Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ALARK – Alarko Holding 16MW kurulu güce sahip güneş enerjisi şirketi satın almak için ön anlaşma imzaladığını duyurdu. Satın alma işlemine yönelik fiyat ve satıcı bilgileri gibi detaylar henüz açıklanmadı. Alarko Holding İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yavrucu, geçen hafta katıldığı TV programında şirketin 2025 yılına kadar güneş ve rüzgar enerjisi projelerine 200-300 milyon dolar yatırım yapabileceği ve bu dönemde 300 MW’a kadar ilave kapasite elde edebileceğini belirtmişti (Alarko’nun mevcut toplam elektrik üretim kapasitesi 1539 MW). Alarko’nun mevcut durumda %90 civarında termal güç ağırlıklı olan (kömür ve gaz) enerji üretim portföyünü karbon ayak izi açısından daha dengeli yapıya kavuşturmasına imkan sağlayacaktır.
    PETKM – Petkim Star rafinerisi için hisse alımı kapsamında son taksit ödemesinin 2022 Ocak ayına ertelendiğini duyurdu. Star rafinerisi finansman sözleşmeleri kapsamında kapanış işlemlerinin henüz bitmemiş olması ve küresel piyasalardaki mevcut durum nedeniyle, Haziran 2021 tarihinde gerçeklemesi beklenen son taksit ödemesinin (240 milyon dolar) ve hisse transferinin Ocak 2022’ye ertelendiği açıklandı. Star rafinerisi özkaynak yöntemiyle muhasebeleştirilerek 2022 yılından itibaren PETKM finansallarına etki göstermiş olacaktır. Nötr.
    PRKME – Şirketin bağlı ortaklığı Konya Ilgın’ın Konya’da yer alan linyit madeni işletme ruhsatının süresinin 2026 Haziran’a kadar uzatıldığı bildirildi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ENKAI – Mehmet Sinan Tara tarafından 0.77 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.31’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – EDATA - E-Data Teknoloji Pazarlama A.Ş.’ye ait 13 milyon adet payın halka arzı yarın ve 30 Haziran’da 6.00 TL fiyattan gerçekleşecek. Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle OZBAL payında 28/06/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut Açığa Satış Yasağına ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" önleyici tedbiri uygulanacaktır. Tedbirin uygulanacağı son tarih 27/07/2021'dir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    NTGAZ – Şirket bugün pay başına brüt 0.28 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 7.95 TL. Temettü verimi %3.43

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – AVHOL, IZFAS, KAREL, MNDRS.


Yukarı