Basından Seçme Haberler

20.04.2015
  • Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan konusunda hiç kimsenin bir çözüme varılmasını beklemediğini söyledi. *BloombergHT IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın borç ödemesini ertelemesini kabul etmeyeceklerini söyledi. Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ise ülkesinin kreditörlerle emeklilik sistemi ve istihdam reformu konusunda görüş ayrılığı olmasına rağmen, Nisan sonuna kadar hükümetin kreditörlerle anlaşacağı konusunda çok iyimser olduğunu belirtti *CNBCe
  • Fed/Lockhart ekonominin ilk çeyrekte zayıfladığını ve ilk faiz artışı öncesi işsizliğin düşmesi gerektiğini ve enflasyonun artmasını görmek istediğini belirtti. Fed/Fischer ise Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, piyasaların faiz artışına hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti. CNBC'ye konuşan Fischer, piyasaların merkez bankasından sonsuza dek beklemede kalmasını bekleyemeyeceğini söyledi.*BloombergHT Fed/Rosengren faiz artırımına ilişkin koşulların henüz oluşmadığını söylerken, Fed/Mester, Haziran ayı faiz artırımı seçeneğinin halen masada olduğunu ifade etti. *MatriksHaber
  • ABD'de konut başlangıçları Mart'ta beklentilerin altında %2 artışla 926 bin oldu. *BloombergHT
  • Philadelphia FED imalat sanayi endeksi, Nisan ayında 7.5'e yükselerek beklentilerin üzerinde açıklandı. *Dünya
  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası yaptırımların bir dönem daha sürerek 6 yıldan bu yana ilk kez resesyona ilerleyen ekonomi üzerindeki baskıyı artıracağı değerlendirmesinde bulundu. *BloombergHT Putin ayrıca Rusya ekonomisinin yeniden eski gücüne kavuşması için belki 2 senenin gerekebileceğini belirtti. Putin, rubledeki yükselişin, yatırımcıların Rusya'ya güveninin işareti olarak görülebileceğini de ifade etti. *Dünya
  • İşletmecilere şebekelerinde belirli oranlarda yerli ürün belgesine sahip ürünleri kullanma zorunluluğu ilk defa 4G yetkilendirmesiyle getirilecek.*CNBCe.
  • Enflasyonun yükselişinde en büyük etkenlerden biri olarak gösterilen gıda ürünlerinde tartışmalara konu olan üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark yüzde 400'lere dayandı.*Hürriyet.
  • Suudi Arabistan, ABD'li kaya gazı petrolü üreticilerini piyasanın dışına iterek pazar payını muhafaza etmek için atıl kapasitesini kullanmayı dahi göze almış durumda.*BloombergHT.
  • Otomotivde bu yıl toplam satışların ek bir düzenleme olmaması durumunda tarihi rekor kırması bekleniyor.*Hürriyet.
  • Dünyadaki makine halısı üretiminin önemli merkezlerinden Gaziantep'i de kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halı ihracatı geçen yılın ilk 3 ayına göre gerileme kaydetse de sanayiciler bu açığın kısa sürede kapanacağına inanıyor.*Sabah.
  • Hükümet, enerji sektörüne özgü yeni destek ve finansman modellerini de yaşama geçiriyor. Enerji verimliliği yatırımlarına finansman desteği sağlanacak.*Sabah.
Yukarı