarar verebileceği, nakit çekimlerinin artabileceği ifade edildi. *CNBCe
  • Financial Times'in haberine göre Japonya Merkez Bankası (BoJ), parasal genişleme programı kapsamında yıllık 80 trilyon yenlik (673 milyar dolar) tahvil alımı yapsa da, 2015 mali yılı enflasyon beklentisini %1'den, büyüme tahminini de %2.1'den aşağı çekecek. *BloombergHT
  • Konuya yakın iki kaynağa göre Avrupa Merkez Bankası, negatif getirili teminatlı tahvil alımına başladı. *BloombergHT
  • Bugün Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSIK) Davutoğlu başkanlığında saat 11:30'da toplanacak.*BloombergHT.
  • Nisanda mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,5, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,2, inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 2,7 azaldı.*BloombergHT.
  • Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, Şubat'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,83 artışla 4 milyar 634 milyon metreküpe çıktı.*CNBCe.
  • Türkiye otomotiv pazarı yılın ilk çeyreğinde tam yüzde 42.13 büyüyerek, 126 bin 991 adede yükseldi. Bu sürpriz artışın ardında hafif ticari araçlardaki satış artışı önemli rol oynarken dizel araç satışlarının artış hızının düşmesi de dikkat çekti.*Dünya.
  • İki yıl önce Çerkezköy'de kurduğu fabrikada küçük ev aletleri üretimi gerçekleştirmeye başlayan BSH Türkiye, bu alandan çekiliyor. Fabrikada oluşan kapasite büyük ev aletlerinde kullanılacak.*Dünya.
  • Elektrikli ve uzun menzilli elektrikli yerli otomobil dışında ayrıca 3. bir model üzerinde daha çalıştıklarını belirten Bakan Işık, "Bu, yakıt türü itibarıyla alternatifli bir model olacak" dedi.*Haber Türk.
  • Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Kınalı-Odayeri Kesimi işine ait ihale tarihi 7 Temmuz 2015'e; Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kurtköy-Akyazı Kesimi işine ait ihale tarihi de 30 Haziran 2015'e kaydırıldı.*Hürriyet.
  • Hurriyetemlak.com Mart 2015 Emlak Endeksi açıklandı. Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 17'yi bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.280 lira olarak yansıdı.*Hürriyet.
Yukarı