Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    KARSN – Karsan, otobüs ihalesi ile ilgili olarak 9 Şubat 2021 tarihli Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kararı üzerine verilen KİK (Kamu İhale Kurumu) kararına karşı açılan ve yürütmeyi durdurma kararı verilen davada, davanın kısmen kabulüne ve KİK kararının ilgili kısmının iptaline karar verildiğini bildirdi. Bu kapsamda KİK tarafından, KİK kararının iptal edilen kısmına ilişkin yeniden inceleme yapılması gerektiği ve sürecin devam ettiği ifade ediliyor.
    EKGYO – Şirket projelerinden İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumu 08.10.2021 Cuma günü saat 11:00'de yapılacağını bildirdi.
    TRILC – Türk İlaç Ve Serum Sanayi A.Ş, Türkiye'de üretimini gerçekleştireceği covid aşılarının MENA OIC ve GCC coğrafyasında soğuk zincir, dağıtım ve tedarik sözleşmesinin Alpinvest Trading Firması ile imzalandığını bildirdi.
    KFEIN – Kafein Yazılım, siber güvenlik alanındaki büyüme stratejileri doğrultusunda siber güvenlik ürünlerinin bünyeye katılması için ilgili taraflarla görüşmelere başlandığı bilgisi paylaşılmıştı. Yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda taraflarca karşılıklı mutabık kalınamaması nedeniyle ilgili ürün satın alım süreci sonlandırılmıştır.
    ERSU – 3Ç21 finansal tablo döneminin gelmiş olmasını dikkate alarak bedelli sermaye artırım başvurusunu güncel tablolarla yapabilmek için mevcut başvurusunu erteleme kararı aldı.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    SISE – 29 Eylül 2021 tarihinde 8,08 TL-8,09 TL fiyat aralığından (ortalama 8,08 TL) 2.000.000 adet pay geri alınmış ve şirketin sahip olduğu SISE payları 25.663.027 adede ulaşmıştır (Şirket sermayesine oranı %0,84).

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    ADEL – Adel Kalemcilik, bugün pay başına 0,635 TL brüt temettü ödeyecek. Düzeltilmiş fiyat 25,07 TL. Temettü verimi %1,4.
    VESTL – Vestel, bugün pay başına 2,345794 TL brüt temettü ödeyecek. Düzeltilmiş fiyat 26,55 TL. Temettü verimi %8,1.

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –

    GLRYH, MARTI, SAMAT

Yukarı