Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    BOBET – Boğaziçi Beton, Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir projesinde daha önce açıkladığı üzere devam eden görüşmelerde sözleşmenin imzalandığını bildirdi.
    GESAN – Girişim Elektrik ile Medcem Madencilik arasında 477,3 milyon TL tutarında iş sözleşmesi imzalandı. Tutar, şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık %38’ine karşılık gelmekte.
    TCELL – Turkcell, Kıbrıs Telekom tarafından açılan IMT Hizmet ve Sayısı Sınırlandırılmış Bireysel Kullanım Hakları ile Kurulacak Altyapılara İlişkin Yetkilendirme İhalesine ("4G ve 5G ihalesi") katılma kararı alındığını bildirdi.
    YKBNK – Yapı ve Kredi Bankası, 564,8 milyon TL tutarındaki tahsili gecikmiş olan alacak tutarını, yaklaşık 113 milyon TL bedelle satışına karar verdi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    AYDEM – Aydem Enerji, 2,1 milyon Dolar nominal değerli Eurobond geri alımı yapıldığını ve işlemin toplam tutarının ise 1,6 milyon Dolar olduğunu bildirdi.
    TURSG – Türkiye Sigorta, pay geri alım programı çerçevesinde 6,22 TL fiyattan 300 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %0,5’e yükseldiğini bildirdi.
    SAHOL – Sabancı Holding, pay geri alım programı çerçevesinde 26,33 TL fiyattan 750 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %3,35’e yükseldiğini bildirdi.
    TEKTU – Bank of America tarafından 2,00 - 2,16 TL fiyat aralığından net 1,2 milyon adet pay alımı yapılırken, Tek-Art Turizm sermayesindeki payı %5,04’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Açığa Satış Yukarı Adım Kuralı – Borsa İstanbul kararına göre BİST50 paylarında 29/09/2022 tarihli seansta bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanacak.
    Ekim - Aralık Dönemi Endeks Değişiklikleri – Borsa İstanbul kararına göre Ekim-Aralık döneminde BİST100 endeksinde GESAN, KARTN, PRKAB, SMRTG, TMSN, TSPOR, TUKAS ve YYLGD dahil edilecek olup, ARDYZ, INDES, INVES, PARSN, TKNSA, TRILC, ZOREN ve ZRGYO çıkarılacak. BİST50 endeksinde BERA dahil edilecek ve ISDMR çıkarılacak. BİST30 endeksine ise AKSEN dahil edilecek olup HALKB çıkarılacak. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1064575
    Pazar Değişiklikleri – Borsa İstanbul kararına göre Ana Pazar’da işlem gören ALCTL, AYEN, BLCYT, BOBET, DAPGM, INFO, KARTN, MAGEN, PRKAB ve TSPOR, 3 Ekim itibariyle Yıldız Pazar’da işlem görecek. Yıldız Pazar’da işlem gören ESCAR ve ZOREN, 3 Ekim itibariyle Ana Pazar’da işlem görecek. Alt Pazar’da işlem gören ALMAD ve IZFAS ise 3 Ekim itibariyle Ana Pazar’da işlem görecek. Detaylar için https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1063459
    AVOD & CRDFA & KAPLM & KMPUR & SMRTG – VBTS kapsamında AVOD, CRDFA, KAPLM, KMPUR ve SMRTG payları 29/09/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/10/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – AKFGY, BALAT, FENER


Yukarı