Basından Seçme Haberler

29.05.2013
  • Moody's ABD bankacılık sisteminin görünümünü durağana yükseltti.
    ABD'de konut fiyatları ilk çeyrekte 7 yılın en hızlı artışına yaklaşırken iyimserliği güçlendiriyor.*WSJ.
  • ABD'li konut alıcıları mortgage'a dayalı menkullerin satışlarının hızlanmasıyla borçlanma maliyetlerinin artmasından endişeli.*WSJ.
    Fed yetkililerinin tutanaklardan ekonominin ılımlı bir toparlanmada olduğunu düşündüğü anlaşılıyor.*FOMC.
  • Alman Bankacılık Düzenleme otoritesi büyük bankalar da dâhil olmak üzere yeni düzenlemelere uyum için 18 milyar USD ek sermayeye ihtiyaç olduğunu açıkladı.
  • Avrupa Komisyonu, üye ülkeler için ekonomi politikaları tavsiyelerini bugün sunacak. Komisyon'un, ekonomi politikalarının tasarruf önlemlerinden yapısal reformlara kaydırılarak büyümenin teşvik edilmesi tavsiyesinde bulunması bekleniyor.*EurActiv.
  • İspanya Başbakanı Avrupa Yatırım Bankası ile ECB'nin küçük işletmelere kredi akışına yardımcı olmak için reformlar yapmasını istedi.
  • ABD'li yetkililer, iktidar partisinin AB'den ayrılık tartışmalarıyla çalkalandığı İngiltere'nin Birlik'ten çıkması halinde hem Londra, hem de AB'nin tamamıyla serbest ticaret anlaşmasının suya düşebileceği uyarısında bulunuyor.*EurActiv.
    BoJ Başkanı Kuroda global finansın sermaye kontrolüyle krizin geçişkenliğinin kırılacağını anlaması gerektiğini söyledi. Kuroda sermaye kontrolü ve finansal düzenlemesi ile denetlemesine odaklanmasını belirtti.*RTT.
  • IMF Çin için büyüme tahminini %8'den %7.75'e çekerken borçlara karşı uyardı.*WSJ.
  • Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in analist Chu, Çinli bankalarındaki varlık artışının hızına dikkat çekerek, kriz uyarısında bulundu.*BloombergHT.
  • Futbolcu, pilot gibi yüksek gelir elde etmesine karşın düşük oranda vergi ödeyenler kapsam dışına çıkarılıyor. Kentsel rantlar vergilendiriliyor. Son beş yılda gayrimenkul satanlardan talep edilen değer artış kazancı vergisinde, kademeli sistem uygulanacak.*Sabah.
  • TBB Başkanı mevduatta faiz düşüşü karı %2.5 aşağı çeker.*Radikal.
  • Türkiye'nin en büyük 2. havalimanının temeli atıldı.*Vatan.
  • Yeni Tüketici Yasa Taslağı'nı açıklayan Bakan Yazıcı, en çok şikâyet edilen bankaların ücret ve komisyon gelirleriyle ilgili düzenlemelere çeki-düzen vermek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) yetki verildiğini bildirdi. Taslak yasalaştıktan sonra BDDK'nın bakanlığın onayını almak koşuluyla hangi işlemlerin ücrete tabii olacağını belirlemesi gerekecek.*Sabah.
  • Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre firmalar gayrimenkul sertifikası ve gayrimenkullerin satış, satış vaadi sözleşmelerinden kaynaklı satışları ile kira gelirlerinin teminatı altında ‘varlık teminatlı menkul kıymet' ihraç edebilecek. GYO kuruluş sermayesi 20 milyon TL'den 30 milyon TL'ye çıkarıldı. GYO kuruluş sermayesi 60 milyon TL'den az ise % 10, 60 milyon TL'den fazla ise 6 milyon TL'nin nakit karşılığı gösterilmiş olması esas oldu. GYO'lar yeni düzenleme ile borsaya halka arzdan sonra 15 gün içinde kote olmak zorunda. GYO'lar sürekli olarak kısa vadeli gayrimenkul alım-satımı yapamayacaklar. Portföyünde bulunan ve proje geliştirilmemiş arsa ve arazileri, aktif toplamının % 20'sini geçemeyecek.*Milliyet.
Yukarı