Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    KARSN – Şirket, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ihalesinde en iyi teklif verdiği bildirildi. İhale 63 Adet 12 Metre (Solo) ve CNG Yakıtlı (Doğalgaz) 10 Adet 18 Metre(Körüklü) Otobüs alımını kapsıyor.
    TAVHL – Tav Havalimanlari 2Ç20'de piyasa beklentilerine paralel 710mn TL zarar açıkladı (Piyasa Bekl: 724mn TL zarar; YF Bekl: 679mn TL zarar).Şirket 2Ç19 ve 1Ç20'de sırasıyla 243 mn TL net kar ve 377 mn TL zarar açıklamıştı. Şirketin satış gelirleri, yolcu sayısındaki %95’lik azalışla, 2Ç20'de yıllık bazda %86 düşerek 177mn TL olmuştur (Piyasa Bekl: 157mn TL; YF Bekl: 166mn TL). FAVÖK ise operasyonlardaki sert düşüşle negatife geçti ve -195mn TL olarak gerçekleşti (Piyasa Bekl: -197mn TL; YF Bekl: -205mn TL) Diğer yandan, şirketin net borcu bir önceki çeyrekteki 791mn Euro seviyesinde, 889mn Euro seviyesine yükseldi, kasasında ise hala 676mn Euro’luk nakit bulunuyor. Bu da şirketin salgının en zor zamanında bile likiditesini yüksek tutmayı başarabildiğini gösteriyor. 2Ç20 finansal sonuçlarının hisse performansı üzerinde nötr etki yaratmasını bekliyoruz TTRAK - Türk Traktör’ün 2Ç20 finansal sonuçlarını bugün piyasaların kapanmasının ardından açıklaması bekleniyor. 2Ç20'de şirketin TL996mn net satış, TL117mn FAVÖK ve TL66mn net kar açıklamasını bekliyoruz. Piyasanın genel beklentisi ise TL1012mn net satış, TL125mn FAVÖK ve TL63mn net kar olması yönünde. İç pazardaki güçlü görünüm sebebiyle Kovid-19 etkisini yumuşak bir biçimde atlamayı başaran Şirket’in hızla azalan finansal giderlerin katkısıyla net kar tarafında önemli bir düşüş yaşamasını beklemiyoruz. Son olarak, çeyreklik satışlarda iç pazar ağırlığının artması sonucu Şirket’in FAVÖK marjının Kovid-19 etkisine rağmen yalnızca 40bps daralmasını bekliyoruz.
    OTOMOTİV – Kamu bankaları 6 otomotiv markası için düşük faizli kredi kampanyasını sonlandırdı. Hafta sonu kamu bankaları tarafından yapılan açıklamaya göre, firmaların araç fiyatlarına yaptıkları zamlar nedeniyle düşük faizli kredi kampanyası 6 firma için sonlandırıldı (Ford, Fiat, Renault, Toyota, Honda, Hyundai). Geçen sene Ekim’de başlatılan kampanya kapsamında faiz oranları Haziran ayında %0.49-0.69 aralığına kadar indirilmişti. İthal markalar kampanyaya dahil olmasa da, TCMB’nin faiz indirimleri sayesinde toplam bankacılık sisteminde otomotiv kredisi faiz oranları da aylık %1 seviyesinin altına gelmiş bulunuyor. Kampanyaya dahil olan 6 şirketin binek oto pazar payları incelendiğinde, Ekim 2019 döneminden önceki toplam pazar paylarının ortalama %48-49 seviyesinde olduğu ve kampanya döneminde de bu ortalamaya yakın gerçekleştiği gözükmektedir. Bu nedenle kampanyadan çıkarılan şirketler arasında yer alan FROTO ve TOASO için bu gelişmenin etkisi kısıtlı olumsuz olacaktır. Kampanyaya dahil olmayan DOAS için de rakiplerinin desteğinin sonlanması nedeniyle hafif olumlu olarak değerlendirilebilir. Diğer yandan atılan bu adım hükümetin otomotiv pazarında aşırı ısınmanın önüne geçmek istediğine yönelik bir işaret olarak da yorumlanabilir. Temmuz ayında da güçlü satış beklenen sektörde, mevcut tempo ile sene sonunda 700-800 bin adetlik pazar büyüklüğüne ulaşılması beklenebilir (2019: 479 bin adet), bu da en son tahminlerimize göre yaklaşık %25 daha yüksek pazar büyüklüğüne ulaşılabileceğini göstermektedir. Pazar için risk faktörleri olarak ise kur veya pandemi kaynaklı şoklar ve hükümetten olası yeni tedbirler izlenmelidir.
    Pay Alım Satım Haberleri –
    BERA – Kompen PVC tarafından 3 milyon adet, Kongaz tarafından 1 milyon adet, Koveka Tekstil tarafından 1.5 milyon adet, Bera Turizm tarafından 2.84 milyon adet, Kombassan Kağıt tarafından 8.38 milyon adet, Kombassan Giyim tarafından 3.84 milyon adet, Gelda Gıda tarafından 5.46 milyon adet pay satışı yapıldığı bildirildi.

Yukarı