26.08.2016 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • ANSA: Şirket, isminin “Marka Yatırım Holding A.Ş” olarak değiştirilip, kayıtlı sermaye tavanının 500 mn TL’den 22 mn TL’ye düşürülmesine ilişkin esas sözleşme değişikliği başvurusu yapılmasına karar vermiştir.
  • CCOLA: Fitch Ratings, Coca-Cola İçecek'in (CCİ) Yabancı Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notunun görünümünü Durağandan Negatife çevirmiştir. CCİ'nin Yerel Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notunun görünümü Durağan olarak korunurken, şirketin tüm notları (‘BBB' seviyesinde olan Yabancı Para Cinsinden ve Yerel Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notu ve Birincil Teminatsız Derecelendirme Notu) teyit edilmiştir. Bu derecelendirme, Fitch'in Türkiye'nin Yabancı Para Cinsinden ve Yerel Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notlarını "BBB-" olarak teyit etmesi, görünümlerini ise Durağandan Negatife değiştirmesini takiben yapılmıştır.
  • CUSAN: Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama Anonim Şirketi Yönetim Kurulu’nun 02.12.2015 tarihinde aldığı karar ile sermaye artırımı yoluyla gerçekleştirilecek halka arzdan sağlanacak net gelirin; kapasite artırımı ve modernizasyon projelerinin finansmanı ile ana girdi hammadde alüminyum külçe tedariki için kullanılması planlanmaktadır.
  • ECILC: Kuruluşun %49,998 oranındaki iştiraki olan ve nükleer tıpta kullanılan radyofarmasotiklerin imalatı, ithalatı ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş., %100'üne sahip olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nin Delaware eyaletinde kurulu nükleer tıp sektöründe enerji ölçüm cihazları üretimi ve servis hizmeti konusunda faaliyet gösteren Capintec Inc. adlı şirketin tamamının satılması konusunda görüşmelere başlamıştır.
  • EMKEL: Şirket, 21 Eylül’deki Genel Kurul onayına sunmak üzere 2 eşit taksitte toplam hisse başı brüt 0,0206 TL (net 0,0176 TL) nakit temettü kararını yinelemiştir.
  • GARAN: Fitch, Bankanın notlarının görünümünü de "Durağan"dan "Negatif"e çevirmiştir. ynı zamanda, Bankanın Uzun Vadeli Yabancı Para ve Yerel Para notlarını BBB seviyesinde, Kısa Vadeli Yabancı Para ve Yerel Para notlarını F2 seviyesinde, Finansal Kapasite notunu bbb- seviyesinde ve Destek notunu 2 seviyesinde teyit etmiştir.
  • MENBA: Biri kurumsal biri gerçek kişi olmak üzere iki hissedar toplam 693.486 lot hisseyi Borsa’da işlem gören tipe dönüştürmek amacıyla MKK’ya başvuruda bulunmuştur.
  • METRO/VANGD: Şirket, Vanet Gıda ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. arasında yapılan protokol ile, Şirket’in Vanet Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret A.Ş.'ye 15.903.058 TL borcuna istinaden Vanet’in Avter A.Ş’ye olan borcunun 15.903.058 TL’lik kısmını yüklenmiş olup, Şirket’in AVTER A.Ş. den alacağı olan 47.299.449 TL den mahsup edilmiştir. Böylece, Şirket’in VANET A.Ş.'ye borcu kalmamış olup AVTER A.Ş.'den alacağı 31.396.390 TL'ye düşmüştür.
  • PGSUS: Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Raporu tamamlanmış olup, Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Notu 9,17 olarak belirlenmiştir.
  • SAYAS: Şirket’in %100 bağlı ortaklığı Plaka Mobilya Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi düzenlenen teklif çağrısı sonucunda NAROVA 2. Etap toplu konut projesinin hazır muftak, banyo dolabı, soyunma odası dolabı, panel iç kapılar, süpürgelikler, ayna ve etajer temin ve montaj işini yüklenmiş bulunmaktadır. Birim fiyatlı olarak yapılan sözleşme kapsamında toplam hakedişin yaklaşık 1.800.000 Türk Lirası olarak gerçekleşmesi, temin ve montajların Mart 2017 tarihine kadar bitirilmesi öngörülmektedir.
  • TMPOL: Şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerine ilişkin olarak 24 Ağustos 2016 tarihinde www.borsagündem.com internet sitesinde çıkan habere ilişkin yaptığı açıklamada, ilgili haberde bahsi geçen şahıslar ile gerek şirketin gerekse şirket ortakların, hiçbir şekilde ilişkisi ve tanışıklığı bulunmamaktadır. Söz konusu haberde iddia edilen işlemler ile ilgili olarak da yine şirket ve ortaklarının hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
  • TTKOM: Fitch Ratings, Şirket’in TL ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB-" (yatırım yapılabilir seviye) olarak teyit ederken görünümü "durağan"dan "negatif"e indirmiştir. Şirket’in Öncelikli Teminatsız Borç Notu da (senior unsecured rating) "BBB-" olarak teyit edilmiştir. Görünümün değiştirilmesinde ülke görünümünün değiştirilmesi etkili olmuştur.
  • YKGYO: Extensa Bomonti Apartman projesinde yer alan ve kira sözleşmesi devam eden 42 no'lu dairenin, sözleşmesinde belirtildiği şekilde kira bedeline zam yapılarak, yeni kira bedeli KDV dahil 3.730 TL olarak belirlenmiş olup, bahsi geçen bağımsız bölümden 01.09.2016 ile 31.08.2017 tarihleri arasında yeni kira bedelleri tahsil edilecektir.
  • ZOREN: Şirket’in %100 bağlı ortaklığı Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi AŞ tarafından Osmaniye'de yapımı devam eden 80,3 MWm/73,3 MWe kurulu güce sahip Rotor II projesi kapsamındaki rüzgar enerjisi santralinin toplamda 5,7 MWm/5 MWe kapasiteli 2 türbininin daha geçici kabulleri tamamlanarak ilgili türbinlerde 26.08.2016 tarihi itibarıyla ticari elektrik üretimine başlanmıştır. Santralin geri kalan 14,8 MWm/14,8 MWe'lık kapasitesinin önümüzdeki günlerde işletmeye alınması planlanmaktadır.
Yukarı