Basından Seçme Haberler

07.04.2015
  • Fed/Lockhart, son dönemde gelen zayıf verilerin devamlılık göstermeyeceğini ancak ilk faiz artırımı tarihini önümüzdeki iki toplantının ötesine itmesi taraftarı olduğunu söyledi. Fed/Dudley, sıkılaşmanın başlamasıyla faiz artış hızının muhtemelen düşük olacağını ve ekonomide son dönemde görülen zayıflığın geçici olduğunu belirtti. *BloombergHT
  • Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci "Türkiye yüzde 5'in altında bir büyümeye razı olmamalı. Yüzde 2,9 yeterli değildir." dedi. Zeybekci ayrıca "Cari açık/GSYH yıl sonunda yüzde 4'e gelecek, artık sorun cari açık değil, büyüme. İlk çeyrekte büyüme yüzde 1,5'lerde gelirse yıl sonu hedefine gidilir. 2015'te büyüme rakamlarında negatif revizyon öngörmüyorum." diye konuştu. *CNBCe
  • TCMB Başkanı Erdem Başçı, TBB'ye yaptığı sunumda gıda enflasyonunun düşürülmesi konusunda sunulan önerilerin fayda sağlayacağına dikkat çekti. Başkan Başçı sunumunda, uygulanan temkinli para ve maliye politikaları ile alınan makroihtiyati önlemlerin enflasyonu, özellikle çekirdek enflasyon göstergelerini olumlu yönde etkilediğini vurguladı. *Dünya
  • Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesinin kreditörlerle 24 Nisan'da yapılacak olan euro bölgesi maliye bakanları toplantısında kreditörleriyle ön anlaşmaya ulaşmak istediğini söyledi. *Dünya Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, 'tüm kreditörlere karşı tüm yükümlülüklerini yerine getireceklerini' söyledi. Atina'dan daha önce, yeni kredi dilimlerinin serbest bırakılmaması halinde kamu çalışanlarının ücretleri ve emekli maaşlarına öncelik verilebileceği açıklamaları gelmişti. *EurActiv
  • Avustralya Merkez Bankası (RBA) gecelik faiz oranı hedefinin rekor düşük seviye olan %2.5 seviyesinde tutulduğunu belirtti. *BloombergHT Hindistan Merkez Bankası'da beklentilere paralel bir şekilde politika faizini %7.5'te sabit bıraktı. *Matriks Haber.
  • TCMB, "Temel mal grubuna bağlı çekirdek enflasyon artış oranı geriledi" açıklamasında bulundu.*BloombergHT.
  • Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 4,6, üretim endeksi de yüzde 3 arttı.*BloombergHT.
  • Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırının ardından Spor Toto Süper Lig maçları bir haftalığına ertelendi.*BloombergHT.
  • Vodafone Plaza'da noter huzurunda 800 MHz, 1800 MHz ve 2600 MHz'lik 3 farklı bantta 4G'yi test etti. Vodafone, 4G testi yapan ilk operatör oldu.*Dünya.
  • Suriye'deki iç savaşın ardından Türkiye'nin Ortadoğu ve Körfez ülkelerine açılan en önemli kapısı Mısır'ın, Ro-Ro ve karayolu transit taşımacılığı anlaşmasını tek taraflı iptal etmesinin gündeme gelmesiyle, ihracatçı yeni haritayı çizdi. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, "İran'la anlaşmalar tamamlandı. 22 Nisan'dan sonra bu ülkeden taşımacılık yapacağız" dedi.*Hürriyet.
  • Ziraat Bankası Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için harekete geçti. 2014 sonunda ülkede bankacılık lisansı alan Ziraat'in Azerbaycan'da açacağı bankanın kuruluş sermayesi 50 milyon manat (yaklaşık 47 milyon dolar) olarak belirlendi.*Sabah.
  • Bugün temettü ödemesi yapacak hisseler: HALKB (17.65 kuruş, %1.3 temettü verimi), KCHOL (19.70 kuruş, %1.6 temettü verimi), ULKER (27.49 kuruş, %1.4 temettü verimi).
Yukarı