Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    BTCIM – Şirketin toplam klinker üretiminin gerçekleştiği döner fırın 1 ve 2’nin piyasa koşulları nedeniyle 1 Temmuz’a kadar durdurulduğu bildirildi.
    DOAS – Doğuş Otomotiv’in 1Ç vergi finansallarında 169 milyon TL vergi sonrası kar beyan edildi. Vergi finansalları konsolidasyon etkisi ve iştiraklerden gelen karı yansıtmamaktadır, UFRS sonuçları için tam olarak gösterge olmasa da 1Ç için piyasa beklentisi olan 93 mn TL’nin üzerinde sonuçlar açıklanabileceğine işaret etmektedir.
    DZGYO – Şirket sermayesinin 50 milyon TL’den %200 oranında bedelli olarak 100 milyon TL artışla 150 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak SPK’ya başvuru yapıldı.
    GOODY – Şirket, Covid-19 nedeniyle Adapazarı fabrikasında 1-10 Haziran ve İzmit fabrikasında ise 1-8 Haziran arasında üretim duduruma kararı aldı.
    KOZAL – KOZAL’ın 1Ç net karı beklentilerin hafif altında açıklandı. Koza Altin 1Ç20'de 394mn TL net kar açıkladı, piyasa beklentisi 434mn TL net kar açıklanması yönündeydi (YF tahmin: 439mn TL net kar). Şirketin net karı yıllık bazda %23 artış gösterirken, beklentinin hafif altında kalmasında temel etkenler yüksek vergi gideri ve finansal gelirlerin tahminimizin hafif altında greçekleşmesi olmuştur. Şirketin 1Ç FAVÖK rakamı ise 417 mn TL olarak açıklanmış ve 423 mn TL seviyesindeki piyasa beklentilerine paralel gerçekleşmiştir. KOZAL 1Ç’de 72 bin ons altın ürettiğini açıklarken, üretim geçen senenin aynı döneminde 68 bin ons seviyesindeydi (bizim 1Ç için üretim tahminimiz ise 75 bin ons seviyesindeydi). Üretim hızı geçen seneye hemen hemen paralel olsa da, artan altın fiyatı ve kurlar nedeniyle satış gelirleri TL bazında %49 büyümüştür. 1Ç’de nakit maliyetlerde azalan tenör ve artan arama harcamaları nedeniyle kısmi bir artış gözlenmiş ve ortalama nakit maliyet 631 dolar/ons olarak gerçekleşmiştir (geçen senenin aynı döneminde 584 dolar/ons). Şirketin net nakit pozisyonu sene sonunda 4.4 milyar TL iken, 1Ç sonunda 4.8 milyar TL’ye yükselmiştir ve şlk 3 ayda 170 mn TL finansal gelir kaydedilmiştir. 1Ç20 finansal sonuçlarına piyasa tepkisinin dengeli/nötr olmasını bekliyoruz. KRDMD - Kardemir’in 1Ç sonuçları beklentilere paralel açıklandı. Kardemir 1Ç20'de 162mn TL zarar açıkladı, piyasa beklentisi 181mn TL zarar açıklanması yönündeydi (YF tahmin: 166mn TL zarar). Net zararın beklentinin hafif altında kalmasında temel etken, amortisman giderinde gözlenen düşüş olmuştur. FAVÖK olarak baktığımızda 1Ç sonuçlarında açıklanan 133 mn TL FAVÖK yıllık bazda %35 düşüş kaydederken, piyasa beklentisi olan 132 milyon TL ile paralel gerçekleşmiştir. 1Ç20'de şirketin FAVÖK marjı bir önceki çeyreğe göre hafif iyileşme göstererek %5.3’ten %8.8 seviyesine yükselmiştir. Satış hacmi de bir önceki çeyreğe göre yatay kalsa da, yıllık bazda %9 düşüş kaydederek 568 bin ton seviyesinde gerçekleşmiştir. Kardemir’in net borcu TL bazında yatay kalarak 1.7 milyar TL seviyesinde açıklanmıştır (Net Borç/FAVÖK rasyosu 2.9x). TL’de yaşanan değer kaybının borçluluk üzerindeki olumsuz etkisi, işletme sermayesi ihtiyacında kaydedilen azalma ile dengelenmiştir. 1Ç finansal sonuçlarının hisse performansı üzerinde nötr etki yaratmasını bekliyoruz.
    MRDIN – Şirket kodu 1 Haziran itibariyle OYAKC olarak değiştirilecek.
    Pay Alım Satım Haberleri –

Yukarı