Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ARCLK – Hafta sonu Resmi Gazete’de yayınlanan bir karara göre, Türkiye yaklaşık 400 değişik ürün için Gümrük Vergisi uygulama kararı aldı. Bu Ürünler arasında kurutucular, klimalar ve davlumbazlar da yer alıyor. Klima ve davlumbaz için gümrük vergisi Eylül sonuna kadar %10, sonrasında %7 olurken, kurutucularda bu oranlar sırasıyla %7 ve %5 olacak. Kurutucuların ve klimaların büyük çoğunluğu Türkiye’de üretiliyor ya da gümrük vergisi uygulanmayan AB ülkelerinden ithal ediliyor. Davlumbaz vergisinin etkisinin çok sınırlı olacağını düşünüyoruz. ARCLK için nötr.
    CELHA – ABD’nin öngörmeli beton demeti ithalatına yönelik olarak anti-damping ve sübvansiyon incelemesine ilişkin olarak, şirketin ABD’ye yaptığı ihracattan dolayı incelemeye dahil olduğu bildirildi. Şirketin söz konusu ihracatının toplam satış içerisindeki payı %9.47 gerçekleşmişti.
    INFO – Şirket sermayesinin 33.8 milyon TL’den %198.86 oranında bedelli olarak 66.2 milyon TL artışla 100 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    OTKAR – Otokar Cuma günü Gürcistan’da 18.7 milyon EUR tutarında otobüs ihracat sözleşmesi imzaladığını açıkladı. 175 adet otobüs satışını içeren anlaşmaya göre teslimatlar 2021 Mart ayına kadar tamamlanacak. Proje tutarı Otokar için 2020 ciro tahminimizin yaklaşık %5’i büyüklüktedir. Diğer yandan geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği otobüs ihalesinde de Otokar 476 milyon TL ile en iyi teklifi sunduğunu açıklamıştı. Bu projeleri Covid-19 nedeniyle zayıflayan ticari araç talebine karşı Otokar’ın büyüme trendinin sürdürmesine yardımcı olacaktır. Hafif olumlu.
    USAK – Şirket sermayesinin 100 milyon TL’den %145 oranında bedelli olarak 145 milyon TL artışla 245 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak rüçhan hakkı kullanılmayan 1.06 milyon adet pay bugün satışa sunulacak.
    Pay Alım Satım Haberleri –
    VESTL – Zorlu Holding tarafından 15.88 TL fiyattan özel emir yöntemiyle 1.3 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %71.63'e geriledi.
    SKBNK – Pay geri alım programı çerçevesinde alınan paylardan 1.39 TL fiyattan 3 milyon adet satılırken, kalan payların sermayeye oranı %1.34’e geriledi.
    SMART – KFEIN tarafından 8.04 – 8.29 TL fiyat aralığından 4.88 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %3.35’e geriledi.

Yukarı